This version of the page http://www.molod-kredit.gov.ua/news/105 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-19. The original page over time could change.
Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву :: Новини
ДЕРЖАВНИЙ ФОНД СПРИЯННЯ
МОЛОДІЖНОМУ ЖИТЛОВОМУ БУДІВНИЦТВУ

01025, м.Київ, вул. Десятинна, 14, т/ф 270 64 55, e-mail: fond@fhb.kiev.ua

 Сьогодні: 19.02.2007 р.    
Про Фонд
Структура
Прес-центр
Державний кредит
Банківський кредит
Форум
Сервіс
Новини

Подільська районна державна адміністрація в м. Києві надає Державному фонду сприяння молодіжному житловому будівництву земельну ділянку під забудову житла для молодих сімей

    11 вересня поточного року у приміщенні Подільської РДА відбулося підписання угоди між Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву та Подільською РДА щодо співпраці та надання Фонду земельної ділянки для будівництва житла молодим сім’ям.

   Голова спостережної ради Фонду, Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту України Юрій Павленко наголосив, що підписання угоди в м. Києві відбулося вперше. Він підкреслив: “Завдяки виділенню земельних ділянок пільгові довгострокові кредити на будівництво та придбання житла стануть для позичальників Фонду столиці значно доступнішими, а житло значно дешевшим”.

   Молодь зможе отримати омріяний кредит за цінами Мінбуду, сплативши лише перший внесок 6% від вартості квартири, як передбачає Постанова Кабінету міністрів України від 29 травня 2001 року № 584 “Про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла”. Отже, молодим родинам не доведеться доплачувати різницю між опосередкованою вартістю, яка затверджена Мінбудом, та ринковою ціною. А це для більшості позичальників киян є непосильним тягарем, бо разом з першим внеском 6% від вартості квартири вони повинні сплачувати цінову різницю, яка іноді сягає 50-70 тисяч гривень. Тобто ціна квадратного метра житла не буде перевищувати нормативну.

   Розмір кредиту вираховується за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України. У методику обрахування суми кредиту входить нормативна вартість будівництва житла по всіх регіонах України, яку щоквартально встановлює Мінбуд (наприклад, для Києва ця вартість становить 3216 грн./м².).

   Голова Подільської РДА Євген Романенкo підкреслив, що для Подільської районної державної адміністрації є дуже важливим та необхідним впровадження нового механізму будівництва житла, адже в першу чергу значно збільшиться кількість надання пільгових кредитів для молодих сімей Подільського району. Він також звернув увагу на необхідності роботи єдиного замовника, це дасть можливість Фонду формувати правильну цінову політику, що в 1,5 рази здешевить житло за Державною програмою в м. Києві.

   Голова правління Фонду Валерій Омельчук зазначив, що на цей час у структурі Фонду вже функціонує госпрозрахунковий підрозділ “Управління житлового будівництва” – державний замовник будівництва житла, який розпочав свою роботу у лютому 2006 року згідно з рішенням Спостережної ради Фонду.

   Завдання госпрозрахункового підрозділу “Управління житлового будівництва” полягає в реалізації Державної програми забезпечення молоді житлом, у захисті інтересів позичальників та в мінімізації вартості житла для молодих сімей, а не в отримуванні надприбутків, як часто роблять комерційні забудовники.

   У таких областях як Луганська, Донецька, Сумська, Херсонська, Рівненська, Хмельницька та Київська, де місцевими органами влади вже надано земельні ділянки Фонду, вартість будівництва житла відповідає нормативній вартості, яка встановлюється Мінбудом для кожного регіону окремо. На сьогодні це в середньому 2800 грн./м².

   Валерій Олексійович підкреслив, оскільки Фонд виконує роль замовника, з метою знаходження оптимальних пропозицій від будівельних компаній, будуть проведені відповідні тендери. Головна ціль цих тендерів – отримати високу якість будівництва за доступною ціною для молодих сімей.


11.09.2006 р.

 

Головна • Про Фонд • Структура • Прес-центр • Державний кредит • Банківський кредит • Законодавство • Форум • Книга відвідувачів • Сервіс • Зворотній зв'язок
©2001 - 2007. ДФСМЖБ. При використанні матеріалів з сайту гіперпосилання (hyperlink) на сайт Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (http://www.molod-kredit.gov.ua/) обов'язкове!
Підтримка: Відділ програмного забезпечення та захисту інформації
Постійна адреса сторінки: http://www.molod-kredit.gov.ua/fullnews.php?105