UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення
ADVERTISEMENT
Tickets to Ukraine - book and buy on-line

| Головна сторінка | INDEX 4 липня 2000 року |

МВФ обіцяв повернутися...

МАРЕВО

Юрій ВОВКІВ

Привид МВФівського кредиту блукає коридорами Кабміну майже вже рік – від вересня 1999 року, коли було припинено фінансування програми розширеного кредитування EFF. Нині урядовці запевняють, що цей привид укотре має найвищі шанси матеріалізуватися в чергову порцію кредитів.

Прем’єр Віктор Ющенко вчора авторитетно заявив, що Україна де-факто виконала 7-8 умов останньої місії МВФ із 11. Підтвердити їх виконання можна буде лише після підбиття підсумків роботи нашої економіки за півріччя. Йдеться, зокрема, про рівень інкасації коштів, “обсягів розрахунків за електроенергію”, повідомив Ющенко. І вже з цифрами на руках черговий раз посланці України – міністри економіки (очевидно, після призначення) та фінансів вирушать до Вашингтону переконувати керівництво МВФ у слухняності України.

Ще одним козирем урядовці вважають завершення другого етапу аудиту Нацбанку. Очевидно, вони сподіваються принаймні на таку ж нейтральну реакцію МВФ на ці результати, як і на підсумки першого етапу. І хоча компанія PriceWaterhouseCoopers, яка проводила аудит, своїх висновків ще не оприлюднила, спостерігачі відзначають різке зниження інтересу Фонду до цього заходу. Та й керівник останньої місії МВФ Джуліан Беренгаут заявив, що термін надання кредиту не залежатиме від строків завершення аудиту. Тепер акценти змістилися в бік тих одинадцяти вимог, які МВФ виставив Україні як умову для поновлення кредитування (нагадаємо, що торік їх було аж 42). Києву доведеться вирішувати низку питань, зокрема, у сфері енергетики, приватизації, бюджету та торгового режиму. Останні Ющенко вважає політично важкими і спрогнозував труднощі з їх вирішенням. Щодо бюджету, то відмова від взаємозаліків витягнула на поверхню проблеми балансу доходів і видатків. Як наслідок, аби виконати вимоги, доведеться зводити бюджет або за рахунок збільшення прибутків (тобто збору податкових платежів), або за рахунок зниження витрат бюджету, або шляхом емісії. МВФ у принципі погоджується на будь-який із цих варіантів.

Значно жорсткішу позицію оприлюднив перший віце-прем’єр, куратор стосунків із міжнародними фінансовими організаціями Юрій Єхануров. “Перший аудит, другий аудит – це свідчення того, що всі інсинуації, які були, не мають жодних підстав. А це все-таки використано бюрократами МВФ, щоб затримати рішення по Україні”, – підкреслив Єхануров. Він уважає, що всі питання з МВФ повинні залагодити члени делегації, яка вже пакує валізи з необхідними для переконання документами у Вашингтон.

Судячи з вимог, МВФ, як флюгер, завжди показує за вітром. Коли йшлося про зловживання НБУ, слідкував за аудитом. Тепер, коли вся увага західних кредиторів прикута до української енергетики, він і тут свої умови ставить. Цікаво, що ж може бути наступною точкою пильного зацікавлення? Тим часом Україні може просто посміхнутися фортуна – МВФ збирається переглядати свою стратегію запозичень і пом’якшити умови для позичальників. Якщо її затвердять, то нашим урядовцям залишиться лише переконати МВФівців у тому, що їхні кредити підуть саме на поновлення довіри інвесторів до такого заслуженого кредитора, як Україна. Бо ж тоді відновлять кредитування і Світовий банк, і ЄС, та й борги перед країнами – членами Паризького клубу кредиторів можна буде реструктуризувати.

Значно жорсткішу позицію оприлюднив перший віце-прем’єр, куратор стосунків із міжнародними фінансовими організаціями Юрій Єхануров. “Перший аудит, другий аудит – це свідчення того, що всі інсинуації, які були, не мають.

POSTUP - ПОСТУП
№112 (556),
4 липня 2000 року
·PDF - ст.01
ПЕРША СТОРІНКА
·Цитата "Поступу"
·УРП готується вигравати
·Сьогодні вирішиться доля більшості
·Одеса-Броди: боротьба триває
·Палестина буде 13 вересня!
·МВФ обіцяв повернутися...
·Франція переписує футбольну історію

ПОСТУП У ЛЬВОВІ
·КІЛЬКА СЛІВ
·Християни і політика
·То від кого ваша пісня?
·УРП готується вигравати
·Поменшає інспекторів ДАІ
·На кордоні "криміногенно"
·Жінка одна - в лікарні десятеро

НАША СТОЛИЦЯ
·Екологічній конституції Землі - бути!
·Західноукраїнський - у Києві
·"Полювання" на пенсіонерів
·Львів"яни про іншомовну вульгарність
·АРХІВАРІУС

ПОСТУП З КРАЮ
·КРАЙ
·Сьогодні вирішиться доля більшості
·Уряд винайшов нову посаду
·Новий перерозподіл Європи?
·Ющенко в Берліні
·Уряду знову стало більше

ПОСТУП У СВІТ
·Спалах терор-війни
·Прем"єр перейняв владу
·Палестина буде 13 вересня!
·Президенти виростають на "Кока-Колі"
·СВІТООГЛЯД

ЕКОНОМІЧНИЙ ПОСТУП
·КРАЙ
·"Слов"янський" - за гратами
·Німці освоюють американський ринок
·Кінець ірландського чуда
·СВІТ

АРТ-ПОСТУП
·Контрабас як сольний інструмент
·Культура - це також мости
·Символ Америки, геній джазу

ДИСКУРС ПОСТУПУ
·Християнин і політика

ПОСТУП З ПРОДОВЖЕННЯМ
·Суржик для інтелігенції

ЖИТЛО У ПОСТУПІ
·Як покращити житлові умови
·Дахи, горища та надбудови

СПОРТ-ПОСТУП
·Богдан Єсип - гравець "Карпат"
·Франція переписує футбольну історію
·"Макларен" тепер працюватиме на Култхарда
·СПОРТ-БЛІЦ

POST-ФАКТУМ
·КАЛЕНДАР
·Стратегічне повернення чи космічну чудо?
·ГОРОСКОП

 

** цікаве: [Різдво] [Крамниці] [Вибори]

БРАМА -- БРАМА по-анг. -- Календар -- УкраїНОВИНИ -- Громадська преса -- БРАМА пошук -- Мистецтво/культура -- Ділове -- Оголошення -- Комп'ютерне -- Соц.Проблеми -- Освіта/стипендії -- Розвага -- Юристика -- е-листи/ДОШКИ -- Нова хвиля -- СпортНовини -- Подорожування -- про Україну -- уряд України -- Довідник Укр. Діаспори -- Додайте Ваші координати -- Report dead link -- Про Браму - послуги - реклами -- Що нового? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2007 BRAMA, Inc.tm, Inc. Всі права застережені.