This version of the page http://www.gasukraine.com.ua/busines/technologies-5 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-17. The original page over time could change.
Впровадження нової техніки та технології

Про Компанію
Діяльність Компанії
Обсяги резалізації природного газу
Фінансово-економічна діяльність ДК "Газ України"
Стан розрахунків
Ринок скрапленого газу
Дисципліна газопостачання
Газорозподільна система України
Впровадження нової техніки та технології
Участь у Міжнародних форумах, виставках, науково-практичних конференціях, круглих столах та семінарах
Oхорона праці, пожежна та екологічна безпека
Кадрова політика та професійна підготовка
Підприємства з газопостачання та газифікації
Новини та події
ДК "Газ України" у ЗМІ
Нормативна база
Громадська приймальня
Фотоархів




Впровадження нової техніки та технології

25.05 ' 05

25-28 квітня 2005 року у м.Києві на базі ДК „Газ України” відбулося засідання Ради Міжреспубліканської Асоціації ділового та науково-технічного співробітництва газових господарств (надалі Асоціація).

Газову галузь України представляли Перший заступник Генерального директора ДК „Газ України” Варга І.І.. Крім того, у роботі засідання Ради Асоціації взяли участь 12 керівників підприємств з газопостачання та газифікації України.

Згідно затвердженої програми та порядку денного засідання були розглянуті питання реорганізації структур управління газових компаній в умовах розширення газового ринку, обмін інформацією по підходам до формування цін і тарифів, проблеми забезпечення безпеки експлуатації систем газопостачання, розробки та впровадження нормативної документації у відповідності до вимог євростандартів, а також з питань науково-технічного розвитку галузі.

Зокрема:

Голова правління МГГ „Ленгаз” Кліменко В.М. (Росія) проінформував присутніх про порядок організації обліку та розрахунку за спожитий газ в побуті, впровадження нормування технологічних втрат природного газу та прийнятий порядок розрахунку похибки вимірювань побутових газових лічильників у газових господарствах Росії.

З інформацією про суттєву структурну перебудову газового господарства Естонії орієнтовану на Європейські нормативи і стандарти, доцільність прийнятого в країні порядку розподілу функцій між учасниками газового ринку виступив голова правління АТ „Еести гаас” Саар Аарне.

Він підкреслив особливу роль регуляторного органу у визначені тарифів на реалізацію та транспортування газу. Звернув увагу присутніх на необхідність якісної і термінової переоцінки вартості газових мереж, прийняття поправочних коефіцієнтів на їх технічний стан, строки експлуатації при визначені остаточної вартості основних фондів та безпосередній вплив їх на розрахунок тарифів вартості газу та його транспортування.

Про порядок державного та за кошти населення інвестування у розвиток газового господарства розповів у своєму виступі Генеральний директор концерну „Белтопгаз” Рудинський Л.І. (Білорусь).

Він також підкреслив, що у країні прийнято Закон про газопостачання, прокоментував його основні положення, розроблено перспективну, до 2010 року, програму газифікації населених пунктів, особливо Чорнобильської зони, програму перспективного розвитку торф’яної галузі – як альтернативного (резервного) палива та про організацію роботи щодо забезпечення до 70% переводу автотранспорту на використання зрідженого газу.

Член правління АТ „Латвияс газе” Ауниньш Улдіс (Латвія) відзначив, що газові господарства відповідають за роботу і технічний стан зовнішніх газових мереж до відключаючого пристрою на будинку, які і знаходяться у них на балансі. Підготовлені фахівці та організована телефонна служба „Центр дзвінків”, яка оперативно дає відповіді і консультації споживачам на всі питання з газопостачання та газифікації.

В країні дозволено використання тільки 2-і марки газових плит та організовано забезпечення ремонту і заміни деталей газового обладнання.

Державна служба контролю (Держнаглядохоронпраці) відсутня, контроль за безпечною роботою газового господарства покладено на АТ „Латвияс газе”.

Серйозною проблемою (не вирішеною) є прокладка газових мереж через приватні землі та дотримання при будівництві граничних відстаней від газопроводу до будівель, споруд та інших об’єктів.

З інформацією – представленням своїх організацій виступили Генеральний директор МУП „Мосгаз” Попович М.О. (Росія) та Віце-президент фірми „Вемекс” Кисілка Гуго (Чехія).




догори

Роздрукувати





Дочірня компанія "Газ України"
вул. Шолуденка, 1
04116, м. Київ
тел: (044) 537-0538
факс: (044) 537-0537
Прес-центр:
тел: (044) 537-0834, 537-0040
факс: (044) 537-0834, 537-0040
e-mail:  melnik@gasukraine.com.ua
tkach@gasukraine.com.ua
Диспетчерська:
тел: (044) 537-0869