This version of the page http://blogobig.com/2007/02/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-13. The original page over time could change.
Блоґобіг » про що гуде блоґосфера » 2007 » February

Блоґобіг

про що гуде блоґосфера

PEOPLEnet та I.UA разом відкриють портал для абонентів 3G-зв’язку

Категорії: Події, Bigmir/Mi6
Максон Пуговський | 21:56 February 6, 2007

Про тарифи 3G-оператора PEOPLEnet, оголошені на сьогоднішньому відкритті магазину в Києві, ви і так прочитаєте усюди. Цікавіше те, що розповів після прес-конференції Сергій Лещенко, начальник відділу з розвитку та управління продуктами, що займається і веб-напрямком. Новий оператор, окрім корпоративного сайту, зробить портал для завантаження усілякого мобільного, музичного, відео і тощо контенту разом з інтернет-агенцією Mi6 на основі портала I.UA. Наскільки я зрозумів, це будуть додаткові розділи на порталі, доступні при підключенні до інету через PEOPLEnet. Сергій говорить, що вже зараз I.UA виглядає по-іншому, якщо його дивитися через їхні 3G-телфони і модеми. (Доки обладнання було на тестуванні у нас в редакції, ніхто не підказував, що варто зазирнути на I.UA). Чергова пресуха з приводу спільного веб-портала незабаром.

Сергій Лещенко - це людина, що розпочинала розробку сайтів Біґмір і Кореспондент у KP Media, тоді ще KP Publications. Свого часу він брав на роботу працював (див. коментарі) у SputnikMedia і з Максимом Хомутіним, і з Олексієм Танчиком, які покинувши навесні Біґмір, зараз трудяться у “британській розвідці”. Старі контакти дають плоди.

# # #

BONUS Часто виникає питання, що саме вважається третім поколінням мобільного звязку.
Третє покоління (3G) - це така умовність, що визначається швидкістю. Цитата з прес-релізу на цю тему:

Согласно стандартам IMT-2000 под мобильной связью третьего поколения понимается интегрированная сеть, обеспечивающая скорости передачи данных: для абонентов с высокой мобильностью (до 120 км/ч) — не менее 144 кбит/с, для абонентов с низкой мобильностью (до 3 км/ч) — 384 кбит/с, для неподвижных объектов на коротких расстояниях — 2,048 Мбит/с.

У лютому InternetUA цікавиться маркетингом

Категорії: InternetUA
Максон Пуговський | 20:53 February 6, 2007

InternetUA .02.07

Свіжий номер уже тиждень як у продажу. Центральна тема номера - “Маркетинг в Інтернеті”. Готували ми її разом з рекламною агенцією Ogilvy, точніше з їхнім новим підрозділом OgilvyOne, який буде займатися онлайновими комунікаціями. Вони підготували деякі матеріали, надали статистичні дані та допомогли експертними порадами. Взгалі було цікаво попрацювати над проектом разом із професійною рекламною агенцією.

У темі номера на власному прикладі покупки мобільного телефону я порівнював зміни у поведінці “споживача”, який за останні п’ять років став значно інтенсивніше використовувати інфу з інету для прийняття рішень про покупки. Додаткові вигоди в онлайні з’являються і при виборі туристичних мандрівок - Андрій Гайдут згадує про подорож на Кубу. Українські представники брендів UFO і Bosch діляться тим, як вони використовують інтернет для комунікації зі своїми потенційними покупцями. Два кейси про американські кампанії Ford (возили по Штатах гурт Hurra Torpedo, який грає на холодильниках) і Audi (влаштували “гру альтернативної реальності” навколо викрадення автомобіля), під час яких активно залучалися онлайнові канали комунікації. В Україні приклад комплексної маркетингової програми, що використовує інтернет - портал зі спільнотою Jeans.com.ua, який ми докладно і розглядаємо. Директори українських рекламних інтернет-агенцій висловлюють свій погляд на сучасний стан ринку. Словом, онлайновий маркетинг обсмоктали з усіх сторін, і навіть трохи затягнули.

Поміж інших цікавинок - порівняння онлайнових RSS-рідерів, тест 3G-зв’язку від PEOPLEnet (до речі, сьогодні ходив на комерційний старт у Києві з відкриттям магазину на Великій Васильківській), огляд VPN-послуг із поясненням, що воно таке, і багато іншого. А також інтерв’ю Джеда Сандена, і - останнє, але не менш важливе - профайл Василя Васильціва.

# # #

PS А комунікатор Asus P525, передноворічну покупку якого я описував у журналі, у мене вкрали 1-го лютого - у день, коли номер поступив у роздрібний продаж. SIM-картку відновив за два дні, а от телефон поки що у розшуку. Контатки збереглися в Outlook на компі, але на мою тимчасову трубку автоматично їх перегнати неможливо, тому нікого не впізнаю, хто мені дзвонить.