This version of the page http://www.kmbs.com.ua/journal.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-18. The original page over time could change.
Новий номер - Києво-Могилянська Бізнес Студія - kmbs [ Києво-Могилянська Бізнес-Школа ]
  • E-Learning
  • Контакти
  • Пошук
  • Розсилки kmbs
  • Києво-Могилянська Академія
  • Українська
  • English
 

Коли я бачу    
       
дорослу людину на велосипеді,
у мене з’являється     
 
             
віра у майбутнє людства 
[Герберт Веллс]                

 
 
 
# 16, 2006

«Азійський прорив»
Висновки для України

Кожну країну умовно можна віднести до однієї з двох груп: ті, що в «повільній смузі», й ті, що у «швидкій». Представники Південно-Східної Азії зараз очолюють другу категорію. Це, в першу чергу, Китай, Південна Корея, Індія, Сінгапур... Уже скоро до цих країн може приєднатись і Казахстан! Світ явно змінює свої центри. Китай – лідер серед тих, хто зараз у «швидкій смузі». До того ж це четверта частина населення Землі, і зміни в цій країні не проходять непомітно для решти світу. Простий приклад: стрибок цін на нафту мало пов'язаний з Іраком чи Росією, проте має багато спільного з Китаєм – його мешканці почали більш активно купувати автомобілі, що, в свою чергу, збільшує рівень споживання палива. Азійський регіон зараз розвивається дуже динамічно, проте це не лише загроза, але й можливість. У тому числі, й для України. По-перше, там можна організовувати підприємства й заробляти гроші. По-друге, це 1,3 млрд. людей, які починають жити краще, і їхній споживчий кошик із кожним днем збільшується. Тим більше, Україна та Китай не мають жодних політичних протиріч, а це ще спрощує співпрацю. Цілком можливо, що завдяки партнерству саме з цією країною ми зможемо набагато швидше перейти у «швидку смугу»....

Статті цього випуску:
Країна, Культура та Конфуцій
Олександра Лахіна |  # 16
2,5-тисячолітні доктрини конфуціанства змогли вибудувати переможне суспільство, котре й сьогодні продовжує виховувати дітей на ідеалах, які не застаріли навіть за такий вражаючий проміжок часу. У чому ж особливості світосприйняття населення однієї з найпотужніших держав світу?
Сім містичних елементів
В’ячеслав Лисенко |  # 16
Багато людей переконані, що стандарти ведення успішних переговорів із бізнес-партнерами є однаковими в усіх країнах. Адже в більшості випадків вони ґрунтуються на принципах максимізації економічної вигоди. Все це давно відомо європейцям. Однак вони навіть не здогадуються про існування Guanxi, Zhongjian Ren або ж Jiejian та вражаючих результатів, яких можна досягти завдяки правильному використанню цих таємничих елементів у процесі переговорів із китайськими партнерами. Для цієї нації духовна гармонія між бізнес-партнерами є такою ж важливою, як і гроші.
Камо грядеш, Україно?
Михайло Винницький, Олександр Різенко |  # 16
Кожного дня з'являються нові ідеї, з розвитком якої західної країни можна порівняти просування нашої держави. Проте ніхто навіть не замислюється, що, можливо, модель, схожу на українську, потрібно шукати на Сході. Заперечуючи тезу: «олігархи – це обов’язково погано», автор проводить паралелі між сьогоденним розвитком України й розбудовою Тайваню в 70-х роках.
Східні прориви
Христина Салій |  # 16
Іноді на ринку з’являються компанії, що, на перший погляд, не здаються особливо перспективними. Вони не володіють значними ресурсами, проте у них є дух їхньої країни та сильне бажання стати кращими. Історія 3 східних компаній, які вірили у свій успіх і працювали над ним, зможе довести, що філософія Азії спрямована лише на перемогу.
Кейс: «Як французи бізнес робили»
 |  # 16
Себастьян Бретодо почувався новою жертвою «специфічних» китайських правил бізнесу. Ще вчора задум із відкриттям у Китаї заводу з виробництва вдосконалених „рукавів” для літаків здавався безпрограшним. А вже сьогодні Себастьян усіма силами намагається зрозуміти, в чому ж була його помилка. Як сталося, що його партнери перетворились на його ж конкурентів?
1,3 млрд. інноваторів
Маттіас Деброєр |  # 16
Китайська нація – це 1,3 млрд. людей, які переконані, що прояв ініціативи чи духу новаторства є поганими манерами. Однак це не завадило їм досягти шаленого успіху. А що ж буде, якщо владі вдасться змінити цю «установку» і виховання буде відбуватися в руслі творчих та новітніх ідей? Чого ж тоді зможе досягти Китай? Над відповіддю не треба довго думати - уже зараз комуністична партія бере курс на інновації.
Новий гравець у «швидкій смузі»
Віктор Оксенюк |  # 16
Усі країни можна поділити на дві категорії: ті, що рухаються по «швидкій смузі», й ті, що й досі повзуть «повільною». У сьогоднішньому світі лідируючі позиції дуже активно набирає Китай. І все це відбувається одночасно з пануванням комуністичної партії, менталітетом покірності та чіткою диктатурою влади.
 Новий гравець у «швидкій смузі»
Маркетинг по-китайськи
за матеріалами Harvard Business Review |  # 16
Одержати частку грандіозного ринку збуту Китаю, хотів би кожен. Однак це зробити не так просто, як здається на перший погляд. Чому в той час, як у всьому світі результативно діють постери, промоакції та різноманітні знижки, китайські споживачі до всього цього ставляться з підозрою? Чому основною концепцією цієї таємничою нації є «Ніколи не купуй, поки не порівняєш продукцію у трьох магазинах»? Все це, а також багато іншого можна дізнатися, вивчивши принципи «маркетингу по-китайськи».
 Маркетинг по-китайськи
Із Третього в Перший
Андрій Карпенко |  # 16
Існують країни, що дійсно вражають своєю геніальністю. Одним із прикладів такої держави є Сінгапур, який, практично не маючи навіть питної води, спромігся за 40 років увійти до списку найбільш розвинених країн світу...
 Із Третього в Перший