Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

День Європи

Ласкаво просимо на День Європи

Що святкується у День Європи?

Організатори

Радіомарафон

День Європи у Києві

День Європи в Одесі

День Європи у Донецьку

День Європи в інших містах

Артисти

Спонсори

Партнери

День Європи в пресі

Прес-центр

День Європи 2003/2004

Галерея

Вікторина

Факти про ЄС

Зворотній зв'язок

Європейський гімн

Ласкаво просимо на День Європи 2005!

З того часу як День Європи вперше відзначався у Києві у 2003 році, цю традицію перейняли й інші міста України. Цього року на українців чекає найбільше святкування Дня Європи в усьому світі! Європейська Комісія спільно з Урядом України підтримають проведення святкових заходів Дня Європи у Києві, Одесі та Донецьку. В цих містах святкування включатимуть концерт популярної музики за участю українських та європейських виконавців і Європейське містечко, у якому посольства країн ЄС і українські громадські організації розповсюджуватимуть інформацію про Європейський Союз.

Звідки походить День Європи? Що святкується у День Європи? Більше ніж 50 років тому на попелищі двох світових воєн було закладено підвалини Європейського Союзу. 9 травня 1950 року Європеєць із великої літери Роберт Шуман виступив з декларацією, проголошення якої і відзначається під час Дня Європи. Промова Роберта Шумана стала першим кроком на довгому шляху до об’єднаної Європи. Сьогодні Європа спирається на принципи миру, солідарності, демократії та верховенства права. День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

І зовсім невипадково, що у Києві ми святкуватимемо День Європи на тій самій головній вулиці та на тому самому Майдані Незалежності, де всього кілька місяців тому, не зважаючи на зимовий холод, зібралися мужні люди України, вимагаючи демократії, тобто тих самих цінностей, які відзначаються під час Дня Європи. Мільйони європейців, затамувавши подих, спостерігали за цими подіями. Тоді Україна вписала свою сторінку у світову історію і стала справжнім членом великої європейської родини.

Україна-ЄС – посилення стратегічного партнерства
План дій Україна-ЄС

Щасливого Дня Європи!

Скачайте один з наступних банерів і розмістіть його на вашому сайті:

  • 480x60 банер.


Використовуйте наступний HTML код для розміщення банера на вашій сторінці:

  • 100x100 banner.

Використовуйте наступний HTML код для розміщення банера на вашій сторінці (замініть «your_name» на назву вашого сайта):

нагору