This version of the page http://www.1plus1.net/tsn_news/tsn_archive/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-20. The original page over time could change.
1plus1.tv Новини ТСН




















З гастролями до Києва приїхав грузинський ансамбль "Ерізіоні": його пісня "Самайя" стала одним із символів Революції троянд   [  ]


Артисти привезли своє шоу "Легенди Грузії". Стоячи йому аплодували вже на двох континентах. Популярний проект із фольклорного ансамблю зробили міжнародні продюсери. Формула успіху - в нашому сюжеті.

"Ерізіоні" існує вже понад сто років. 30 років тому запис співу грузинськиїх артистів американське космічене агентство НАСА відправило в космос як приклад музичних здібностей людини. Однак відомим на всіх земних континентах ансамбль став лише кілька років тому. Історія злету почалася, коли в 1999 Грузію відвідав французький продюсер та режисер Паскаль Жордан. Він закохався в поліфонічні мелодії й віртуозні танці. Разом із американським колегою Джимом Лоу вони відредагували програму ансамблю й спланували рекламну кампанію.

“Якщо діамант лежить у темряві, його ніхто не помічає. Варто лише його добре висвітлити, як він починає виблискувати в променях і це викилкає захоплення в усіх довкола. Так само було з "Ерізіоні"”.

Згодом з’явилося шоу "Грузинські легенди". Їхня перша пісня "Самайа" звучала на вулицях Тбілісі під час революції троянд. Потім відзняли кліп. Його показали на європейських каналах. Так про "Ерізіоні" дізналися за кордоном - як колись про нині відомі ірландські шоу "Riverdance" та "Lord of the Dance". Культура стала комерцією, втім, не втратила своєї суті, переконують артисти.

До їхнього життя Паскаль та Джим внесли, зокрема, численні закордонні гастролі та гонорари, про які в Грузії і не мріяли. Стоячи, "Грузинським легендам" аплодували Америка, Китай та найбільші країни Європи. А у Франції диск із піснями "Ерізіоні" здобув статус "золотого" - небувалий успіх для фолк-музики.


А пташиний грип уже дістався Шотландії

Небезпечний штам вірусу H5-N1 виявили у померлого лебедя: його знайшли тиждень тому. Навколо встановили трикілометрову карантинну зону. Великобританія стала 14-ю європейською країною, на території якої виявили пташиний грип. Тим часом у Єгипті від небезпечного вірусу померла уже третя людина. Кількість хворих на недугу в країні зросла до 11. А у Бельгії медики намагаються створити ефективну вакцину проти пташиного грипу. Щеплення зробили першим чотирьомстам волонтерам. Наскільки вакцина ефективна - дати відповідь лікарі сподіваються найближчим часом.

Науковці ж із Нідерландів застерігають: вірус пташиного грипу може передаватися і домашнім кішкам: якщо вони з’їдять хвору пташку - або заражене м’ясо. Раніше вважали, що ссавцям - цей вид грипу не загрожує.


Завтра в усьому світі відзначатимуть Всесвітній день здоров’я

Для деяких маленьких українців цей день навряд чи буде святковим. Хоча українська медицина розвивається швидко, найскладніших операцій у нас іще не роблять. Тому батьки змушені рятувати своїх дітей за кордоном.


Доля ще одного маленького українця - в руках дорослих і можливо незнайомих йому людей: у 8-річного михайлика - лейкоз і врятувати його, нажаль, можуть його лише у Росії   [  ]


Але гроші, які дивом знайшли його батьки - закінчуються. Найбільша мрія 9-річного Михайлика Косташа з Києва: піти разом із іншими дітьми до школи. Він чув про неї від своїх друзів та старшого брата. Але, за станом здоров’я, початкову освіту отримував вдома разом із батьками. 2 роки тому йому поставили страшний діагноз - гострий лімфобластний лейкоз. І відтоді його існування перетворилось на постійну боротьбу за життя.

