UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення
ADVERTISEMENT

Ukrainian Autocephalous Orthodox Church - uaoc.org


| Головна сторінка | INDEX 13-14 СІЧНЯ 2001 року |

СВІТООГЛЯД

Німці хочуть вирізати своїх корів

Уряд Німеччини заявив про те, що збирається віддати розпорядження про обов’язкове знищення худоби в боротьбі з так званим “коров’ячим сказом”. Невідомо, чи під ніж підуть тільки заражені тварини, чи вся худоба, яка, на думку ветеринарів, становить небезпеку. Як відзначають офіційні представники, нові заходи замінять існуючу систему, відповідно до якої в кожній землі Німеччини приймають власне рішення про долю худоби.

Архів Туджмана закривають на 30 років

Уряд Хорватії прийняв у четвер рішення закрити всі архіви колишнього президента республіки Франьо Туджмана на 30 років. Доступ до цих документів надаватиметься лише за виняткових обставин. Генерал Туджман став першим президентом незалежної Хорватії в 1992 році. У 1999 році, після смерті президента, на зміну створеному ним авторитарному режиму в результаті демократичних виборів прийшов уряд соціал-демократів.

Амністія югославським дезертирам

У Югославії готується амністія для
30 тисяч дезертирів, які ухилилися від служби в армії під час війни в Косово у 1999 році. Як повідомив у четвер увечері міністр юстиції Момчило Грубач, відповідний законопроект уже схвалив белградський уряд і його внесуть на розгляд до парламенту СРЮ. Крім того, Белград має намір створити “комісію правди” для розслідування порушень прав людини, здійснених під час війн на території колишньої Югославії. За словами Грубача, подібна комісія, у роботі якої можуть взяти участь Хорватія і Боснія, буде сприяти примиренню народів колишньої Югославії. У четвер також було оголошено, що Белград вирішив відновити дипломатичні відносини з Албанією, перервані під час косовського конфлікту.

Де загинув Валленберг?

Шведсько-російська комісія, яка розслідувала обставини зникнення шведського дипломата Рауля Валленберга під час Другої світової війни, стверджує, що не виявила доказів на підтримку російської заяви про загибель дипломата в катівнях Лубянки під час сталінських репресій у
1947 році. Комісія дійшла висновку, що Валленберг міг залишатися живий ще протягом деякого часу. Раніше висловлювалося припущення про те, що Рауль Валленберг, який допоміг тисячам євреїв покинути окуповану нацистами Угорщину, перебував у радянських таборах аж до 1970 року під вигаданим іменем. Сліди Валленберга загубилися після того, як у 1945 році його заарештували вже тоді, коли Радянська Армія зайняла Будапешт. Його вивезли в Росію і більше про нього ніхто не чув.

Тупикові справи на Близькому Сході

Третій раунд переговорів між ізраїльською і палестинською сторонами закінчився безрезультатно, хоча обидві сторони погодилися продовжувати переговорний процес. По закінченні зустрічі на блок-посту Ерец, що розділяє Ізраїль і сектор Газа, ізраїльські представники сказали, що розбіжності між сторонами з цілої низки питань так і залишилися невирішеними. Сторони обговорювали пропозиції президента Клінтона, згідно з якими палестинці отримають 95% території Західного берега, весь сектор Газа і ряд палестинських районів східного Єрусалима. Але, відповідно до цього плану, палестинці не отримають того, що складає основу їхніх вимог – можливості створення власної держави.

POSTUP - ПОСТУП
№8 (666),
13-14 СІЧНЯ 2001 року

ПЕРША СТОРІНКА
·Цитата "Поступу"
·"Репортери" нас оцінили
·Старий Новий рік

ПОГЛЯД
·Вводити додаткове керівництво у "Львівобленерго" недоцільно
·ЗВЕРНЕННЯ
·СВЯТА ТРИВАЮТЬ

ПОСТУП У ЛЬВОВІ
·Для Львова бюджет 2001 буде бюджетом виживання
·Юрій Костенко за Кучму й українську правицю одночасно
·КІЛЬКА СЛІВ
·Понад 500 будинків можуть залишитися без тепла
·Зі старих ощадкнижок 84-літнім вкладникам дадуть по 48 гривень
·Хабарництво залишається плямою на репутації влади

ПОСТУП З КРАЮ
·НОВИНКИ
·Гряде розпродаж України
·Який він - Державний бюджет 2001 року?

ПОСТУП У СВІТ
·Перемога чеських телевізійників
·Новий політичний союз у Польщі
·Наскільки можливе в Інтернеті приватне життя?
·СВІТООГЛЯД

ЗДОРОВИЙ ПОСТУП
·Як визначити діагноз
·Цікаве про предків
·Потепління зашкодить алергікам

ПОСТУП НАУКИ
·Звідки пішла людина
·Земля старіша, ніж здається
·Мавпу схрестили з медузою
·Австралійці випадково винайшли біозброю

ДИСКУРС ПОСТУПУ
·У чому ми шукаємо задоволення?

КНИЖКОВИЙ ПОСТУП
·Перша україномовна історія Європи
·Магія слова
·Журнал для всіх

АРТ-ПОСТУП У СВІТ
·Найкраще з Ворхола
·АРТ-НОВИНИ
·Заарештовано викрадачів Ренуара і Рембрандта
·У Леннона вкрали окуляри

СПОРТ-ПОСТУП
·Розлучення може коштувати Беккеру 7 мільйонів доларів
·"Полонію" пройшли, на черзі - "Будівельник"
·Футбол поза законом
·Чи виграє Василь Іванчук перший супертурнір тисячоліття?
·Марадону хочуть посадити

ПОСТ-FACTUM
·КАЛЕНДАР
·Макіяж для нової жінки

 

** цікаве: [Різдво] [Крамниці] [Вибори]

БРАМА -- БРАМА по-анг. -- Календар -- УкраїНОВИНИ -- Громадська преса -- БРАМА пошук -- Мистецтво/культура -- Ділове -- Оголошення -- Комп'ютерне -- Соц.Проблеми -- Освіта/стипендії -- Розвага -- Юристика -- е-листи/ДОШКИ -- Нова хвиля -- СпортНовини -- Подорожування -- про Україну -- уряд України -- Довідник Укр. Діаспори -- Додайте Ваші координати -- Report dead link -- Про Браму - послуги - реклами -- Що нового? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2007 BRAMA, Inc.tm, Inc. Всі права застережені.