This version of the page http://ua.korrespondent.net/main/41940 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-17. The original page over time could change.
Експерт: Росіяни не виконують зобов’язання щодо реверсу "Одеса-Броди"
Субота 17 Лютого 2007 10:08
· Новини E-mail    · Новини SMS   
· Текст    Рус    Eng 
Новини e-mail:
SMS, Відписатися
 РОЗДІЛИ:  УКРАЇНА: політика, події БІЗНЕС СВІТ СВІТ ПРО НАС ДУМКА ТЕХНОЛОГІЇ ТА НАУКА ШОУ-BIZ СПОРТ ЧУДАСІЇ ЗДОРОВ’Я ТОП ТИЖНЯ Журнал Кореспондент Щоденники журналістів Досье Форуми Фотогалерея Чат з гостями сайту Новини E-mail Новини SMS Експорт новин Контакти
БІЗНЕС, Загальна
 


Фото з архіву
Експерт зазначає, що реверс нафтопроводу «Одеса-Броди» нерентабельний

Експерт: Росіяни не виконують зобов’язання щодо реверсу «Одеса-Броди»

Кореспондент.net

15 Вересня 2005, 19:57

Голова правління "Укртранснафти" Олександр Тодійчук заявив, що реверсне використання нафтопроводу "Одеса-Броди" є комерційно невигідним для України.


Він нагадав, що раніше російські компанії зобов’язувалися транспортувати до порту "Південний " 7-9 млн. тон нафти щорічно. Проте цього року було транспортовано лише 3,8 млн. тон російської нафти. "Ми бачимо, що цього року  ми не виходимо на об’єм 7-9 млн.", - сказав Тодійчук на прес-конференції у четвер, 15 вересня.

Керівник "Укртранснафти" також наголосив на тому, що нині компанія веде переговори з російсько-британською ТНК-ВР, яка є оператором використання "Одеса-Броди" у напрямку Одеси, а також з російською компанією "Транснафта" щодо отримання гарантій завантаження нафтопроводу в тих об’ємах, які було обумовлено під час підписання договорів раніше.

За умови невиконання контракту, "Укртранснафта"  наполягатиме на тому, щоб переглянути домовленості.

Тодійчук також повідомив про те, що у цей час завантаження нафтопроводу здійснюється за рахунок вилучення російськими компаніями нафти з Придніпровських нафтопроводів. "І за таких обставин  українська скарбниця не отримала ані копійки додатково", - сказав він.

Олександр Тодійчук висловив сподівання щодо того, що з наступного року нафтопровід "Одеса-Броди" запрацює  в аверсному напрямку .

Перспективний нафтопровід

Проект "Одеса-Броди-Плоцьк" - це інвестування строком  на 25 років і робота на перспективу. Зокрема - це зміна ринкової кон’юнктури цін на нафту в усьому світі. З’явилися додаткові можливості для реалізації проекту, і їх необхідно пришвидшити.

Про це на прес-конференції у четвер заявив радник генерального директора Європейської Комісії з питань транспорту та енергетики Фаоузі Бенсарса.

"Проект "Одеса-Броди-Плоцьк" отримав нове дихання", - сказав він, і додав, що зараз ведуться розробки і до грудня 2005 року планується скласти бізнес-план, у якому будуть прораховані обсяги прокачування нафти через цей нафтопровід. "А із січня 2006 року ми зможемо професійно відповісти на запитання щодо маршруту прокачування нафти ", - сказав генеральний директор Єврокомісії з питань транспорту та енергетики.

Фаоузі Бенсарса також зазначив, що Європейський інвестиційний банк та Європейський банк реконструкції і розвитку підтвердили свої фінансові гарантії щодо зарезервованих засобів на реалізацію цього проекту.

Окрім того, підкреслив він, заплановано здійснити транзит нафти через Словаччину до Чехії (прокачування буде здійснюватися для тестування на відповідність європейським стандартам). За словами Бенсарса, технологія використання прокачування нафти через Словаччину до Чехії перевірятиметься у жовтні поточного року в Братиславі. У грудні нинішнього року у Варшаві відбудеться зустріч усіх зацікавлених сторін для розгляду спільного бізнес-плану і прийняття рішення про реалізацію проекту «Одеса-Броди-Плоцьк».

Фаоузі Бенсарса запевнив у тому, що розробка бізнес-плану і реалізація проекту будуть здійснюватися на європейському рівні. Окрім того, програма реалізації відповідатиме європейським і світовим стандартам.

За матеріалами ProUA, ЛIГАБiзнесIнформ

 

У березні Європейський Союз вирішив виділити 2 млн. євро на техніко-економічне обґрунтування добудування трубопроводу "Одеса-Броди" до Плоцька. За попередніми підрахунками, довжина "Броди-Плоцьк" сягне 560 км, діаметр - 800 мм, попередня вартість проекту - 400-500 млн. доларів.

У липні "Укртранснафта" і "PERN Przyazn" підписали у Варшаві (Польща) договір про створення СП "Міжнародне трубопровідне підприємство "Сарматія" для добудування "Одеса-Броди" до Плоцька.