Спочатку лікували в Києві. Але коли стало зрозуміло, що в дитини рецидив, лікарі порадили їхати на операцію за кордон: потрібна пересадка кісткового мозку від донора – не родича. В Україні таких операцій ще не роблять.

Серед пацієнтів відділення трансплантації кісткового мозку російської дитячої клінічної лікарні Михайлик - не єдиний українець. Нещодавно звідси виписали дівчинку з Черкас. Один день лікування в цьому центрі коштує майже 900 доларів для закордонних громадян, до яких відносять і маленьких українців. Місцеві лікарі кажуть, ми б радо допомогли, але при таких захворюваннях потрібні дуже дорогі ліки. До того ж, кількості операцій, які здійснює цей центр, не вистачає навіть для російських дітей.

Михайлику свого часу пощастило. Знайшлися люди, які допомогли грошима на операцію та пошуки донора. Й вже у січні операцію зробили, після неї дитина, здавалося, почала одужувати. Але потім виникли ускладнення. Поки що лікарі намагаються контролювати ситуацію. Втім, уже 8 квітня Михайла Косташа треба виписувати. Адже термін, за який перераховані гроші, закінчується. Хоча говорити про відправку дитини додому – означає забрати в її батьків надію, що найбільша мрія їхнього сина колись може здійснитись.


Два роки провів за ґратами у США 37-річний киянин Дмитро Єгоров: так закінилися його мандри у пошуках американської мрії   [  ]


Разом із дружиною та двома дітьми Дмитро виїхав до Сан-Франциско. Сімейне життя не склалося, а сам Дмитро потрапив до в’язниці за намагання побачитися зі своїми дітьми. Мати ув’язненого сьогодні оголосила голодування під стінами МЗС, вимагаючи дієвої допомоги від чиновників та інформації про долю свого сина. Що було далі - бачив Костянтин Грубич.

Щасливе подружжя Єгорових з двома щасливими дітьми - лише на фотокартці. У житті - все навпаки. Мама знайшла собі іншого чоловіка, а тата за те, що хотів бачитися з дітьми, посадили до в’язниці у місті Сакраменто. Місто це не українське, а американське, бо історія сталася два роки тому в США. Мама ув’язненого Дмитра Єгорова півроку не отримувала звісток від сина і з відчаю надумала голодувати під колонами МЗС.

“У мене всі листи є і телефонував одного разу, що над ним знущаються, тримають в карцерах, що він весь посивів, що вони знущаються, ходять сапогами по його голові, виривають з-під нього матраси і він на голій підлозі цементній спить”.

Мати зізнається, що її син після чорнобильської катастрофи мав проблеми із психікою. Українські дипломати заявляють, що тримають справу Єгорова під своїм контролем від початку.

Позавчора американський суд звільнив Дмитра Єгорова із в’язниці, зняв із нього усі звинувачення, адвокат має принципову домовленість, що органи прокуратури США не будуть опротестовувати судового рішення щодо українця. Офіційне повідомлення про це матері Єгорова вручили на очах знімальної групи.

Сперечатися з американським правосуддям - справа марна. Історія з Єгоровим, можна сказати, добігла свого фіналу. Якщо розповіддю про неї ми убережемо бодай одного українця від непродуманих кроків, то можемо вважати свою місію недаремною.


У самої Росії тим часом знову проблеми зі вступом до Світової організації торгівлі

Конгрес Сполучених Штатів вимагає поки що не приймати Російську Федерацію до цього світового клубу. В палату представників внесли проект резолюції - з вимогою до адміністрації Буша зупинити зусилля Росії щодо вступу до СОТ. Таким чином - Штати хочуть спонукати офіційну Москву посилити боротьбу із інтелектуальним піратством. Ідеться - передусім - про нелегальний продаж копій комп’ютерних дисків, аудіо- і відео-продукції. Раніше - урядовці Росії заявляли, що планують вступити до Світової організації торгівлі протягом року-двох: і, можливо, навіть раніше за Україну.


