Номер 183 за 05.10.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи вірите ви в те, що Янукович б'є своїх міністрів?
Так, для нього це звичний підхід.
Може. колись і бив, але не тепер.
Ні.
Як можна? Він підлеглим у кабінеті читає уривки з Достоєвського й А.Ахметової.
Важко сказати.
Можливо, іноді. Зрідка.
     

Багаті не поділяться з бідними. Але за газ платитимуть більше
Верховна Рада виявила порушення в роботі «Нафтогазу», а уряд нiяк не розбереться з цінами на газ
Зоряна КРІТ   

Газ, тарифи, мораторій — ці слова у Верховній Раді вчора знову лунали найчастіше. Напередодні фракція БЮТ грозилася влаштувати спікерові Морозу «веселе життя», якщо він не направить на підпис Президентові ухвалений парламентом закон про мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги. На Банковій закону так і не отримали, натомість у порядку денному ВР з'явилася постанова про скасування попереднього рішення нардепів щодо запровадження мораторію. Такий кульбіт неабияк обурив БЮТівців. Один із них, заступник голови парламентського комітету з питань регламенту Сергій Сас, виголосив з трибуни вимогу зняти з порядку денного постанову про скасування мораторію, оскільки вона з'явилася там внаслідок «такого цинічного порушення регламенту», якого депутатові зі стажем Сасу бачити ще не доводилося. Адже перед тим, як винести питання на розгляд сесійної зали, його обов'язково має розглянути профільний комітет. Чого, за словами пана Сергія, у даному випадку не трапилося.


Запрягайте, хлопці, коней
У Берліні Віктор Ющенко отримав премію «Квадрига» і пообіцяв рухатися в Європу
Тарас ЗАКУСИЛО   

Українського Президента запросили до Берліна в урочистий день — свято об'єднання Німеччини. Спеціально до Дня німецької єдності руйнівники Берлінського муру вручають премії видатним особистостям країни та світу. Віктор Ющенко отримав «Квадригу» в номінації «За розвиток демократії». Як мотивували засновники премії — об'єднання політиків, митців, бізнесменів «Веркштат Дойчланд» — Віктор Ющенко зробив внесок у розвиток європейської демократії як лідер Помаранчевої революції. Позолочені коні з Бранденбурзьких воріт, які є матеріальним уособленням премії, блищали б, вочевидь, ще яскравіше, коли б німці здогадалися вручити ту «Квадригу» бодай минулого року.


Незряча — доля, але не вдача
Сліпий кіровоградський журналіст Григорій Рева не дає зламатись колегам по нещастю — він веде авторську передачу, пише пісні й мріє про власне кулінарне шоу
Зоя ЛЕБІДЬ   

На екрані кіровоградського місцевого телебачення час від часу з'являється імпозантний чоловік у темних окулярах: грає на фортепіано, співає, спілкується з гостями передачі, готує їжу. І важко відразу зрозуміти, в чому його відмінність від інших. Хіба що беруть за душу історії з сучасного життя людей з особливими потребами, інвалідів — із них дуже мало веселих чи зі щасливим кінцем... Настільки знати усі проблеми цих людей, відчувати їхній біль може хіба що людина з тим же досвідом. 56-рiчний Григорій Рева і справді один із них, він втратив зір давно, але життя не зламало цього чоловіка. Він продовжує боротися і допомагати іншим.


Президенте, люби мене вічно!
Родина Ющенків придбала золотистого ретривера з дивною кличкою
Наталя РОТАЙ   

Із місяць тому в українській родині № 1 непомітно для решти людей відбулося поповнення — у помешканнi керівника нашої держави прописався волохатий симпатяга з доволі екзотичним ім'ям Love me forever, яке в перекладі з англійської означає «Люби мене вічно». У родинi ж песика кличуть Байдою. За повідомленням джерела «УМ», за 30 з лишком днів непосидючий «хлопчик» встиг буквально закохати в себе всіх членів президентської сім'ї, а діти Віктора Андрійовича були в шаленому захваті від цієї білої й пухнастої істоти, чимось схожої на ведмедика. Воно й не дивно — порода золотистий ретривер, до якої належить чотиримісячний песик із «вічнокоханою» кличкою, на сьогодні є однією з найпопулярніших пород у світі!


Все буде Андрухович!
Кореспондент «УМ» побувала на прем'єрі ще однієї інсценізації «Перверзій» Юрія Андруховича — у Лейпцигу
Дарина ГОРОВА   

Слова, які починаються з «укр», прочитані, промовлені кимось, діють зазвичай за кордоном наче афродизіак. «Стриб» — серце догори, голова — вбік, потроєна увага: хто сказав, що написали? Ще два роки тому, коли я востаннє була в Дойчланді, слова, які починаються на «укр», для більшості не існували. Тепер же навіть на одній із заправок на автобані чи на вуличці у туристичному районі Кельна можна зустріти вивішений серед кількох інших український прапор, чого теж раніше не було. Не кажучи про серйозніші речі: за один тільки вересень у Німеччині відбулася прем'єра вистави «Юля Тимошенко» в Потсдамі за участі президента Хьорста Келлера. Оксану Забужко, Сергія Жадана, Андрія Бондаря, Софію Андрухович, Любка Дереша, Наталю Білоцерківець, Юрія і Тараса Прохаськів, Наталку Сняданко, яка саме отримала в Берліні стипендію, та іншу українську літературну молодь по різних містах Німеччини з 23 по 30 вересня «порозвозив» літературний часопис «Потяг 76». А минулого тижня на Новій сцені Лейпцига презентували Orpheus. Illegal, він же «Нелегал Орфейський», за мотивами роману «Перверзії» Юрія Андруховича.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Регіони
Світ і Україна
Селяни і Ко
Освіта
Кримінал
Суспільство
Здоров'я
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

16 лютого, пт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 6,6341 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,1925 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
Інтерактивне опитування «Книжки незалежного 15-річчя, які вплинули на український світ» (03.08.06)
  Які найважливіші, найрезонансніші видання останніх 15-ти років? Без яких книжок нині не уявити український культурний ландшафт? Які книжки започаткували новий рівень інтелектуальної дискусії, нові літературні та наукові напрямки? Які видання піднесли сучасні стандарти мистецтва книги?

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)