This version of the page http://iatp.org.ua/_ivfr/news2003_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-28. The original page over time could change.
Івано-Франківськ. IATP в Україні.
Цей сайт більше не оновлюється. Будь ласка, відвідайте нову версію: http://ua.iatp.net/

Івано-Франківськ

програма навчання веб-сайти alumni форум відгуки посилання CEN центри
новини контакти поточнi тренiнги веб-сайти
English


Новини за 2003 рік Відкриті програми і гранти


Останні новини

25.12.2003

Цього тижня найвизначнішою подією в центрі IATP було святкування Різдва. Випускники програм обмінів ЕСА та працівники центру ІАТР організували святкове засідання, під час якого вони обмінялись не тільки поздоровленнями та вітаннями, але і подарунками.


17.12.2003

Після спілкування в чатах випускники програм обмінів ЕСА обговорили звичаї та традиції святкування Різдва в різних країнах світу.


17.12.2003

Випускники програм обмінів ЕСА взяли участь одночасно в двох чатах: спілкувалися із Послом Карлосом Паскуалем та обговорювали з випускниками з інших міст України, як допомогти дітям з фізичними вадами.


13.12.2003

Випускники програм FLEX та PIE були пройшли тренінг „Написання проектів”. Учасники вивчили основні правила написання успішного проекту та отримання гранту.


10.12.2003

Центр IATP провів тренінг „Робота з Windows Commander” для випускників програм обмінів ЕСА, який мав на меті полегшити їх роботу з файлами та папками. Випускники працювали в файлами за допомогою файл-менеджера Windows Commander і вивчили принципи роботи з „гарячими клавішами”.


20.11.03

Семінар „Порівняльний аналіз систем освіти та виховання в різних країнах” пройшов незвичним чином – випускники обговорили ідеальну систему освіти, а потім за допомогою мережі Інтернет порівнювали системи освіти різних країн.


17.11.03

Після того, як випускники програм обмінів ЕСА поспілкувались у чаті із представницею Посольства США в Україні, відбулось засідання випускників ECA. Випускники різних програм обмінів (FLEX, PIE) обговорили систему освіти в США, відвідали сторінки американських навчальних закладів, де вони проходили навчання.


12.11.2003

Відбулась зустріч випускників різних програм обмінів ЕСА з Михайлом Гнатишином, директором Американської Ради в Львові. Учасники дізналися про діяльність організації та відкриті гранти для випускників. Це була чудова нагода об’єднати ідеї представників різних програм в можливий колективний проект.


31.10.2003

Клуб випускників програм обмінів ЕСА провів своє засідання, поєднавши інформативну роботу із цікавим проведенням часу – вони святкували Halloween. Випускники відвідали цікаві сайти про Halloween та ознайомились із традиціями його святкування.


22.10.2003

Випускники програм обмінів ЕСА працювали з власними новоствореними скриньками в системі „Outlook Express” – створювали листи, прикріплювали файли, відповідали на отримані листи, створювали додаткові папки, автоматично фільтрували пошту, що надходить.


15.10.2003

У центрі ІАТР відбулася зустріч представників Посольства США зі студентами, випускниками програм обмінів ЕСА та вчителями. Джефф Енісмен, Віце-консул Посольства США в Україні, розповів про візи, зокрема, про студентські візи. Він пояснив які документи необхідні для подання на візи (F1, HI-B тощо). Крім того, він відповів на багато питань стовно можливості працювати та вчитися у США – про програми обмінів ЕСА для студентів та про коледжі, які пропонують стипендії (більш детальну інформацію ви можете отримати у центрах ІАТР). Детальна інформація була надана з подання на так звану “Зелену картку” – цього року подавати документи можна тільки через Інтернет. Випускники програм обмінів допомагали під час зустрічі – вони роздавали листівки з інформацією для присутніх. Випускники програм обмінів також мали багато питань : щодо 2-річного обмеження в’їзду до США після закінчення програм обмінів, про мульти-візи та вимоги до запрошень від американських родин. Джефф Енісмен відповів на всі питання як під час зустрічі, так і після неї. Це обговорення стало для випускників програм обмінів чудовою можливістю попрактикуватися у спілкуванні англійською з носієм мови.


