This version of the page http://www.eco.com.ua/cgi-bin/about.cgi (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-08. The original page over time could change.
Інтер-Еко | Про сайт
Про сайт

До середини двадцятого століття антропогенний вплив на навколишнє середовище досяг масштабів, які загрожують існуванню життя на Землі. Виконаний членами "Римського клубу" прогноз обіцяє катастрофічний сценарій розвитку цивілізації вже в першій чверті двадцять першого віку - при умові збереження існуючих темпів споживання природних ресурсів та забруднення довкілля. Розуміння проблем, що виникли перед людством стало причиною створення та широкої популізації концепції сталого розвитку. Основою концепції стала ідея необхідності надати розвитку людства стійкого та тривалого характеру з тим, щоб задовольняючи власні потреби сучасності, не ставив під загрозу здатність майбутніх поколінь задовольняти свої потреби. Програма дій ООН "Порядок денний на XXI століття", що була ухвалена конференцією ООН з довкілля і розвитку в Ріо-де-Жайнеро на саміті "Планета Земля" в 1992 р. надала політичну чинність концепції сталого розвитку. Таким чином, сьогодення потребує нового глобального партнерства, побудованого на усвідомленні неподільності питань процесу розвитку людства і збереження навколишнього середовища.

В цій ситуації аналіз екологічних аспектів здійснюваної і наміченої діяльності людини, ймовірного та виявленого впливу на довкілля набуває критичного значення. Недостатня кількість або якість научної, технічної, соціальної, економічної та іншої інформації, необхідної для такого аналізу приводить до незворотніх наслідків, загострення екологічних проблем, соціальної напруженості. Особливо важливою задачею сьогодення є збір та аналіз інформації про джерела забруднення, стан довкілля, моніторинг і контроль впливу, зміни стану довкілля та їх тендеції. Ця інформація важлива для негайних дій, тривалого планування, прийняття рішень. Мова йде про рішення, які приймаються на всіх рівнях - від індивідуальних рішень, що визначають особисті дії, і рішень, які приймаються в невеликих колективах (група активістів, невеликі підприємства), до рішень, які приймаються на національному і міжнародному рівнях. Саме володіння інформацією визначає умову участі громадськості в прийнятті екологічно значимих рішень та можливості впливати на ці рішення. Ратифікована Верховною Радою України в 1999 р. Орхуська Конвенція "Про доступ до інформації, участь громадськості в прийняті рішень і доступ до правосуддя з питань, що стосуються навколишнього середовища" надає нові можливості співпраці громадськості з державними закладами, співпраці, яку можна визнати, як стратегічну у вирішені проблем довкілля і розвитку суспільства вцілому.

На вирішення цих питань, Вінницька міська природозахисна громадська організація "ІНТЕР-ЕКО" започаткувала однойменний відкритий інформаційний проект. Метою даного проекту є:

  • підтримка вільного обміну досвідом та інформацією у сфері збереження довкілля;
  • сприяння налагодженню громадського інформаційного поля екологічного спрямування;
  • підвищення поінформованності суспільства з питань охорони довкілля;
  • залучення широких кіл громадськості до розв'язання екологічних проблем.

Ми впевнені, що проблему поліпшення стану довкілля слід вирішувати тільки глобально, спільними зусиллями - тому запрошуємо і Вас прийняти участь у цьому проекті. Звертайтесь до координатора проекту Вадима Гончарука.

В даний момент проект знаходиться в процесі розбудови. Проект розроблявся і підтримується виключно на волонтерських засадах. Особлива подяка регіональному провайдеру Інтернету VinNest за наданий хостінг та Приватному підприємству "Інтер-Еко" за всебічну підтримку.

Інформація про розробників та підтримувачів сайту:

  • Вадим Гончарук (розробник та координатор проекту): eco@svitonline.com, тел. (8-0432) 579-096;
  • Вадим Циркалюк (дизайн лого та сайту): vadim@svitonline.com;
  • Денис Петренко (оновлення сайту): ekologdd@mail.ru.


Головна
Книга відгуків
Вибране



Тест: моє ставлення до води


Інтер-Еко, 2001-2006