Удар по російській м’ясо-молочній галузі

Як заявив сьогодні міністр агрополітики Олександр Баранівський - уряд має намір заборонити ввезення тваринницької продукції з Росії: бо вона неякісна. Попередження про заборону - за словами міністра - він уже надіслав російській стороні. М’ясо-молочний імпорт із Росії - це менше чверті всьогоукраїнського імпорту. Переважно - молочні продукти. М’ясних виробів ввозили дуже мало. Торік - лише 477 тонн, а за два місяці цього року - жодної.

Водночас - Олександр Баранівський не збирається знімати заборони на імпорт м’яса з Білорусі. Він стверджує, що митниця регулярно перехоплює автомобілі, які перевозять сало і м’ясо невідомого походження. Нагадаю: два з половиною місяці тому Росія заборонила постачання всіх видів продукції тваринництва з України. Російським ветеринарам дозволили перевірити всі підприємства, які їх цікавили. І після того - федеральна ветслужба дозволила експорт молочних харчів кільком українським компаніям.


Тарифи на газ і електику тим часом українські енергетики збираються підвищувати протягом двох наступних років: приблизно щопівроку

Обіцяне подорожчання з 1-го травня - це лише початок. Так випливає із графіка, який Нацкомісія регулювання електро-енергетики подала сьогодні уряду. Уряд вважає, що без цього не обійтись.


Без води сьогодні залишились 50 тисяч жителів Марганця на Дінпропетровщині і сусідня з ним 10-тисячна Томаківка   [  ]


Школи і дитсадки терміново перевели на скорочений режим роботи. А в магазинах миттєво зникла уся питна вода. Це енергетики показали, як вони можуть перейти від слів до діла: якщо водоканал не розплатиться за електрику.


Дві сенсації озвучили сьогодні львівські правоохоронці

Міліція встановила коло виконавців і можливих замовників убивства колишнього голови Львівської облдержадміністрації Степана Сенчука. Затриманого, якого підозрюють у скоєнні злочину перевірили на детекторі брехні і зробили висновок, що розслідування йде у правильному напрямку. Прогнозують, що до кінця квітня у цій справі вже поставлять крапку. Степана Сенчука знайшли убитим із автомата Калашникова 29-го листопада минулого року. Крім того - головний міліціонер Львівщини повідомив і можливу причину убивства начальника Управління транспорту Львівської міськради Ярослава Вовчука. Це - його професійна діяльність. Слідчі встановили, що Вовчук мав справу із бізнесменом, який взяв у кредит автобуси: в обмін на якісь обіцянки. Ярослав Вовчук - нагадаю - був важко поранений під час вибуху його авто торік у грудні. Через тиждень - він помер у лікарні.


Європейський парламент цілком задоволений перебігом виборів в Україні

І закликає Єврокомісію нагородити Київ за досягнення у демократії договором про асоціацію і полегшенням візового режиму. У резолюції, ухваленій сьогодні у Страсбурзі сказано, що Україна твердо стоїть на шляху до зрілої демократії. А парламентські вибори відповідали міжнародним стандартам. Українців депутати Європарламенту привітали із відданністю демократичним процесам. А майбутній уряд закликали забезпечити їхню незворотність і поглибити політичні, соціальні та економічні реформи. Країни-члени ЄС - європарламентарі попросили утриматися від економічного чи будь-якого іншого тиску на Україну.


Результати виборів до облради переглянуть і в Дніпропетровську

До кінця сьогоднішнього дня міський тервиборчком перерахує голоси, віддані на усіх 442 виборчих дільницях. Таке рішення міська ТВК ухвалила через розбіжності у протоколах, наявних у членів комісії. Голова обласного ТВК Анатолій Галка вчора портрапив до лікарні з гіпертонічним кризом.


Деснянський райсуд Чернігова заборонив міській ТВК оголошувати результати виборів до міської ради

Причина - позов місцевого осередку “Партії Регіонів” з вимогою здійснити перерахунок голосів. “Регіони” стверджують, що під час підрахунку голосів міськвиборчком полічив лише голоси, віддані за партії та блоки, без урахування голосів "проти всіх". Попередніми фаворитами міських виборів у Черкасах стали БЮТ, Регіони та СПУ.