08.10.03

Оскільки Івано-Франківський центр IATP планує найближчим часом запропонувати dial-up доступ до Інтернет для випускників програм обмінів , семінар „Настроювання dial-up доступу” був проведений для майбутніх користувачів цієї послуги. Богдан Футерко, Представник IATP в Івано-Франківську, розповів про різні види підключення до Інтернет (через виділені лінії, за допомогою модему) і пояснив, як настроїти dial-up в домашніх умовах та які є правила користування цим сервісом ІАТР.


24.09.03

Випускники програм обмінів взяли участь у тренінгу “Послуги Інтернет”. Метою тренінгу було ознайомити їх з послугами, які пропонує мережа, тобто навчити грамотно і впевнено використовувати комп’ютерні терміни та терміни з Інтернет. Під час тренінгу тренер пояснив терміни „telnet, ftp, nfs, ping”, також „порт, шлюз”, розповів як працює мережа WWW. Під час практичної секції випускники мали змогу самостійно використовувати команду ping в локальній мережі.


17.09.03

Центр ІАТР провів семінар „Молодіжний рух в Інтернеті” для випускників програм обмінів ЕСА з метою інформування їх про цікаві та корисні для них громадські молодіжні організації. Випускники також шукали інформацію про грантові конкурси та програми фінансування, користуючись роздатковими матеріалами. Учасники семінару також відвідали сайти українських молодіжних організацій та дізнались більше про цілі їх діяльності.


13.08.2003

Для випускників американських програм було проведено семінар „Туризм в Інтернеті”.


30-31.07.2003

Завдяки IATP-центру в Івано-Франківську 30 дітей із села Тлумач протягом двох днів мали можливість ознайомитись з мережею Інтернет та принципами роботи в ній. Вони дізналися про найпоширеніші пошукові сайти, про принципи розширеного пошуку. Кожний присутній на семінарі створив власну електронну скриньку. Діти також навчилися спілкуватись в режимі он-лайн за допомогою чатів. Учасники були дуже задоволені тренінгом, оскільки це був перший раз, коли вони мали можливість користуватись Інтернетом.


23.07.2003

Спільно із Обласною організацією дітей-сиріт ІАТР центром в Івано-Франківську було проведено восьмигодинний курс вивчення роботи в Інтернеті. Це вже друга така подія проведена разом з цією організацією. Під час тренінгу діти навчалися шукати інформацію в мережі, відкрили поштові скриньки та спробували спілкуватися в чатах. Також вони дізналися як використати Інтернет для свого навчання, пошуку правової та законодавчої інформації.


11.07.2003

Семінар „Моя перша веб-сторінка”
Проведено семінар „Моя перша веб-сторінка” для випускників програми „Громадські зв’язки”, який був досить корисним. Тренер доступно пояснив різницю між поняттями „веб сервер”, „веб ресурс”, „веб хостінг” „веб сайт”, „веб-сторінка”. Для випускників FSA FLEX семінар також був цікавим, оскільки вони дізнались, що таке мова HTML, які є види тегів, і як ними користуватись.


3.07.2003

Семінар „Українські електронні бібліотеки”
Тренер надала роздатковий матеріал зі списком сайтів українських електронних бібліотек. Випускники відвідали кожен сайт зі списку, ознайомились із розміщеними там матеріалами та розділами веб-сторінок, а потім виконували практичні завдання, задані тренером – пошук творів певних поетів, лірики музичних виконавців, та ін.


25.06.2003

Семінар „Спілкування в онлайні”
Під час цього семінару випускники отримали повну інформацію про програми для спілкування в он лайні – Windows Messenger, Aol Instant Messenger, ICQ, IRC, Yahoo! Messenger. Тренер пояснила, як працювати в режимі онлайн за допомогою цих програм, після цього випускники спілкувались через програми, які вони обрали.


18.06.2003

Pre-departure training for finalists of ECA exchange programs.
Проведений семінар для того, щоб показати фіналістам програм обміну основи роботи в Інтернеті (так як всі учасники вже добре вміли користуватися комп’ютером). Їм було представлено важливі сайти США, які можуть знадобитися під час навчання. Також велику частину часу було виділено на спілкування між фіналістами та випускниками, які відповідали на запитання щодо перебування в США. Семінар завершився чатом організованим київським офісом IATP, де фіналісти мали нагоду розмовляти один з одним. Та отримати багато корисної інформації.


