This version of the page http://www.gasukraine.com.ua/busines/technologies-3 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-17. The original page over time could change.
Впровадження нової техніки та технології

Про Компанію
Діяльність Компанії
Обсяги резалізації природного газу
Фінансово-економічна діяльність ДК "Газ України"
Стан розрахунків
Ринок скрапленого газу
Дисципліна газопостачання
Газорозподільна система України
Впровадження нової техніки та технології
Участь у Міжнародних форумах, виставках, науково-практичних конференціях, круглих столах та семінарах
Oхорона праці, пожежна та екологічна безпека
Кадрова політика та професійна підготовка
Підприємства з газопостачання та газифікації
Новини та події
ДК "Газ України" у ЗМІ
Нормативна база
Громадська приймальня
Фотоархів




Впровадження нової техніки та технології

20.10 ' 04

ДК "Газ України" організовує впровадження науково-технічних розробок, веде роботу з питань стандартизації та сертифікації газового обладнання, приладів обліку газу, контрольно-вимірювальних приладів і матеріалів.

Проводить оновлення та розробку нормативної документації з питань безпечної експлуатації систем газопостачання, експертизу, узгодження нормативної, науково-дослідної та конструкторської документації на нову техніку, енергозберігаючі технології, приймає участь в технічних комісіях по організації експлуатаційних випробувань, атестації виробів, які серійно виготовляються, для застосування в системах газопостачання населених пунктів України. Реалізує цільові програми по створенню нових технологій.

З метою безперебійної та безпечної експлуатації систем газопостачання завдяки тісній співпраці з науково-дослідними інститутами та вітчизняними виробниками, Компанія разом з газовими господарствами України здійснює заходи по широкому впровадженню полімерних матеріалів та технологій в системах газопостачання, забезпеченню підприємств високоефективним газовикористовуючим обладнанням, приладами діагностики технічного стану підземних газопроводів, науково-технічною інформацією з проблем галузі, стандартами та іншими нормативними документами.

Позитивні результати роботи в цьому напрямку набуто в газових господарствах Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Луганської, Одеської, Тернопільської, Харківської, Чернігівської областей. У ВАТ "Харківгаз" та "Харківміськгаз" створено регіональну автоматизовану систему управління об'єктами газопостачання.

Технологічні лініі з виготовлення поліетиленових труб діаметром 20-90 мм введено в дію у ВАТ "Вінницягаз"; ВАТ „Київоблгаз”; діаметром 20-75 мм у ВАТ „Чернігівгаз”.

У ВАТ „Донецькоблгаз” освоєно методику проектування і будівництва газопроводів з поліетиленових труб і реконструкції зношених газопроводів з практичною демонстрацією і навчанням технічних служб усіх структурних підрозділів.

У ВАТ „Сумигаз” введена у експлуатацію лінія ізоляції труб до 159 мм з використанням термодинамічної плівки „Термоізол”.

Необхідне для газових підприємств з газопостачання та газифікації діагностичне обладнання електрохімзахисту металевих газопроводів і блоки автоматики для станцій катодного захисту розроблено та впроваджено ВАТ "Дніпропетровськгаз". У ВАТ "Вінницягаз" та "Запоріжгаз" розроблені компактні перетворювачі катодного захисту для металевих газопроводів.

Для виявлення місць витоків газу при технічному обслуговуванні систем газопостачання ВАТ "Луганськгаз" спільно з НВФ "Спецприлад" (м.Луганськ) створено високоефективні течешукачі газу "ПОИСК-02МД" та „Люкс ТМ1”.

У ВАТ „Івано-Франківськгаз” розроблено комплект високоефективного обладнання та засобів обліку газу для застосування в газовій галузі - робоча повірочна установка для побутових лічильників газу, пересувний комплекс для вимірювання малих витрат газу, комплекс для експрес-контролю витрат природного газу з осереднюючими напірними трубками.

Кращі досягнення підприємств з газопостачання та газифікації було широко продемонстровано:

14 - 16 квітня 2003 року у м.Вінниці на базі ВАТ "Вінницягаз" в рамках Міжнародного семінару "Шляхи та проблеми впровадження полімерних матеріалів і технологій у системах газопостачання України. Досвід закордонних країн".

27 - 30 травня 2003 року в Київському Палаці Спорту на IV міжнародній виставці "Енергофорум "Україна-2003" (Нафта. Газ. Вугілля. Енергетика) та VI міжнародній конференції "Енергетична безпека Європи XXI століття".

9 - 16 вересня 2003 року у м. Києві на виставці і під час конференції Виконавчої Асамблеї Всесвітньої Енергетичної Ради.

27 - 30 жовтня 2003 року у виставковому центрі „АККО Інтернешнл” м.Києва на сьомій Міжнародній спеціалізованій виставці нафтогазової промисловості „Нафта та Газ’2003” та науково-практичній конференції „Вертикальна інтеграція: невід’ємна складова успішного бізнесу” присвяченій 5-й річниці від дня утворення НАК „Нафтогаз України”.

27 – 30 вересня 2004 року у м. Судак (АР Крим) на 8-ій Міжнародній науково-практичній конференції „Нафта і газ України – 2004”

Результати цієї роботи неодноразово відмічено дипломами організаторів виставок.




догори

Роздрукувати





Дочірня компанія "Газ України"
вул. Шолуденка, 1
04116, м. Київ
тел: (044) 537-0538
факс: (044) 537-0537
Прес-центр:
тел: (044) 537-0834, 537-0040
факс: (044) 537-0834, 537-0040
e-mail:  melnik@gasukraine.com.ua
tkach@gasukraine.com.ua
Диспетчерська:
тел: (044) 537-0869