This version of the page http://iatp.org.ua/_cher/news2002_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-28. The original page over time could change.
Чернігів. IATP в Україні.
Цей сайт більше не оновлюється. Будь ласка, відвідайте нову версію: http://ua.iatp.net/

Чернігів

програма навчання веб-сайти alumni форум відгуки посилання CEN центри
новини контакти поточнi тренiнги веб-сайти
English


Новини за 2002 рік Відкриті програми і гранти


Останні новини

5.12.2002

Сергій Потапенко, випускник програми NAAEE/AED/Smithsonian Institution/EPA Fellowship, провів семінар “Пошук фінансування для громадськіх організацій” для представників місцевих громадськіх організацій. Сергій, як представник місцевого ресурсного центру для розвитку громадськіх організацій, освітив дуже цікаві та актуальні для громадськіх організацій теми. Він представив учасникам чимало посилань на сайти спонсорськіх організацій. Семінар супроводжувався PowerPoint-презентацією та викликав великий інтерес у присутніх.


3.12.2002

Тетяна Потапенко, випускниця програми Americans for Democracy in Ukraine, провела семінар “Ресурси з англійської мови в Інтернет” для викладачів англійської мови та студентів Педагогічного університету. Учасники відвідали веб сайти з цікавою інформацією для людей, що вивчають англійську мову, та отримали список посилань на корисні Інтернет-ресурси.


29.10.2002

Відбулася презентація Інтернет-ресурсів для слухачів клуба “Молодий журналіст”, що діє при Oбласній дитячій бібліотеці. Під час семінара слухачі мали можливість познайомитися з можливостями Інтернет, відвідати різні сайти.


29.10.2002

Ще одна група викладачів англійської мови отримала можливість познайомитися зі спеціалізованими Інтернет-ресурсами підчас семінара “Інтернет-ресурси для викладачів англійської мови”.


25.10.2002

Відбувся черговий тренінг для Школи волонтерів громадськіх організацій. На цей раз учасники Школи вчилися створювати мультимедійні презентації.


22.10.2002

Відбувся семінар “Пошук роботи в Інтернет” для випускників програм обмінів ЕСА. Мистецтво складання резюме, стратегія поведінки під час співбесіди з роботодавцями, а також відвідання Інтернет ресурсів з означеної теми – все це стало доступним завдяки зусиллям тренера ІАТР, Людмили Сушко.


18.10.2002

Вже кілька випускників програм обмінів наздоганяють Валерія Рябуху, випускника програми Contemporary Issues, який в повній мірі використовує потенціал програми ІАТР. Це – Вікторія Солоніцина та Сергій Трофименко, які проводять черговий етап Школи волонтерів для громадськіх організацій на базі центра ІАТР. Тема чергового семінара – “Основи роботи в Excel”.


9.10.2002

IATP центр в Чернігові надав можливість учасникам Європейського молодіжного парламенту зістрітися в чаті з їх колегами з інших міст України.


3-4.10.2002

3 та 4 жовтня центрІАТР в Чернігові проводив тренінги з основ комп’ютерної грамотності для людей з особливими потребами.


2.10.2002

Тетяна Потапенко, випускниця програми “Американці за демократію в Україні” (Americans for Democracy in Ukraine), провела семінар для викладачів англійської мови “Інтернет-ресурси для тих, хто вивчає англійську”. На семінарі викладачі мали можливість відкрити для себе необмежений потенціал Інтернет, в тому числі і для вивчення англійської мови. Це вже не перший семінар Тетяни в рамках програми ІАТР. Ми вдячні Тетяні за її цікаві тренінги та за ініціативу!


1.07.2002

Користувачі ІАТР зустрічаються в Чернігові з Президентом IREX паном Марком Помаром.
В перший день липня Президент IREX пан Марк Помар під час свого відрядження в Україні відвідав центр ІАТР в Чернігові. Для того, щоб надати пану Помару краще уявлення про вплив та результати роботи ІАТР в Україні, найбільш активні користувачі організували з ним зустріч в Чернігівському центрі ІАТР. Серед присутніх на зустрічі були випускники програм обміну ЕСА, журналісти, представники НУО, лікарі, викладачі. Кожний з них мав багато про що розповісти гостям (пан Помар приїхав разом з представниками адміністрації IREX та ІАТР з Києва) про свої професійні досягнення та про роль IREX/IATP в їх житті. Присутні наголосили на тому, що здобуті під час участі в програмах обміну IREX та завдяки Програмі розширення доступу та навчань в Інтернет навички є дуже корисними та необхідними. Багато з присутніх зазначили, що вони не тільки самі багато чому навчилися, але й передали свої знання іншим – колегам, студентам – під час семінарів. Присутні почули відповіді на свої питання від пана Помара, який також дав інтерв’ю місцевій радіостанції. Успіхи та вдячність нашої аудиторії дали команді IREX ще більше енергії, щоб і надалі надавати якісні послуги нашим користувачам та працювати для розвитку місцевих громад.