12.06.2003

Cемінар „Веб сайти для студентів”
Цей семінар був корисний для випускників різних програм (FSA FLEX, FSA U), оскільки він допомагає випускникам швидко знайти необхідну інформацію в Інтернеті про вузи в Україні, про сайти, на яких можна знайти матеріали для навчання. Також Михайлюк Назар, FSA FLEX alumnus, приєднався до нашого клубу і був присутній на першому для нього семінарі.


4.06.2003

Інтернет-конференція “Зміст підвищення кваліфікації керівників закладів освіти в обласних інститутах післядипломної педагогічної освіти”
4 червня, Людмила Келембет, старший викладач інституту післядипломної педагогічної освіти брала участь в Інтернет конференції, проведеній для працівників інститутів післядипломної освіти, мережею центрів IATP. Вона подякувала за можливість поспілкуватися із колегами, поділилася своїми хорошими враженнями про конференцію.


2.06.2003

Два нові сайти розміщено на сервері IATP
Розміщео в Інтернеті веб-сайт Івано-Франківської спеціалізованої школи №5, за адресою: http://schule5.iatp.org.ua, зроблений двома учнями, під час тренінгу із веб-дизайну дизайну в нашому центрі. На сайті розповідається про школу, її історію, вчителів та деякі цікаві історії із її життя. В цілому зібрано досить багато інформації. А також розміщено сайт Молодіжного громадського центру Еталон, за адресою: http://etalon.iatp.org.ua. На сайті розповідається про діяльність центру. Планується підтримувати юридичну та інформаційну сторінку для молоді. Та запровадити спеціальний розділ на допомогу молодим підприємцям.


22.05.2003

Семінар „Веб сайти відомих американців”
Випускники дізнались нові факти із життя відомих американських політиків, музикантів, письменників та спортсменів. Також вони порівнювали оформлення сайтів, оскільки вже мають певні знання із веб дизайну.


15.05.2003

Cемінар „Властивості графічних зображень та способи їх збереження”
Цей семінар був корисним для випускників всіх програм, оскільки вони вперше отримали повну інформацію про види графічних зображень в Інтернеті, про їх властивості, способи передачі та збереження. Тренер розповів про те, з чого складаються різні файли та як їх відкривають різні програми, також пояснив особливості файлових розширень. Випускники дізнались, як краще зберігати фотографії (з яким розширенням та як їх форматувати), як відкривати інші файли та як найкраще їх розміщати на веб сторінках.


12.04.2003

Почалися заняття з курсу "Основи веб-дизайну" для групи учнів - членів молодіжної громадської організації “Рада учнівського самоврядування”. Ця організація створена з ініціативи учнів середніх шкіл за підтримки Управління освіти міськвиконкому. Протягом чотирьох занять учасики тренінгу будуть вчитися створювати веб-сторінки, а після закінчення тренінгу вони розмістять сайт своєї організації в Інтернет.


11.04.2003

Учні, які брали участь у програмі Kidlink, мали можливість поспілкуватися із своїми ровесниками з інших міст в чаті.


10.04.2003

В ІАТР-центрі Івано-Франківська був проведений семінар "Веб-сайти відомих українців". Семінар проводив випускник програми FSA/FLEX Микола Киселиця.


8.04.2003

Проведено останнi заняття для дiтей, що займаються за програмою Kidlink. Метою заняття було пiдвести пiдсумок серiї тренiнгiв i отримати вiдгуки дiтей щодо участi у ньому.


2.04.2003

Семiнар "Роль iнтернету в роботi органiв державної влади" був проведений в центрi IАТР для працiвникiв виконавчого апарату обласної ради. Семiнар був присвячений вивченню можливостей використання iнтернету органами державної влади. На семiнарi обговорювалися питання використання мережi для отримання iнформацiї необхiдноi для їх роботи (такої як новини, матерiали електронних видань, публiкацiї iнших державних органiв та законодавство). А також йшлося про те, як мiсцевi органи законодавчої чи виконавчої влади можуть використати iнтернет для висвiтлення своiї дiяльностi, оскiльки вони повиннi розвивати свої веб-сайти та наповнювати їх iнформацiїю.


