РАЛІ “ЛЬВІВСЬКИЙ ЛАБІРИНТ-2000”

(АВТОШОУ “ГОРБАТИХ ЗАПОРОЖЦІВ” СТАЛО ПРИКРАСОЮ ДНЯ ЛЬВОВА)

Традиційно наприкінці вересня львів’яни святкують День народження свого міста. Цьогріч Львову виповнилося 744 роки. До офіційної програми святкування увійшов і шоу-чемпіонат на антикварних автомобілях вітчизняного виробництва “Запорожець” моделі ЗАЗ-965 (в народі цей міні-автомобіль люб’язно прозвали “Горбатий”).

До Львова на запрошення авто-фан-клубу “ЗАЗ-Козак” з’їхалися 16 автомобілів з багатьох міст України. Окрім виставки-карнавалу учасників відбулися й спортивні проби: розцяцьковані “жужики” змагалися у фігурному водінні та автослаломі.

На треку стадіону “Юність” екіпажі змагалися у карусельній гонці на вибування. На спеціалізованій трасі “Галринг” пройшли кільцеві перегони, які львів’яни жартома прозвали “Формула - 01”, адже тут все як і в “королівських перегонах” - кваліфікація, поу-позишн, фінальні заїзди, кубки, шампанське…

Основний вид програми - ралі центральними вулицями міста -- “Львівський лабіринт”. Перед учасниками стояло екстремальне завдання: між стартом і фінішем потрібно рівно за 36 хвилин подолати 13 кілометрову дистанцію здійснивши 55 поворотів, відзначити на штурманському листку три орієнтири. І все це в режимі міського руху - на водіїв чатували дорожні корки, підступні світлофори і… “волонтери-даішники”. Співорганізатор шоу - Львівська державтоінспекція - строго слідкувала за дотриманням регламенту Гран-прі авто-фан-клкбу. В разі першого порушення правил, екіпаж наказувався 5-хвилинною затримкою на трасі, повторне порушення - грошовий штраф і запис у дорожній карті, третє порушення - виключення із змагань. Згодьтеся, цікаво…

У підсумку в класі автомобілів з форсованими моторами переміг екіпаж столичної туристичної агенції “Альбіон” (водій -- Сергій Бородін), у стандарті (об’єм двигуна до 900 “кубиків”) перемогу святкувала команда журналу “Автолюкс” (водій --Володимир Підлужний), на другій позиції подружжя Олег та Світлана Мотиль (команда “Престиж-Інформ”), на третьому місці екіпаж газети “Експрес”. Чотири кращих екіпажі представлятимуть клуб на Міжнародних ралі “Київська осінь-2000”, що стартують на Хрещатику 22 вересня.

До культурної програми Гран-прі “ЗАЗ-Козак-2000” вже традиційно увійшов благочинний шоу-урок “Безпечна дорога до школи”. На жаль дитячий травматизм на дорогах росте. Цьому потрібно запобігти. У спільному проекті Відділу роботи з молоддю міськради, авто-фан-клубу “ЗАЗ-Козак”, Автомобільного жіночого клубу Львова та Відділу пропаганди Львівського ДАІ вивчення Абетки Правил Вуличного Руху вивчення законів безпечного руху перетворені в гру: тут звучать наспівні композиції в сучасній музичній обробці, а переможці конкурсів та вікторин отримують в якості призів чудово ілюстровані автобукварики. Цього разу ведучими уроку були офіцери львівського ДАІ Світлана Добровольська. Пісні співав популярний український співак улюбленець дітвори Левко Дурко. Генеральний спонсор змагань приватне підприємство “Калина” (офіційний дилер Mitsubishi Motors у західному регіоні України) з Наварії приготував для дітей 40-кілограмовий торт. Незабаром виповниться 40-років, як ця “букашка” вийшла з конвеєру Запорізького автозаводу. У Львові з 1983 року функціонує клуб власників цієї стильної моделі: раритет придбати стає все важче. Проте в “гаражі” Львівського авто-фан-клубу “ЗАЗ-Козак” налічується майже три десятка “жужиків”, а тюнингова лабораторія клубу “народжує” на світ все нові версії ЗАЗ-965.


Євген КРАВС (фото автора)

На фото:
кільцеві перегони на трасі “Галринг”;
улюбленець дітвори Левко Дурко вручає призи (автобукварики) переможцям дитячої вікторини;
найстарший учасник змагань 70-річний Євген Бальва поруч із своїм “залізним конем”;
на трасі екіпаж “Альбіону” -- переможець у вільному класі;
в центрі міста стартувало ралі “Львівський лабіринт- 2000”;
за кермом представник Автомобільного Жіночого клубу - Людмила Бобровська;
Ветеран клубу Володимир Сливар: “Дощ не перешкода!”;
“Галпідшипник” підтримує ветеранів;
Григорій Кримерицин: “Ух, прокачу!” ;
Львів’яни допомагають “жужикам” фінішувати…
Переможцям шампанське;
Перемогу святкує редакція “Автолюксу”;
Фірмовий екіпаж “Вебасто-Електрон” стартує…
Вільна тема