This version of the page http://www.korespondent.net/main/66393/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-15. The original page over time could change.
У Фінляндії до Дня Закоханих вийшов збірник кращих романтичних SMS
Четвер 15 Лютого 2007 03:29
· Новини E-mail    · Новини SMS   
· Текст    Рус    Eng 
Новини e-mail:
SMS, Відписатися
 РОЗДІЛИ:  УКРАЇНА: політика, події БІЗНЕС СВІТ СВІТ ПРО НАС ДУМКА ТЕХНОЛОГІЇ ТА НАУКА ШОУ-BIZ СПОРТ ЧУДАСІЇ ЗДОРОВ’Я ТОП ТИЖНЯ Журнал Кореспондент Щоденники журналістів Досье Форуми Фотогалерея Чат з гостями сайту Новини E-mail Новини SMS Експорт новин Контакти
ШОУ-BIZ, Загальна
 

sms-box.ru
Збірник кращих романтичних SMS вийшов до Дня Закоханих

У Фінляндії до Дня Закоханих вийшов збірник кращих романтичних SMS

Кореспондент.net

14 Лютого 2007, 09:15

У Фінляндії до Дня святого Валентина вийшла незвичайна книга - збірник романтичних SMS за назвою 160 знаків про любов.


У книзі зібрано 200 текстових повідомлень з визнаннями в любові. Потрапили в книгу тільки кращі повідомлення, відібрані в ході змагання, оголошеного видавництвом Otava і кіноконцерном MRP Matila Rohr Productions.

Натхненниками конкурсу стали творці та актори фінського фільму про любов Вовчий рік, який вийшов на екрани на початку лютого.

"Любов - це щось величезне, але іноді всі почуття треба умістити в декілька слів, наприклад - в одному SMS. Як це зробити?", - запитують організатори проекту в анотації до книги.

Відповісти на це питання спробували багато хто. Усього в конкурсі любовних повідомлень брали участь більше тисячі осіб, причому серед них були як професійні письменники і поети, так і звичайні громадяни.

У Фінляндії в День Святого Валентина, 14 лютого, коли в більшості країн відзначають День закоханих, за традицією відзначають День друзів.

День друзів для фіннів - один з приводів задуматися про людські відносини між друзями, улюбленими, близькими і навіть між зовсім чужими людьми. Наприклад, фінський Червоний Хрест сьогодні проведе по всій країні акції на підтримку самотніх старих.

У Фінляндії свято почали відзначати в середині 1980-х років, а у 1987 році він був офіційно внесений у святковий календар. День святого Валентина прийшов у Фінляндію зі США через студентські обміни і молодіжні зустрічі, тому і донині свято користується популярністю, у першу чергу, у колі молоді і дітей.

Як говорять соціологи, ймовірна причина того, що у Фінляндії День закоханих перетворився в День друзів - прагнення фіннів до рівноправності статей, а може бути те, що в любові, як і в дружбі, фіни насамперед цінують вірність, стабільність і глибину почуттів.

Але, напевно, головна причина появи Дня друзів - те, що він дозволяє приєднатися до свята практично всім, а не тільки щасливим закоханим, зазначають соціологи.

Так чи інакше, у Фінляндії, як і в інших країнах, цього дня люди посилають один одному листівки-"валентинки", дарують цукерки, іграшки та інші подарунки з зображенням сердець.

За даними фінської пошти, День друзів є другим за популярністю після Різдва і Нового року. Щороку на День святого Валентина фіни посилають біля п’яти мільйонів листівок. В останні роки з розвитком нових технологій листівки доповнюють електронні послання і текстові повідомлення по мобільному телефону.

В іншій північній країні - Данії - День Святого Валентина - це повноправний День закоханих, і одним з головних його атрибутів крім подарунків із серцевою символікою і "валентинок" є квіти: троянди, конвалії, ромашки, незабудки - які жителі королівства починають закуповувати з самого ранку, готуючись до тихого романтичного вечора.