Тернопільський міськрайонний суд після звернення місцевого штабу БЮТ визнав недійсним протокол обласного тервиборчкому про результати виборів до Тернопільської облради   [  ]


Представники БЮТ зажадали скаcування результатів виборів через те, що виборча комісія під час розрахунку тривідсоткового бар’єру взяла за основу не загальну кількість тих, хто проголосував, а лише тих, хто віддав свої голоси за певну партію. Зіпсовані бюлетені та голоси "проти всіх" до уваги не брали. Таким чином 3-відсотковий бар’єр перетнула місцева "Пора". Після судового рішення голоси "Пори" розділять серед переможців - БЮТ, “Нашої України”, Блоку Костенка-Плюща та СПУ.


Ті, кого до коаліції не запрошують - за спробами возз’єднання "помаранчевого табору" стежать спокійно

Як повідомили у штабі Компартії – нічого нового останніми днями не сталося. А коментувати заяви "помаранчевих" - "червоні" не бачать потреби. “Партія Регіонів” - теж не вважає, що відмова їм з боку "Нашої України" - остаточна. На думку члена політради партії Тараса Чорновола - своїми заявами "нашоукраїнці" лише затягують час. Насправді переговори про коаліцію почнуться лише через місяць із

нестворення коалції буде загрожувати розпуском парламенту - попереджає дуже поінформований "регіонал".


Чи об'єднаються помаранчеві сили у новому парламенті - досі незрозуміло   [  ]


У протоколі про наміри - який вночі ухвалила політрада “Нашої України” і запропонувала Блоку Юлії Тимошенко та соціалістам - ці дві сили не побачили жодної конкретики - і сприйняли його як крок назад. І хоч Президент Ющенко оптимістично назавав цей протокол початком переговорів - БЮТ і соціалісти поки що закликали своїх партійців в областях об’єднуватися на місцевому рівні.


Збитки від цьогорічних повеней у Європі сягнули майже півмільярда доларів.

Але найтрагічніше, що паводок у Чехії, Німеччині, Австрії та Словаччині забрав життя десяти людей. Рівень Дунаю в районі Будапешта піднявся до рекордної позначки - вісім з половиною метрів. Угорську столицю оголосили зоною стихійного лиха. Ситуація в решті центральної Європи потроху стабілізується, однак синоптики прогнозують нове потепління і нові дощі.

З потеплінням на кримських пляжах уже готуються до курортного сезону

Тут почалося генеральне прибирання. Наводити порядок залучили навіть працівників Міністерства із надзвичайних ситуацій. Вони очищають від небезпечного сміття не лише узбережжя, а й морське дно. Там ще багато предметів, які можуть навіть коштувати життя пірнальникам, кажуть рятувальники.

Лише година праці і водолази дістають із дна небезпечний улов – іржаві рейки, шматки старого металу і навіть корпус мінометної міни. Впорядковувати пляжі почали з ялтинського пансіонату "Донбас". Раніше їх напередодні курортного сезону перевіряли приватні підприємства.



Цього року рятувальники не тільки готуватимуть пляжі до курортного сезону, а й протягом усього літа стежитимуть за порядком. Крім того, співробітники міністерства з надзвичайних ситуацій відтепер рятуватимуть і людей на воді. Раніше цим займалася республіканська рятувально- водолазна служба. Сьогодні її рятувальні станції в занепаді – немає ні плавзасобів, ні фахівців. Перша рятувальна станція МНС відкрилася торік у Євпаторії. Цього сезону почнуть роботу ялтинська, алуштинська та феодосійська.



Генеральне прибирання співробітники міністерства з надзвичайних ситуацій проведуть на всіх пляжах півострова. Бо на кримському узбережжі ще багато небезпечних сюрпризів. Один такий – торпеду вагою в одну тонну – близько місяця тому викинуло хвилею на феодосійський пляж.

