UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення
ADVERTISEMENT

Ukrainian Autocephalous Orthodox Church - uaoc.org


| Головна сторінка | INDEX 4 липня 2000 року |

Франція переписує футбольну історію

або Як "трикольорові" стали чемпіонами Європи

ЄВРО-2000

Роман ДОРОШ

Ось і все. Чемпіонат Європи 2000 року вже став історією. Ми спокійно пережили відсутність на цьому святі європейського футболу української команди. Ніби так і мало бути. Тож залишмо у спокої мрії про участь нашої національної збірної в таких визначних футбольних святах і перейдімо до головного – до останнього матчу Євро-2000.

Напередодні останнього матчу першості континенту між командами Франції та Італії не бракувало прогнозів. Багато хто говорив, що на боці “Скуадри адзури” щастя й фортуна. Крім того, у світовій історії ще жодного разу не було прецеденту, щоби чемпіон світу відразу ставав і чемпіоном Європи. Зрештою, французів вважають домашньою командою, яка лише на власному полі перед своїми фанами здатна на великі перемоги. Так було в 1984 році, коли Франція вперше стала чемпіоном Європи, так було й у 1998 році, коли “трикольорові” стали найкращою командою планети. А Чемпіонат Європи 2000 року, як відомо, проходив у Бельгії та Голландії. Та, здається, фактор чужого поля не вплинув на переможну команду Франції, і вона таки стала вдруге у своїй історії чемпіоном континенту. Хлопці Роже Лемера зняли “закляття” і просто переписали футбольну історію. Відразу після чемпіонства світу 1998 року вони стали ще й чемпіонами Європи 2000 року. А тепер про сам фінальний матч.

Французи, як і очікувалося, з перших хвилин пішли вперед. Але італійці також вирішили зробити несподіванку хлопцям Роже Лемера й відмовилися від оборонної тактики. Що більше, італійці інколи атакували набагато більшими силами, ніж чемпіони світу. У французів запам’яталися два проходи Анрі. Спочатку Тьєрі легко залишив ні з чим Несту, але не зміг зробити простріл, а у другому випадку він випередив Мальдині і пробив у сітку воріт зі зворотного боку. Італійці намагалися грати на швидкісного Дельвекіо. Альбертині непогано пробив штрафний. Втратив нагоду відзначитися Тотті. Італійці в першому таймі більше, ніж французи, володіли м’ячем були точнішими в передачах. І найголовніше – “Скуадрі адзурі” вдалося “приборкати” Зидана, який у першому таймі нічим особливим не запам’ятався. Отож, перший тайм завершився нульовою нічиєю.

Початок другої половини зустрічі став продовженням першої. І хоча чемпіони світу мали незначну перевагу, та нічого суттєвого коло воріт Тольдо не могли створити. Все змінилося після виходу на поле дель П’єро, який значно пожвавив дії італійської команди. Гра “Скуадри адзури” стала ще цікавішою та непередбачуваною. Так, Мальдині гарно пройшов по краю, подав на Дельвекіо, та бездоганно зіграв Лоран Блан, який вибив м’яч на кутовий. Але саме після цього кутового вся Італія підстрибнула від радості. Джанлука Песотто отримав гарну передачу від Тотті і зробив простріл, де на м’яч чекав уже Дельвекіо. Його удар виявився “смертельним” для Бартеза. 1:0, і італійцям залишається лише перейти всією командою в захист і тримати рахунок. Але ж французи славні своїм незламним характером... Роже Лемер випускає на поле молодих Вільтора і Трезеге, а в підсумку перший стане “рятівником Франції”, а другий принесе своїй команді перемогу...
Закінчення на стор. 11

POSTUP - ПОСТУП
№112 (556),
4 липня 2000 року
·PDF - ст.01
ПЕРША СТОРІНКА
·Цитата "Поступу"
·УРП готується вигравати
·Сьогодні вирішиться доля більшості
·Одеса-Броди: боротьба триває
·Палестина буде 13 вересня!
·МВФ обіцяв повернутися...
·Франція переписує футбольну історію

ПОСТУП У ЛЬВОВІ
·КІЛЬКА СЛІВ
·Християни і політика
·То від кого ваша пісня?
·УРП готується вигравати
·Поменшає інспекторів ДАІ
·На кордоні "криміногенно"
·Жінка одна - в лікарні десятеро

НАША СТОЛИЦЯ
·Екологічній конституції Землі - бути!
·Західноукраїнський - у Києві
·"Полювання" на пенсіонерів
·Львів"яни про іншомовну вульгарність
·АРХІВАРІУС

ПОСТУП З КРАЮ
·КРАЙ
·Сьогодні вирішиться доля більшості
·Уряд винайшов нову посаду
·Новий перерозподіл Європи?
·Ющенко в Берліні
·Уряду знову стало більше

ПОСТУП У СВІТ
·Спалах терор-війни
·Прем"єр перейняв владу
·Палестина буде 13 вересня!
·Президенти виростають на "Кока-Колі"
·СВІТООГЛЯД

ЕКОНОМІЧНИЙ ПОСТУП
·КРАЙ
·"Слов"янський" - за гратами
·Німці освоюють американський ринок
·Кінець ірландського чуда
·СВІТ

АРТ-ПОСТУП
·Контрабас як сольний інструмент
·Культура - це також мости
·Символ Америки, геній джазу

ДИСКУРС ПОСТУПУ
·Християнин і політика

ПОСТУП З ПРОДОВЖЕННЯМ
·Суржик для інтелігенції

ЖИТЛО У ПОСТУПІ
·Як покращити житлові умови
·Дахи, горища та надбудови

СПОРТ-ПОСТУП
·Богдан Єсип - гравець "Карпат"
·Франція переписує футбольну історію
·"Макларен" тепер працюватиме на Култхарда
·СПОРТ-БЛІЦ

POST-ФАКТУМ
·КАЛЕНДАР
·Стратегічне повернення чи космічну чудо?
·ГОРОСКОП

 

** цікаве: [Різдво] [Крамниці] [Вибори]

БРАМА -- БРАМА по-анг. -- Календар -- УкраїНОВИНИ -- Громадська преса -- БРАМА пошук -- Мистецтво/культура -- Ділове -- Оголошення -- Комп'ютерне -- Соц.Проблеми -- Освіта/стипендії -- Розвага -- Юристика -- е-листи/ДОШКИ -- Нова хвиля -- СпортНовини -- Подорожування -- про Україну -- уряд України -- Довідник Укр. Діаспори -- Додайте Ваші координати -- Report dead link -- Про Браму - послуги - реклами -- Що нового? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2007 BRAMA, Inc.tm, Inc. Всі права застережені.