Наприкінці травня 2003 року Україна, Польща і ЄС підписали декларацію, якою підтримали проект транзиту каспійської нафти нафтопроводом "Одеса-Броди" і його добудування до Плоцька, звідки нафта по вже наявному нафтопроводу може потрапити до Гданьска.

У вересні 2004 року компанія "Укртранснафта" почала комерційне прокачування російської нафти "Urals" по нафтопроводу "Одеса-Броди" у напрямку Одеси. Президент Ющенко заявив про намір почати постачання каспійської нафти до Європи трубопроводом "Одеса-Броди" у прямому напрямку за першої нагоди.



друкована версія  надіслати другу  лист редакторові  


 
Коментарі до статті    (0)

До даної статті немає коментарів

Ваш коментар


Якщо ви не бачити картинки з контрольними символами, це означає, що в вашому браузері вимкнена підтримка графіки. Увімкніть її і перезавантажте сторінку.
Залишаючи коментарі, дотримуйтесь Правил поведінки на ресурсі. Коментарі, які не відповідають вимогам Правил - будуть видалені. Користувачі ресурсу, які порушують Правила, будуть позбавлені можливості залишати коментарі.

Словом Анонім відмічені не зареєстровані користувачі.






Публікації на тему "Нафта й газ":

16 Лютого 2007, 19:56

Спільне використання ГТС України запропонувала Росія

16 Лютого 2007, 17:21

Газ України створив "дочку"

16 Лютого 2007, 13:12

Янукович: Україна зацікавлена в будівництві газопроводу з РФ

16 Лютого 2007, 11:04

Україна готова пустити Газпром на внутрішній ринок

16 Лютого 2007, 10:18

Європа інвестує 500 млн. євро на розвиток української ГТС

16 Лютого 2007, 10:15

Європа інвестує 500 млн. євро на розвиток української ГТС

16 Лютого 2007, 08:59

Тимошенко: Україні не потрібні посередники в газопостачанні

15 Лютого 2007, 15:26

Україна відновлює газові переговори з Туркменістаном

15 Лютого 2007, 15:10

Мінськ буде протистояти "маніпуляціям Путіна" з Україною і Литвою

15 Лютого 2007, 13:54

Ющенко підтримав ініціативу Адамкуса про повалення енергомонополії РФ

15 Лютого 2007, 12:07

Росія зізналася, що хоче одержати всю українську ГТС

15 Лютого 2007, 11:47

Німеччина та Азербайджан проведуть нові труби через Україну

15 Лютого 2007, 11:03

Україна вкладе $50 млн. у нафтовий проект із Білоруссю та Литвою

15 Лютого 2007, 09:53

Клюєв: Україна не має наміру змінювати РосУкрЕнерго на Ітеру

15 Лютого 2007, 08:45

Білорусь підвищує тарифи на транзит російської нафти


Сайти за темою:

Міністерство палива та енергетики

НАК "Нафтогаз України"

Укртранснафта

 
РЕКЛАМА
 
  off-line # 25317 Лютого 2007  
Зачем платить больше?
Их университеты
Восточный экспресс
ПОДПИШИСЬ НА ЖУРНАЛ
ОСТАННІ НОВИНИ
 

19:56 Спільне використання ГТС України запропонувала Росія

19:40 За роки незалежності з України вивезли 30 млрд. дол

17:21 Газ України створив "дочку"

16:44 Україна представила казахам Ан-148

16:24 Під Києвом масово ростуть котеджні містечка

15:57 Ахметов: СКМ буде брати участь у конкурсі з Укртелекому

14:23 Axel Springer намагається позбутися від російських видань

13:50 Кияни відмовляються платити за комунальні послуги

13:43 Україна незабаром почне відвантажувати зерно на експорт

13:12 Янукович: Україна зацікавлена в будівництві газопроводу з РФ



СТАТИСТИКА
 
ПАРТНЕРИ
 
 
РУБРИКИ
 

УКРАЇНА: політика, події | БІЗНЕС | СВІТ | СВІТ ПРО НАС | ДУМКА | ТЕХНОЛОГІЇ ТА НАУКА | ШОУ-BIZ | СПОРТ | ЧУДАСІЇ | ЗДОРОВ’Я | ТОП ТИЖНЯ

КореспонденТ.net
 

Щоденники журналістів | Досье | Фотогалерея | Форуми | Чат з гостями сайту | Новини E-mail | Новини SMS | Експорт новин |  Новини RSS | Реклама на сайті | Про нас | Контакти

КореспонденТ
 

Про журнал | Проекти | On-line версія | Реклама в журналі | Передплата на журнал | Контакти

© 2000-2007 ТОВ "Бігмір-Інтернет". Всi права застережено.

ІНФО
 

Використовувати матеріали Кореспондент.net можна, лише пославшись на (для інтернет-видань - зробивши гіперпосилання) на Кореспондент.net. Будь-яке копiювання, публiкацiя, передрук чи наступне поширення iнформацiї, що мiстить посилання на "Iнтерфакс-Україна", "Українські Новини", УНІАН, або Reuters суворо забороняється.


Наші сайти:
bigmir)net - пошук в Україні
UkrJob - робота в Києві та Україні
АФИША - бурхливе життя Києва
PINK - мода, секс, зірки
uaSport.net - все про спорт
KyivPost.com - news from Ukraine
UkrBiz - бізнес в Україні