17.03.2003

На першому занятті за проектом Kidlink були присутні 10 учнів різних шкіл Івано-Франківська. На запрошення представника проекту з ними займалася Марія Уляшкевич, вчитель англійської мови. Перше заняття було присвячене ознайомленню із сайтом, перегляду прикладів реєстраційних форм та ін. До наступного заняття вирішено підготувати відповіді на запитання анкети та детально вивчити велику кількість завантажених матеріалів. Також було відкрито поштові скриньки для тих учнів, що їх не мали, та проведено заняття з основ роботи в Інтернеті.


14.03.2003

Аламні-лідер Лілія Левандовська провела семінар „Веб-сайти про Івано-Франківськ” для групи випускників програми FSA/FLEX.


6.03.2003

Завершено тренінг “Основи веб-дизайну” для молодіжної організації “Молодіжна ліга”. В результаті на веб-сервері ІАТР було розміщено веб-сайт цієї організації, який був створений підчас занять в IATP центрі: http://okmo.iatp.org.ua. Сайт містить інформацію про організацію, її статут, діяльність, а також матеріали про програми та проекти в яких вони брали участь чи які підтримують.


28.02.2003

Презентація проекту “Kidlink” відбулася в Івано-Франківському центрі ІАТР для вчителів міських шкіл. В події взяли участь вчителі із шкіл №4, 21, 17 та школи-ліцею №1 (всього 8 учасників). На презентації вони знайомились із можливостями проекту, переглядали веб-сайт та обговорювали як саме можна побудувати заняття пов’язані із ним.


5.02.2003

Для того, щоб допомогти alumni у втіленні їх нових ідей щодо сайту, було проведено дводенний семінар „Перші кроки у веб-дизайні”. Тренінг був цікавим і містив багато практичних порад. Першого дня alumni дізнались про принципи створення веб-сторінок мовою HTML (види тегів, їх функції та процес оформлення у HTML форматі), а другого – вчилися розміщувати фотографії, форматувати текст та робити просте оформлення. Сподіваємося, що тренінг матиме практичну користь і допоможе розвивати портал Alumni-клубу.


3.02.2003

Тренінг „Створення веб сторінок" для випускників FSA FLEX

Першого дня вони дізнались про принципи створення веб-сторінок мовою HTML (види TAGS, їх функції та процес оформлення у HTML форматі), другого дня була подана інформація про різне розміщення фотографій та тексту (вирівнювання на площині сторінки, зміна їх розміру та вигляду). Випускники з цікавістю створювали свої сторінки у блокноті, постійно змінюючи їх вигляд (міняючи колір, розмір, положення і вид тексту, колір фону та додаючи фотографії). Сторінки були збережені як наочні результати тренінгу


30.01.2003

Працівники освіти вчаться користуватися комп'ютером

З 28 по 30 січня в Івано-Франківську центрі IATP проходили навчання основам "комп'ютерної грамотності" працівники управління освіти і науки міськвиконкому. Вони вивчали принципи роботи ПК, функції і можливості операційної системи. А також вчилися користуватись найвживанішими прикладними та системними програми. Окремі заняття були присвячені роботі із офісним пакетом. Цей тренінг є першим кроком до співпраці між державними освтніми організаціями та проектом IATP в Івано-Франківську.


27.01.2003

Семінар "Міжнародні пошукові системи"

На семінарі „Міжнародні пошукові системи" (27.01.03) випускники отримали список міжнародних, українських та російських пошукових систем, дізнались про принципи їх роботи (звичайний та розширений пошук, можливості та швидкість подання інформації, переваги кожної системи та процес відкриття власної поштової скриньки на серверах).


21.01.2003

Семінар "Пошукові системи в інтернет"

21 січня проведено семінар для викладачів молодіжного громадського центру "Еталон". Він мав на меті показати можливості пошукових систем до пошуку інформації потрібної в їх повсякденній роботі. Наприклад пошук юридичної інформації (законодавства, інформації про патентування, торгові марки, оподаткування), пошук літератури (в електронних бібліотеках, по бібліотечних каталогах, електронних книжкових магазинах) та інше.


9.01.2003

Сворення нового веб-сайту клубу випускнкиів

9 січня веб-сайт клубу випускників із Івано-Франківська перенесено на нову адресу, а також доповнено новими матеріалами. Тепер на сайті розміщеному за адресою http://alumni.if.iatp.org.ua/ можна знайти ще більше інформації про самих випускиків, про їх творчість та багато різних матеріалів.


 

 

webmaster:
iatp-webadm@iatp.org.ua