Номер 129 за 19.07.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи вірите ви в те, що Янукович б'є своїх міністрів?
Так, для нього це звичний підхід.
Може. колись і бив, але не тепер.
Ні.
Як можна? Він підлеглим у кабінеті читає уривки з Достоєвського й А.Ахметової.
Важко сказати.
Можливо, іноді. Зрідка.
     

Без захоплення
Парламент учора блокували, перекривали, але так і не замкнули й не атакували
Леся ШОВКУН   

«Орли Луценка» врятували Верховну Раду від захоплення. Напередодні вчорашнього засідання парламенту міліція затримала мікроавтобус із ланцюгами, замками та дерев'яними брусами, загорнутими в пакети з надписами «Пора». Як революціонер, пікетник і «блокатор» із неабияким стажем міністр внутрішніх справ Юрій Луценко одразу розкусив, що до чого: «Міліція знає про підготовку до блокування і ймовірного захоплення приміщення Верховної Ради, — попередив керівник МВС в інтерв'ю «Українській правді». — Ми ретельно відслідковуємо ситуацію і будемо робити все, щоб депутати могли потрапити до парламенту».


Опозиція, коаліція і здоровий глузд
— як складові, які вчора оформилися в діяльності Верховної Ради
Леся ВОЛОШКА   

«Здоровий глузд переміг і тепер почнеться нормальна робота». Так тішилися представники фракції Партії регіонів (у даному випадку — в особі Тараса Чорновола), підсумовуючи події вчорашнього парламентського дня, точніше, його першої половини. «Вихід на конструктивізм» на ранковому засіданні таки справді відбувся. По-перше, фракції Блоку Тимошенко та «Нашої України», які раніше категорично відмовлялися подавати свої кандидатури в парламентські комітети, нарешті це таки зробили. А по-друге, «Наша Україна» наразі припинила метання й визначилася зі своїм статусом: перейшла в опозицію. Причому, що характерно, заяву про це офіційне рішення оголосив Анатолій Кінах, якого раніше підозрювали в прагненні влитися у «широку» коаліцію з «Регіонами».


У суд — пішки
Дванадцятеро постраждалих під час Скнилівської трагедії збираються вирушити у Страсбург — до Європейського суду з прав людини
Марина ТКАЧУК   

На відчайдушний крок зважилися свідки та жертви трагедії на Скнилівському летовищі у Львові — вони пішки планують вирушити до Страсбурга, де Європейський суд із прав людини розглядатиме подані ними позови проти держави Україна. Чотири роки тому, 27 липня, під час авіашоу винищувач СУ-27, виконуючи маневри, упав на юрбу глядачів — загинуло 77 людей (із них — 28 дітей), інвалідами стали 12 осіб, понад 500 визнані потерпілими.


«Ваше время прошло! Теперь мы что захотим, то и сделаем!»
«Синьо-білий» парк розваг і відпочинку біля Верховної Ради. Погляд і опір зсередини

У листопаді—грудні 2004 року я була учасницею Помаранчевої революції. Я пам’ятаю щирі та відкриті обличчя людей того Майдану, котрі підтримували «помаранчеву» команду, їхню доброту та радість, бажання досягти правди та справедливості. Сьогодні в Україні набирає сили контрреволюція — «сині» витісняють «помаранчевих» із влади, в тому числі за допомогою власного «Майдану», організованого в Маріїнському парку. Волею долі я опинилася в цьому «синьо-білому» таборі, тож можу порівнювати два «майдани» й дещо розповісти про нахили та характери прихильників Партії регіонів, котрі зараз живуть у наметах біля Верховної Ради.


Товаришу Кірпі, корупціонеру і поїзду
Львів'яни назвали поїзд на честь покійного соратника Кучми
Оксана ШПИК   

20 липня о 15.30 Львівська залізниця відправить у перший рейс електропоїзд, названий на честь Георгія Кірпи, повідомляє УНІАН. Кірпа-поїзд коштує 22 млн. гривень, а у свою першу мандрівку вирушить у день народження покійного керівника «Укрзалізниці».


Розряд на п'ятьох
Для порятунку п'ятьох членів родини Нагаєвських, яка постраждала у власному будинку від удару блискавки, терміново необхідні кров донорів, дорогі ліки та гроші

Ця трагедія сталася вночі 14 липня у селі Літки Броварського району на Київщині. Під час сильної грози в один з сільських будиночків влучила блискавка, розповіла «УМ» начальник Центру пропаганди Головного управління МінНС у Київській області Вікторія Рубан. Старенька дерев'яна споруда вмить загорілася. У цей час у будинку спокійно спали п'ятеро людей — господарка хати 64-річна Наталя Нагаєвська, її 33-річний син Федір, 32-річна невістка Лариса та двійко малолітніх онуків. Уся хата була охоплена полум'ям, коли чоловік цілком випадково встав сходити до вітру і, відкривши двері в кухню, перший зазнав опіків. А в кімнаті спали діти і жінки, тому чоловік, тамуючи біль і задихаючись, на руках виніс з вогню спочатку діток. А потім жінку та маму. Всі вони отримали дуже сильні опіки шкіри та дихальних шляхів, а найбільше постраждали дітки — 6-річний Вадимко та 11-місячна Віка зараз перебувають без свідомості на апаратах штучного дихання у стані глибокого шоку.


«Великий Могол»
Його ім'я — Чингісхан. Культу його особи — 800 років
Олександр ШИМАНСЬКИЙ   

У Монголії вважають, що їхні пісні та дівчата — найкращі у світі. Але найбільшим предметом гордості на внутрішній та зовнішній вжиток незмінно вважається найбільший з усіх монголів — Чингісхан. У Монголії ця історична фігура має суперкультовий статус. Це ніби бог, який колись жив на цих землях і «прославив» Монголію у світі. Минулого тижня триденним загальнонаціональним святом (11—13 липня) в Монголії відбулася інавгурація року святкування 800-річчя Чингісхана. Власне, не самого Чингісхана, а об'єднання ним 1206 року всіх монгольських племен та початку його походу на Захід і Південь.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Світ
Точка на карті
Право
Суспільство
Минуле і думи
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

27 лютого, вт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 6,6458 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,1929 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)