Плата за водопостачання і водовідведення для всіх без винятку споживачів Кіровограда збільшиться вже найближчим часом

Про це заявив начальник управління економіки Кіровоградської міськради. Той тариф, що існує нині - згубний для бюджету, впевнені у міськраді. Вже узгоджено й попередній проект - плата за водопостачання для населення зросте в середньому на п'ять відсотків, майже на 45 - для бюджетних підприємств, а для промислових - ще більше. Крім цього, міскрада розглядає можливість передати комунальне підприємство "Кіровоградводоканал" в оренду товариству з обмеженою відповідальністю "Водне господарство".

А в Запоріжжі тим часом створили новий захисний костюм, який може знадобитися під час боротьби із пташиним грипом

Костюм вкритий металізованою тканиною із противірусним захистом. При цьому спецодяг лишається зручним у користуванні. Його назва "Рятувальник-2" і його тепер можна вдягнути без сторонньої допомоги. Ще одна новація - замість протигаза - респіратор та окуляри. Рятувальники кажуть, що в такому одязі зручно обробляти техніку і приміщення, а також працювати з хімікатами. При цьому надійність костюма жодним чином не стала гіршою, ніж у тих моделях, що рятувальники носили досі.

Третій єгиптянин помер від пташиного грипу

Тим часом у цій країні зафіксовано 3 нові випадки захворювання людей на пташини грип. Таким чином, кількість хворих на небезпечний вірус у Єгипті зросла до 11 чоловік. Зафіксували пташиний грип і в Шотландії. Поблизу Единбурга вірус знайшли у мертвого лебедя. Зараз з'ясовують, чи був лебідь уражений найнебезпечнішим різновидом вірусу - H5N1.

У Німеччині смертельно небезпечний вірус пташиного грипу виявили у свійської птиці, на фермі поблизу Лейпціґа. Це вже третій такий випадок на території Європейського Союзу. Раніше це сталося у Франції та Швеції, і ще більше випадків - біля кордонів ЄС. За європейською директивою боротьби з пташиним грипом, усіх птахів у господарстві знищать. А навколо осередку інфекції встановлять 5-кілометрову зону моніторингу.

Близько десяти протестувальників проти політики філіппінського президента Глорії Аройро було поранено у зіткненнях із поліцією

Правоохоронці застосували водомети проти тисячі студентів, які проводили маніфестацію перед президентським палацом. Арройро заборонила демонстрації після нечисленних, але регулярних виступів минулого року - тоді главу держави звинувачували у фальсифікації виборів та корупції.

Ізраїльська поліція затримала палестинського міністра - заявляють представники руху Хамас

Халеда Абу Арафа, міністра з питань Єрусалима схопили на КПП у передмісті цього міста. Абу Арафа як мешканець східного Єрусалима не має права в'їжджати на територію Західного берега, який Ізраїль вважає своїм - таку причину затримання називає ізраїльська радіостанція. Офіційний Ізраїль ситуацію не коментує. Абу Арафа - член руху Хамас, який минулого тижня ввійшов до складу нового палестинського уряду.

Більшість шляхів по всій території Франції заблоковано - так сьогодні студенти та ліцеїсти протестують проти "договору першого найму"

Близько 200 протестувальників вийшли на рейки на Східному вокзалі у Парижі і повністю паралізували роботу цього транспортного вузла. Активно діє молодь і у Бретані: у Ренні студенти перекрили головну транспортну магістраль, а у Лорьяні блокували дороги, що ведуть до порту. Аналогічні акції відбуваються у Тулузі та Нанті. Ініціатором цих акцій став національний координаційний комітет молодіжних організацій. Він закликав студентів та ліцеїстів активізувати боротьбу за скасування договору першого найму, а також урізноманітнити її форми та методи. Молодь переконана, що скандальний закон значно спрощує працедавцям процес звільнення співробітників-початківців.