У Швеції і Норвегії День закоханих святкують також цілком традиційно - з квітами, листівками і подарунками.

День святого Валентина в Північній Європі має не дуже довгу історію. Уперше його почали святкувати в 1980-х роках, а офіційно визнали в 1990-х. І хоча свято прижилося, багато скандинавів вважають, що для зізнань у любові, дружбі і вірності зовсім не обов’язково вибирати особливий день у календарі, а святкувати треба в будь-який день - тоді, коли цього хочеться.

За матеріалами РИА Новости

 

 



друкована версія  надіслати другу  лист редакторові  


 
Коментарі до статті    (0)

До даної статті немає коментарів

Ваш коментар


Якщо ви не бачити картинки з контрольними символами, це означає, що в вашому браузері вимкнена підтримка графіки. Увімкніть її і перезавантажте сторінку.
Залишаючи коментарі, дотримуйтесь Правил поведінки на ресурсі. Коментарі, які не відповідають вимогам Правил - будуть видалені. Користувачі ресурсу, які порушують Правила, будуть позбавлені можливості залишати коментарі.

Словом Анонім відмічені не зареєстровані користувачі.

читайте також:

13 Лютого 2007, 15:14

Завтра в Україні очікується весільний бум

13 Лютого 2007, 15:07

Опитування: Половина українців не буде святкувати День Святого Валентина






 
РЕКЛАМА
 
  off-line # 25210 Лютого 2007  
ТОП-10 гэджетов 2007 года
Пакт о ненападении
Мужайтесь!
ПОДПИШИСЬ НА ЖУРНАЛ
ОСТАННІ НОВИНИ
 

20:58 Фільм "ЦРУ підриває Америку" став хітом інтернету

17:17 В Україні починається фестиваль іспанського кіно

16:51 Анна Ніколь Сміт не дожила до власного весілля

14:15 Танці з зірками повертаються на телеекрани

14:07 У Голландії еротичні шоу прирівняні до театральних спектаклів

10:32 Перший Золотий Ведмідь Берлінале дістався Голландії

09:15 У Фінляндії до Дня Закоханих вийшов збірник кращих романтичних SMS

08:55 Журнал Elle назвав Мадонну іконою стилю

19:06 Оприлюднено список претендентів рейтингу Книга року-2006

17:40 Кшиштоф Пендерецький складе гімн Олімпіади-2008



СТАТИСТИКА
 
ПАРТНЕРИ
 
 
РУБРИКИ
 

УКРАЇНА: політика, події | БІЗНЕС | СВІТ | СВІТ ПРО НАС | ДУМКА | ТЕХНОЛОГІЇ ТА НАУКА | ШОУ-BIZ | СПОРТ | ЧУДАСІЇ | ЗДОРОВ’Я | ТОП ТИЖНЯ

КореспонденТ.net
 

Щоденники журналістів | Досье | Фотогалерея | Форуми | Чат з гостями сайту | Новини E-mail | Новини SMS | Експорт новин |  Новини RSS | Реклама на сайті | Про нас | Контакти

КореспонденТ
 

Про журнал | Проекти | On-line версія | Реклама в журналі | Передплата на журнал | Контакти

© 2000-2007 ТОВ "Бігмір-Інтернет". Всi права застережено.

ІНФО
 

Використовувати матеріали Кореспондент.net можна, лише пославшись на (для інтернет-видань - зробивши гіперпосилання) на Кореспондент.net. Будь-яке копiювання, публiкацiя, передрук чи наступне поширення iнформацiї, що мiстить посилання на "Iнтерфакс-Україна", "Українські Новини", УНІАН, або Reuters суворо забороняється.


Наші сайти:
bigmir)net - пошук в Україні
UkrJob - робота в Києві та Україні
АФИША - бурхливе життя Києва
PINK - мода, секс, зірки
uaSport.net - все про спорт
KyivPost.com - news from Ukraine
UkrBiz - бізнес в Україні