This version of the page http://www.knukim-edu.kiev.ua/inst_state_crime.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-07. The original page over time could change.
Кафедра кримінального права та процесу || КНУКіМ
Домашня сторінка студента Віртуальний тур Як нас знайти Зроби сайт краще Стань обличчям сайту
 

Завідувач кафедри – Діденко Віталій Петрович, кандидат юридичних наук, профессор.

 

Адреса кафедри: вул. Шорса 36, ауд.415

 

Кафедра здійснює підготовку фахівців за спеціалізацією: юрист

 

Професорсько-викладацький склад:

Діденко Віталій Петрович, кандидат юридичних наук, професор;

Батюк Володимир Миколайович, кандидат юридичних наук, доцент;

Лук'янчиков Євген Дмитрович, доктор юридичних наук, доцент;

Філатов Василь Миколайович, суддя Верховного Суду України, заслужений юрист України;

Міллер Анатолій Йосипович, кандидат юридичних наук, доцент;

Корецький С.М., кандидат юридичних наук, доцент.

 

Студенти вивчають такі фахові дисципліни:

судові органи; кримінальне право; кримінальний процес; кримінально-виконавче право; адвокатура; криміналістика; кримінологія; правова статистика; прокурорський нагляд; судова бухгалтерія; складання кримінально - процесуальних документів; методика та методологія соціальних досліджень у справах.

 

Основні дисципліни:

– кримінальний процесс;

– кримінально-виконавче право та криміналістика.

Кримінальний процес України – одна з фундаментальних та профілюючих дисциплін при підготовці спеціалістів за спеціальністю “Правознавство”. Метою є засвоєння студентами як теоретичних засад кримінально-процесуального права, так і практики його застосування майбутніми слідчими й дізнавачами. У межах курсу вивчаються як законодавчі акти, так і наукові розробки про порушення кримінальної справи, провадження дізнання, досудового слідства, її рух на судових стадіях.

Криміналістика профілююча дисципліна на факультетах кримінальної міліції та громадської безпеки. В її межах вивчається процесуальна діяльність по виявленню, розкриттю і розслідуванню злочинів на початковому етапі кримінального судочинства, виконання оперативно-розшукових заходів і слідчих дій за дорученнями слідчих.

Навчальна дисципліна “Кримінально-виконавче право України” передбачає ознайомлення з поняттям, предметом курсу, системою органів держави, що виконують кримінальні покарання, їх правового регулювання та застосування основних заходів виправлення і ресоціалізації засуджених, їх правового становища; ознайомлення з порядком виконання покарань не пов’язаних з позбавленням волі, підставами звільнення від відбування покарання, а також міжнародно-правовими актами у сфері поводження з засудженими.

 

Загальні відомості

Кафедру створено 2000 року при юридичному факультеті.

Кадрове забезпечення навчально-виховного процесу здійснюється, виходячи з необхідності забезпечення всіх видів діяльності кафедри, її концепції та завдань. Крім традиційних заходів з поліпшення кадрового забезпечення навчального процесу розробляються заходи для досягнення найвищого педагогічного ефекту. Система викладання повинна призвести до формування такого комплексу знань, навичок і вмінь фахівця, які відповідають світовим стандартам.

Кафедра здійснює велику роботу із вдосконалення чинного законодавства.

З метою перевірки та аналізу ефективності викладання навчальних дисциплін і стану успішності студентів відповідно до плану проводиться відвідування занять завідувачем кафедри і взаємні відвідування занять викладачами. Щосеместрово проводиться відкрите заняття одного з викладачів, підсумки якого обговорюються на засіданні кафедри.

 

Діяльність кафедри: організована відповідно до планів КНУКіМ і кафедри. Головні напрямки роботи кафедри:

– забезпечення викладання правових навчальних дисциплін для студентів денної та заочної
форми навчання на юридичному факультеті та магістратури;

– методичному забезпечення викладання дисциплін кафедри;

– проведення науково-дослідницької роботи в рамках загальнокафедральної тематики та
відповідно до індивідуальних планів викладачів;

– забезпечення проходження практики студентами факультету;

– виховна робота із студентами.

 

Науково-практична робота

Відповідно до Положення про державний вищий заклад освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністерств України №1074 від 5 вересня 1998р., кафедра своїм головне завдання кафедри – організація та здійснення на високому кваліфікаційному рівні, освітньої діяльності за даним профілем на високому кваліфікаційному рівні, а також здійснення наукової діяльності. Основними напрямами наукової роботи та науково-дослідницької роботи викладачів кафедри відповідно до затвердженої загальнокафедральної тематики є:

– участь у розробці проектів законодавчих та нормативних актів з питань правотворчості в
Україні;

– підготовка та перепідготовка науково-педагогічних кадрів;

– підготовка та видання за результатами науково-дослідної роботи наукових праць,
навчальних посібників, підручників, інших навчально-методичних матеріалів.

 

Науково-дослідна робота викладачів кафедри здійснюється за такими напрямами:

– розробка проектів законів України та проектів інших нормативних актів.
Викладачі кафедри беруть участь у роботі з підготовки проектів законів України та
проектів нормативно-правових документів;

–проведення наукових конференцій, семінарів та симпозіумів;

– видавнича діяльність;

– керівництво науково-дослідною роботою студентів та аспірантів.

Викладачі кафедри здійснюють керівництво підготовкою студентів до виступів і повідомлень на щорічних наукових студентських конференціях, сприяють підготовці наукових студентських робіт для участі їх у конкурсах на кращу наукову роботу серед студентів і аспірантів вищих навчальних закладів.

Протягом навчального року викладачі кафедри здійснюють керівництво підготовкою студентів, виступів і повідомлень на щорічній науковій студентській конференції. Також викладачі кафедри сприяють підготовці наукових робіт студентів магістратури. Викладачі кафедри надають допомогу учасникам Всеукраїнської студентської олімпіади з питань права, а також рецензують кандидатські дисертації, надають відзиви на автореферати кандидатських дисертацій.

 

Навчальна лабораторія

Особлива роль у навчальному процесі кафедри належить практичним лабораторіям, де студенти мають право можливість отримати не тільки теоретичні знання, а й практичні навички з кримінального права.

Кафедра має власний бібліотечний фонд, що дає можливість студентам працювати над самостійно як в науковій бібліотеці так і в сучасній мільтимедійній лабораторії кафедри. У мультимедійній лабораторії під керівництвом фахівців із студентами проводяться професійні ділові ігри, в яких майбутні юристи набувають практичних навичок.

Після закінчення навчання студенти можуть працювати у Верховній Раді України, Кабінеті Міністрів України, в апараті Президента України, міністерствах та відомствах, правохороних органах, центральних та регіональних органах культури, наукових, навчальних закладах та адміністративних установах на посадах, передбачених для заміщення спеціалістами з вищою юридичною спеціальною освітою.

 

 


  Інститут культури Інститут мистецтв Інститут менеджменту і бізнесу Інститут державного управління і права Інститут кіно і телебачення Інститут дизайну та рекламного бізнесу інститут перекладу  
© КНУКіМ 2005 01042, Київ, вул. Чигоріна, 20, (044) 285-85-27, 285-43-86
Створення сайту:
Iнтернет системи