14.06.2002

Випускник програми AED/Smithsonian Institution/NAAEE Сергій Трофименко провів семінар “Написання проектів” для представників НУО міста.


6.06.2002

Пройшов семінар “Основи Excel” для випускників програм ЕСА


4, 11, 18, 15.06.2002

Випускник програми Contemporary Issues Валерій Рябуха провів тренінговий курс “Основи роботи з Інтернет” для курсантів Юридичного коледжу.


20.05.2002

Відбувся всеукраїнський чат для шкільних вчителів на тему "Використання комп'ютерних технологій у викладанні в школі".


16.05.2002

В ІАТР центрах по Україні відбувся синхронний тренінг та чат для фіналістів програм наукового та академічного обміну уряду США


26.04.2002

Відбулося друге заняття Школи Волонтерів.


19.04.2002

Випускниками програми Community Connections Вікторією Солоніциною та Сергієм Трофименком була ініційована Школа Волонтерів, в якій волонтери Чернігівських НДО отримають базові навички володіння комп'ютером та Інтернет.


18.04.2002

Валерій Рябуха провів семінар "Безкоштовні служби електронної пошти" для викладачів Юридичного коледжу.


17.04.2002

Викладачі історії шкіл Чернігова взяли участь в чаті "Архів – джерело достовірності чи фальсіфікації".


16.04.2002

Випускники програм обміну ЕСА проводжали волонтера Корпуса Миру Білла Фордайса. Білл був активним учасником всіх подій центра ІАТР в Чернігові. Дякуємо, Білл!


04.04.2002

Випускник програми Contemporary Issues Валерій Рябуха провів семінар для викладачів Юридичного коледжу "Як працювати з електронною поштою".


03.04.2002

Семінар "НДО як підприємство" був проведений випускником програми Community Connections Ігорем Подгорним. Унікальні авторські розробки були представлені директорами Чернігівських НДО.


02.04.2002

Відбулась зустріч "Англійського Клубу", присвячена написанню резюме. Зустріч провів волонтер корпусу миру Білл Фордайс.


29.03.2002

Cемінар "Основи безпеки у мережі" став наступним етапом у комп'ютерный освіті ECA alumni. Види атак в Інтернет, способи захисту, вируси та антівірусні програми – все це знання що необхідні кожному користувачеві.


28.03.2002

Пройшов ще один семінар Валерія Рябухи для викладачів Юридичного Коледжу. Цього разу це був семінар-презентація на тему: "Типи підключення до Інтернет".


27.03.2002

Відбувся чат для представників недержавних організацій міста "Державна політика з питань НДО"


22.03.2002

На черговій зустрічі клубу медиків "Інформаційні технології медицини" медики продовжили вивчення тонкощів редактору Word.


19.03.2002

Mедики Чернігова не хочуть "пасти задніх" і використовують можливість навчання, що її представляє проект IATP. Цього дня представники декількох медичних закладів міста засвоювалі тонкощі використання текстового редактору Word. І це лише початок.


18.03.2002

Пройшов семінар по освіті виборців "Вибори та політичні процеси".


20.03.2002

Bідбулося чергова зустріч клубу ECA alumni. Цього разу вона завершилась ініціативою Вiкторії Солоніціної та Сергія Трохименко. Протягом двох місяців на базі Чернігівського IATP центру буде проходить Школа Волонтерів громадських організацій міста.


13.03.2002

Була проведена презентація ІАТР-центру для тридцяти директорів бібліотечних систем Чернігівської області.


13.03.2002

Відбувся синхросемінар для викладачів гуманітарних дисціплін "Інтерактивні методи навчаня в освіті", після якого учасники семінару в усіх центрах обмінялись думками, інформацією, контактами та лінками на цю тему.


12.03.2002

Невтомний Валерій Рябуха ініціював цілий цикл семінарів для викладачів Юридичного Коледжу. Цього разу це був семінар-презентація на тему: "WWW – Введення в історію".


27.02.2002

В цей день в IATP відбулась презентація курсу "Економіка НДО" випускника програми "Гомадські зв'язки" Ігоря Подгорного. На цій події були присутні 12 представників недержавних організацій регіону. Курс містив великий обсяг інформації про те, як побудувати фінінсово-бюджетнудіяльність організації і зробити НДО дійсно сталою.