Чи не найбільша автокатастрофа за всю історію сталася в Китаї

На хайвеї з Пекіна на південь одночасно зіткнулося сто тридцять авто. Це, здебільшого, великі вантажівки. Загинуло четверо людей, десятеро - травмовані. Причиною цієї великої аварії, за даними поліції, став туман і необережність водіїв. Китай - у списку лідерів за кількістю автопригод. Минулоріч там зафіксували понад сто тисяч ДТП.

Росія має претензії до Заходу, а Захід - до Росії

Конгрес США вимагає поки що не приймати Російську Федерацію до Світової організації торгівлі.

Як повідомляє РІА-Новості, в палату представників внесли проект резолюції з вимогою до адміністрації Буша зупинити зусилля Росії щодо вступу до СОТ. Таким чином США хочуть спонукати офіційну Москву посилити боротьбу з інтелектуальним піратством. Ідеться передовсім про нелегальний продаж копій комп'ютерних дисків, аудіо- і відеопродукції. Раніше урядовці Росії заявляли, що планують вступити до Світової організації торгівлі протягом року-двох і, можливо, навіть раніше України.

А міністр закордонних справ Росії на оцінки Європарламенту висловив свою точку зору

Фактично, він зауважує про кардинально протилежні, на його думку, оцінки виборів в Україні та в Білорусі. Сергій Лавров заявив про необхідність застосування Європою єдиних стандартів під час оцінки ситуації щодо виборів у цих країнах, а також розвитку ситуації навколо Придністров'я. Дотримуватися таких стандартів Євросоюзу не завжди вдається, зауважує Лавров. Він наполягає на тому, що будь-які питання, які виникають щодо дій уряду тієї чи іншої країни, потрібно регулювати через діалог, а не через спроби ізолювати країну в європейських справах.

Сьогодні у Європейському Парламенті затвердять резолюцію щодо виборів в Україні

Під час учорашнього засідання у Стразбурзі зійшлися на тому, що парламентські вибори в Україні були вільними та відповідали міжнародним стандартам. Європарламентарі закликали представити Україні чіткі перспективи щодо членства в Європейському Союзі. З ідеєю надати Україні статус асоційованого члена ЄС виступили депутати Польщі та Литви.

Наша Україна погодилася створити помаранчеву коаліцію. З блоком Тимошенко та соціалістами.

Таку позицію блок Нашої України виробив пізньої ночі на засіданні ради НСНУ. На цьому засіданні розглядали різні сценарії, зокрема, голосували і варіант відкритості для підписання з іншими обраними до парламенту силами. Але таке рішення не пройшло. Тобто партію регіонів та комуністів туди не запрошуватимуть. В ухваленому проекті протоколу йдеться, що три сили створюють "коаліцію демократичних сил" для реалізації "програми президента Віктора Ющенка".

Це видно і з самого проекту документа - в ньому відведено місця для підписів лише представникам трьох політичних сил - власне Нашій Україні, БЮТ і соцпартії. Сама назва документа і його текст свідчать, що переговори триватимуть, зокрема, нічого не згадано про те, хто буде прем'єром і як саме його визначатимуть. Документ так і називається "Протокол про НАМІРИ учасників коаліції демократичних сил". У ньому йдеться, що буде створено Робочу групу з підготовки тексту самої Угоди про коаліцію депутатських фракцій. Але вектор уже зрозумілий - він буде помаранчевим.

У Японії розробили мотоцикл із безшумним двигуном   [  ]


Попри це нова модель може розвивати швидкість до ста вісімдесяти кілометрів за годину. Двигун, твердять виробники, є електромагнітний гібрид. Він працює як звичайна батарейка. Її можна зарядити вдома, як мобільний телефон. Автори розробки запевняють, що їхній виріб у сім разів ефективніший за звичайний двигун. Окрім того, він екологічно чистий. Серійний випуск такого байка почнуть наступного року. Ціна його не набагато вірізнятиметься від звичайних мотоциклів. Компанія планує також невдовзі розпочати випуск авто з такими двигунами. За такими машинами - майбутнє, переконані японські автоконструктори.


