This version of the page http://www.uapravo.org/ru/history.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-21. The original page over time could change.
Журнал для правозащитных НГО
 українська | english последнее обновление 08.02.2007  
поиск      архив  
2007-02-08//
Алименты от бывшего мужа на содержание жены
Возможно ли получить их? С таким вопросом в приёмную Херсонского областного Фонда милосердия и здоровья обратилась одна из жительниц нашего города. Алиментов, которые она получает на детей, не хватает для нормального обеспечения себя и детей. А она не может найти себе работу.

2006-12-21//
Как взыскать алименты
Очень часто в общественную приемную Херсонского Фонда милосердия обращаются одинокие мамы, бабушки, которые заменили внучатам папу и маму, а иногда – и одинокие папы. У всех общая проблема: как получить алименты? Предлагаем ответы на вопросы, которые нам задают чаще всего.

2006-12-21//
Как получить субсидию на жилищно- коммунальные услуги
Совсем недавно Кабмин заявил, что принято решение об упрощении процедуры получения субсидии. Недавно Кабмин заявил об упрощении процедуры получения субсидии для населения на жилищно-коммунальные услуги. Упрощение будет состоять в уменьшении количества справок, которые необходимы для получения субсидии.

// все новости...

 

 





 


 
Яна Смаровоз,
студентка Міжнародного університету розвитку людини (Херсонська філія)

Мій перший досвід
захисту прав

Мій перший досвід відстоювання прав стосувався захисту вагітних жінок Великоолександрівського району Херсонщини. Одного разу мені довелося там побувати. За кілька днів до свята 8 березня я прийшла в районну поліклініку здати кров для своєї вагітної подруги. Лікаря не виявилося на місці. Робочий день лікарів тут повинен розпочинатися о 8.00, однак вони "сходяться" майже до десятої. (А обідня перерва тут плавно зливається з кінцем робочого дня). Отож лікар-гінеколог з'явився біля дверей свого кабінету ближче до 11 години. Деякі жінки, що вдосвіта приїхали із сіл, до цього часу встигли виспатися, інші розповідали одна одній, хто що привіз лікарю: курочку, молоко чи картоплю... Дочекавшись черги і пройшовши огляд, подруга показала мені "рецепт" без підпису, печатки, дати - тільки назва якихось "біовітамінів", що містять, як сказав лікар, чи то "риб'ячі хребці", чи то "акулячі плавники". Інші жінки виходили з цього ж кабінету з аналогічними "рецептами" в руках і йшли шукати Міжнародний Кораловий клуб, який, як зазначається в "рецепті", випускає та реалізує вищезгадані біодобавки. Складалося враження, що медик відкрито підзаробляє на продажу ліків вагітним жінкам. Міжнародний Кораловий клуб ми знайшли тут же, у поліклініці! То була всього-навсього невеличка кімната, заставлена імпортними упаковками сумнівних препаратів, ціни яких коливаються приблизно від семи до ста гривень. Чому їх необхідно вживати вагітним жінкам? І хто знає, наскільки вони безпечні? І хоча особисто мене це не стосувалося, та я вирішила: "Якщо не я, то хто?". Коли я повернулася до обласного центру, то звернулася із цими питаннями до заступника начальника Херсонського обласного управління охорони здоров'я Андрія Пасіки. За його словами, ці біологічні добавки не шкідливі для здоров'я, проте лікарі не мають права реалізовувати їх, бо це не є лікарські засоби. Андрій Пасіка зв'язався по телефону з головним лікарем Великоолександрівської центральної районної лікарні В. Шестакою, який повідомив, що Кораловий клуб має ліцензію на реалізацію препаратів, але лікарю-гінекологу неодноразово заборонялося пропонувати їх пацієнтам. І пообіцяв: якщо таке повториться, Міжнародний Кораловий клуб позбавлять ліцензії. Щоб обіцянки лікарів не залишилися лише обіцянками, а працівників облздраву тримали справу на контролі я ще й статтю у відому на Херсонщині газету "Вгору" написала. Щоб вже напевне припинити це неподобство.
// 23.03.2006