This version of the page http://rynok.biz/markets/209 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-18. The original page over time could change.
Ринок.biz. Ринки - Літаки повертаються
ukr | rus | eng | 18.02.2007 | 09:29
пошук:
новини поштою:
вхід:
реєстрація

влада&бізнес

фінанси

нерухомість

торгівля

харчпром

село

зв’язок

IT

макро

шоу.biz

готелі. ресторани.кафе

медіа

транспорт

авто

освіта

події

на правах реклами

ГАЛЕРЕЯ

БІЗНЕС-СЕРВІС

РИНКИ

ФОРУМ

Архів новин
пн вт ср чт пт сб нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Найпопулярніші галереї

Експерти назвали найдосконаліші авто сучасності
(26 фото)

- Найбажаніші хлопці України;
- Найбажаніші дівчата України
Богатирьова змінила обличчя Партії регіонів

(7 фото)

В PinchuкArtCentre відкрилась виставка Generations USA

(17 фото)

Лідерка БЮТ
змінила імідж

(5 фото)

Louis Vuitton
прийшов в Україну

(15 фото)

Найпопулярніші публікації січня

11.01.2007
Юлія Тимошенко розплела косу (фото)
Лідерка Блоку Юлії Тимошенко змінила імідж 

17.01.2007
Костусєв додавив «Київстар»
ЗАТ «Київстар» уводить новий тарифний план «Діджус фреш» без ПЗЗ 

17.01.2007
Україна в чортовій дюжині
ФІФА оприлюднила перший в новому році рейтинг футбольних збірних світу  

17.01.2007
Євген Кушнарьов помер
Врятувати Євгена Кушнарьова не вдалося 

25.01.2007
Кличко-старший повертається
Прес-служба братів Кличко розповсюдила офіційну заяву Віталія 


Авіаперевезення

Літаки повертаються

10.04.2006 | 01:44

Фото: stock.xchng

Налітавшись вдосталь по земній кулі, українські авіаперевізники взялися за внутрішній вітчизняний ринок. Основне завдання – зламати старий стереотип, що літати авіалініями – це дорого, порівняно з іншими засобами пересування. Експерти пророкують світле майбутнє національному авіаринку, зростання конкуренції та активне просування іноземних компаній.

Так рентабельно чи ні?
«Рейс може бути прибутковим, як наприклад Донецьк-Київ, або збитковим, як Івано-Франківськ – Київ, і сума прибутку чи збитку залежатиме від розміру літака та відстані», - пояснює Олег Левченко, фахівець з внутрішніх перевезень компанії Аеросвіт. «Ми розглядаємо програму внутрішніх перевезень скоріше як інвестиційну», - каже він. Аеросвіт сьогодні експлуатує 12 напрямків по Україні, але загалом вважає внутрішні перевезення збитковими.

Такої ж думки і в компанії UM Air, адже при виконанні внутрішніх рейсів до вартості додається ПДВ, що підвищує видатки на 20%. Саме тому прибутковість по внутрішніх перевезеннях так відстає від показників міжнародних перевезень.

Не слід забувати і про купівельну спроможність громадян. «Для покриття лише собівартості перевезень необхідно встановлювати тарифи на рівні 100-150$ в один бік. Для більшості громадян така вартість перевезення недоступна”, - коментує прес-центр UM Air.

Фахівці сходяться на одному - цей ринок ще є досить недорозвинутим. Але зростання привабливості ринку, що в 2005 році виріс більш як на 15% порівняно з попереднім роком, однозначно призведе і до пожвавлення конкуренції на ньому. Сьогодні це боротьба за близько 20% від тих 4 мільйонів пасажирів, що в 2005 році становили весь обсяг пасажиро перевезень. 

Авіа пиріг України
За статистичними даними, серед 39 вітчизняних авіакомпаній, що здійснили за 2005 рік 81,5 тисячі комерційних рейсів, регулярні рейси в межах України здійснювали 13 авіакомпаній. За даними Міністерства транспорту і зв’язку, найбільшими за кількістю перевезених пасажирів є Аеросвіт, МАУ, UM Air (Українські Середземноморські авіалінії), Донбасаеро.