У Запоріжжі придумали новий захисний костюм, який може знадобитися під час боротьби із пташиним грипом   [  ]


Костюм вкритий металізованою тканиною із противірусним захистом. При цьому спецодяг лишається зручним у користуванні. Костюм під назвою "Рятувальник-2" можна вдягнути без сторонньої допомоги. Ще одна новація - замість протигаза - респіратор та окуляри. Рятувальники кажуть, що в такому одязі зручно обробляти техніку і приміщення, а також працювати з хімікатами. При цьому надійність костюма жодним чином не стала гіршою, ніж у тих моделях, що рятувальники носили досі.


На Буковині медики зафіксували масове захворювання дітей на гепатит А

Це сталося протягом останніх п’яти днів. Зараз у Вашківській районній лікарні та обласній клінічній у Чернівцях перебуває 13 підлітків віком від 12 до 15 років. Перебіг хвороби у них не надто важкий. Тим часом фахівці санітарно-епідеміологічної служби намагаються встановити джерело захворювання - обстежують людей, з якими контактували ці діти і проводять профілактичні заходи, аби епідемія не поширилася далі.


Збитки від цьогорічних повеней у Європі сягнули майже півмільярда доларів   [  ]


Велика вода у Чехії, Німеччині, Австріїі та Словаччині забрала життя десяти осіб. Рівень Дунаю в районі Будапешта піднявся до рекордної позначки - вісім з половиною метрів. Угорську столицю оголосили зоною стихійного лиха. Ситуація в решті центральної Європи потроху стабілізується, однак метеорологи прогнозують нове потепління і нові дощі.


У Німеччині смертельно небезпечний вірус пташиного грипу виявили у свійської птиці, на фермі поблизу Лейпціґа

Це вже третій такий випадок на території ЄС. Раніше штам Н5N1 знайшли також на фермах у Франції та Швеції. За європейською директивою боротьби з пташиним грипом, усіх птахів у господарстві знищать. Навколо осередку інфекції встановлять 5-кілометрову зону моніторингу. Проби на небезпечний вірус візьмуть у всіх хворих на грип прилеглих районах.


Студенти у Франції погрожують знову відновити хвилю протестів, якщо протягом 10 днів уряд не скасує скандальний закон про контракт першого найму

Фактично профспілки та студентські організації висунули владі ультиматум - зусилля дійти згоди шляхом переговорів поки що не мають успіху.

Перервати протести молодь та профспілки мають намір лише на Великдень. Це якщо до цього часу Президент не відкличе суперечливий закон. Молодь переконана, що він значно спрощує працедавцям процес звільнення співробітників-початківців. Відкликання ж закону, переконані експерти, завдасть нищівного удару по іміджу нинішнього прем’єра Домініка де Вільпена.


Чи не найбільша автокатастрофа за всю історію сталася в Китаї   [  ]


На хайвеї з Пекіна на південь одночасно зіткнулося сто тридцять авто. Це, здебільшого, великі вантажівки. Загинуло четверо людей, десятеро - травмовані. Причиною цієї великої аварії, за даними поліції, став туман і необережність водіїв. Китай - у списку лідерів за кількістю автопригод. Минулоріч там зафіксували понад сто тисяч ДТП.


Голова обласної виборчої комісії в Дніпропетровську Анатолій Галка не витримав політичного напруження - втратив свідомість і потрапив у лікарню з гострим гіпертонічним кризом

Інші члени комісії заявили, що це сталося після того, як учора до їх приміщення ввірвався один із народних депутатів - член комуністичної фракції - із погрозами на адресу голови комісії.