26.02.2002

Наркотики - погана річ. Обмін думок на цю тему між підлітками Бірлінгтону та Чернігова відбувся впродовж чату "Education against drugs", ініційованого Валерієм Рябухою (СІ) та DARE police officer з Масачусетса. Цікавості цій події додало участь в чаті волонтеру корпусу миру – Білла Фордайса.


22.02.2002

Ще один заморський гість відвідав Чернігівський IATP центр. На цей раз це був – Пол Хакер, атташе з питань культури посольства Сполучених Штатів в Україні. Під час зустрічі з ECA аламні було обговорено цілу низку питань, що стосуються різних сторін місцевого життя. Особливу увагу гостей викликали події, пов'язані з співпрацею за американськими партнерами. Також пана Хакера зацікавило ставлення випускників до майбутніх виборів і до передвиборчих перегонів.


21.02.2002

До Чернігова завітали гості з Київа - координатор проекту ІАТР в Україні – Артур Яременко та Брент Істмен - координатор проекту ІАТР з Вашінгтону.


20.02.2002

Пройшов синхросемінар для медиків. Десять щасливих медпрацівників міста Чернігова спочатку прослухали цікавий семінар "Медичні ресурси в Інтернет", а після того спілкувались зі своїми колегами з інших міст в чаті завдяки зусиллям мережі центрів IATP.


19.02.2002

Пройшов ще один семінар випускника програми CI - Валерія Рябухи. На цей раз слухачами були його колеги - викладачі Юридичного Коледжу. Тема семінару - "Основи Інтернет" - тепер назавжди залишиться в їх пам'яті пов'язаною з іменем Валерія.


14.02.2002

Пройшов семинар "Основи Photopaint" для випускників програм обміну, який провів один з найактивніших користувачів IATP центру Павел Лось. Семінар відвідали сім аламні.


5.02.2002

Пройшов семінар "Інтернет для музичних працівників", що його проводив викладач Чернігівської музичної школи Олександр Воробйов.


4.02.2002

Пройшов семінар "Фотошоп для майстра" для співробітників Художнього музею міста. Неабияке диво для спеціалиста, але для молодих знавців музею, що прагнуть створити власний сайт музею - велике діло. Щасти Вам, юні таланти!!!


31.01.2002

Специфічний семінар "Підтримка та розкрутка сайту", що його презентували Чернігівській аудіторії професіонали з Києва викликав жвавий інтерес у відвідувачів IATP центру, що працюють над створенням власних сайтів. Безліч технічних ньюансів, безліч дизайнерських ньюансів і безліч психологічних ньюансів перетворюють процес створення сайту на справжнє мистецтво!


29.01.2002

Чергове засідання англійського інтернет клубу надало можливість своїм членам ознайомитися з основами безпеки при спілкуванння в мережі. Як зберегти інформацію? Як захистити свою машину? Відповіді на ці запитання додали впевненості в собі відвідувачам клубу.


25.01.2002

Сімнадцять студентів факультету практичної психології з "Інституту після дипломної освіти" провели свій залік з такої дісціплини як "Пізнавальні процеси" в он-лайн. Дехто з них вперше побачив комп?ютер і можливості інтернет технологій.


24.01.2002

Чергове засідання клубу збагатило всіх медиків, що вже відвідали IATP центр і тих, що ще відвідають, зібранням корисних ресурсів на медичну тематику. Медики, ЛАСКАВО ПРОСИМО, завітайте до нас!


22.01.2002

Пройшов семінар для журналістів з регіонів Чернігівської області "Інформаційні ресурси для журналистів", якій відвідали представники 7-х друкованих видань.

Апогеєм цієї події став чат "Свобода слова в Україні" між журналістами - учасниками семінра та їх колегами з Харкова, Дніпропетровська, Донецька, Ужгорода і Сум. Дякуємо випускнику Валерію Литовченко за його ініціативу!


16.01.2002

Другий семінар-орієнтація по грантовій програмі IATP надав можливість аплікантам розібратися в тонкощах оформлення заявок на грант, та отримати відповіді на свої найскладніші запитання і тим самим відкрити шлях до отримання гранта.


15.01.2002

Відбулася друга зустріч членів Англійського клубу. Представники англомовної аудіторіїї - аламні, передові представники масс-медіа та урядових структур - мали змогу ознайомитися з технологіями пошуку різних пошукових серверів та визначити свої симпатії. Ступінь досконалості навичок пошуку було перевірено за допомогою практичних завдань, що їх підготував волонтер корпусу миру – Білл Фордайс.


 

 

webmaster:
iatp-webadm@iatp.org.ua