Аеросвіт є найбільшою авіакомпанією України по кількості перевезень. У 2005 році на частка компанії у загальному об’ємі перевезених пасажирів склала 40%.

«Ми претендуємо на 50% всього внутрішнього розкладу. Інші 50% між собою майже в однакових пропорціях поділять всі інші авіакомпанії. Серед яких, особливо по кількості перевезених пасажирів, будуть виділятися рейси Донбасаєро. Це забезпечить їм експлуатування літаків типу ЯК-42», - стверджує пан Левченко.

Неабиякої ваги фактором якості виконання польотів є ще й регулярність виконання рейсів. Адже саме по тому як активно авіакомпанії інвестують кошти в систематику розкладу і розвиток нових маршрутів, визначається й їх позиція на ринку.

Регіональні авіакомпанії, на думку фахівців, виконують в основному рейси зі свого аеропорту базування до Києва, і літом серію рейсів до південних міст України. Тому не дивлячись на їх кількісну перевагу на внутрішньому ринку, їх частка і темпи розвитку є досить скромними.

Втім, досить стабільний попит на внутрішні перевезення примушує малі компанії тримати свою частинку пирога внутрішнього авіаринку. Забезпечують цей попит на 30-55% транзитні пасажири з-за кордону, і на 30-40 відсотків - ділові люди. Своєрідною групою є також пасажири, що прямують на відпочинок, втім, як і інші пасажири, насамперед це люди з  досить високим статком. Їх вимоги і визначають напрямок змін для авіа операторів.

Чекати ясного неба
«Сьогодні пасажир вимагає досить високого рівня сервісу. Саме тому ми з цього року починаємо досить широке використання Боїнгів для польотів по Україні», - каже Олег Левченко.

Загалом же слід очікувати розвитку ринку і по географії, і по насиченості рейсів на напрямках. За логікою такі тенденції означатимуть зниження ціни на перевезення і покращення сервісу.

При цьому різких цінових стрибків не повинно бути – прогнозує пан Левченко. На його думку значно вагоміші зміни викличе прихід в українське небо іноземних компаній.
«І технологічно, і фінансово вони набагато сильніші, а тому і їх шанси, на відміну від українських компаній, не оспорюються. Якщо і відбудеться якийсь переділ ринку, то він станеться винятково на користь іноземних компаній», - підсумовує він.

коментарі (0)

 

Ваш комментарий:
Код  
Готово!

Статті за темою (всі статті за темою):

13.04 | 10:12 «Бориспіль» виключає можливість своєї купівлі чеським Penta Investment

 

обговорити в форумі | роздрукувати | повернутися до списку статей


 Стрічка новин
(всі новини за сьогодні)

18:43

Широкополосні війни

18:00

Лише третина сайтів може протистояти хакерам

17:50

Косметички, гаманці та ПК - розсадники мікробів

17:33

Вивезення капіталу за кордон загрожує Україні - Ющенко

17:01

Дніпропетровські квартири подорожчають на третину

16:22

В Томську зробили суперкомп'ютер

15:52

«ОКЕЙ» відкриє в Україні чотири гіпермаркети

Новини Росії

11:00

Самолет "Пулково" погубила ошибка экипажа

Новини чистого інтернету

14:13

Hmonitor 4.3.0.2: слежение за температурой

19:05

НКРС отказала UMC в выделении нового кода сети

18:51

DAVID 1.2: программа для трехмерного сканирования

18:08

Samsung P9000/M8100 - мобильные устройства с WiMAX

17:31

IT-рынок Украины стал одним из наиболее быстрорастущих среди стран Центральной и Восточной Европы

17:24

UMC запустила услугу «мобильная конференция»

 

Курси валют НБУ
Готівкові курси валют
Загружаю...
Міжбанківський валютний ринок України

::USD: :объем: :EUR: :RUR::
Ціни на нафтопродукти

::A76: :A95: :ДТ: :BRENT::
Загрузка ...