Ужгород залишився без опалення та гарячої води

Через борги перед комунальниками котельні міста відключили від електропостачання - повідомляє "Комерсант". Газові борги ужгородців складають 14 мільйонів гривень. Ще 30 мільйонів мешканці Закарпаття винні за гарячу воду.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти колишнього голови прес-служби СБУ. Станіслав Речинський, що був прес-секретарем при Турчинові, повернувшись до журналістської діяльності, написав статтю, в якій розголосив деталі про місцезнаходження Олексія Пукача та дії Генпрокуратури для його повернення на Україну. У редакції провели обшук, а журналістові інкримінують розголошення державної таємниці.

До Дніпропетровської міської ради пройшло вісім політичних сил. Трійка лідерів – “регіони”, БЮТ та блок Лазаренка. Із 120 народних обранців тільки двадцятеро були депутатами міськарди минулого скликання. Серед новачків - син колишнього прем'єра Павла Лазаренка Олександр. Сам Лазаренко став депутатом Дніпропетровської облради.


А міністр закордонних справ Росії на оцінки Європарламенту висловив свою точку зору

Фактично, він має на увазі, по суті, кардинально протилежні оцінки виборів в Україні та в Білорусі. Сергій Лавров заявив про необхідність застосування Європою єдиних стандартів під час оцінки ситуації щодо виборів у цих країнах, а також розвитку ситуації навколо Придністров’я. Дотримуватися таких стандартів Євросоюзу не завжди вдається - зауважує Лавров. Він наполягає на тому, що будь-які питання, які виникають щодо дій уряду тієї чи іншої країни, потрібно врегулювати через діалог, а не через спроби ізолювати країну в європейських справах.


Сьогодні у Європейському Парламенті затвердять резолюцію щодо виборів в Україні

Під час учорашнього засідання у Стразбурзі зійшлися на тому, що парламентські вибори в Україні були вільними та відповідали міжнародним стандартам. Європарламентарі закликали представити Україні чіткі перспективи щодо членства в Європейському Союзі. З ідеєю надати Україні статус асоційованого члена ЄС виступили депутати Польщі та Литви. Нагадаю, офіційних результатів виборів поки що не оголосили, голова Центрвиборчкому сподівається, що зможе це зробити цієї неділі.


За годину в Києві відбудеться прес-конференція Романа Безсмертного, на якій той озвучить рішення блоку "Наша Україна" щодо створення парламентської коаліції

Це ріщення виробляли напередодні до пізньої ночі на засіданні ради НСНУ. І, як уже стало відомо на цю годину, коаліція буде помаранчевою. Тобто крім самої “Нашої України” до неї увійдуть блок Юлії Тимошенко та соціалісти. Як стало відомо журналістам "Української правди", на цьому засіданні розглядали різні сценарії - зокрема, голосували і варіант відкритості для підписання з іншими обраними до парламенту силами - тобто з “Партією Регіонів” та Комуністами. Але таке рішення не пройшло. В ухваленому проекті протоколу передбачено, що три сили створюють "коаліцію демократичних сил" для реалізації "програми Президента Віктора Ющенка".

Ось так виглядає цей документ. Він називається "Протокол про наміри учасників коаліційних сил". Його назва і зміст свідчать про те, що обриси коаліції є поки що загальними, про посаду прем’єра, наприклад, там не згадано, і очевидно, що переговори ще триватимуть. У документі йдеться про те, що буде створена Робоча група з підготовки тексту Угоди про коаліцію депутатських фракцій. Однак про те, якою буде коаліція, чітко говорять місця для підписів під документом. Там їх тільки три - для нашоукраїнців, блоку Тимошенко та соціалістів.

А о другій годині свою позицію висловить і Юлія Тимошенко - вона теж скликає прес-конференцію. Тим часом керівник виборчої кампанії “Партії Регіонів” Євген Кушнарьов сьогодні в газетному інтерв’ю повідомив, що кандидатом від їхньої політичної сили на пост прем’єра був і залишається тільки Віктор Янукович.






 Новини ТСН
 ПроСпорт
 Прогноз погоди
 Архів новин ТСН


хостинг магазин инет

   Початок роздiлу
   На головну
   На початок сторiнки
Зворотнiй зв'язок 
Версiя для друку 
Завантажити телепрограму