"Шукаю спеціаліста з Web 2.0" – приблизно так мають починатися деякі вакансії недалекого майбутнього. А може й ні... В загалі, що таке Web 2.0? Преса, судячи зі всього, серйозно взялася за новий термін, пропонуючи визначення на свій смак і розсуд.

На мою думку, це не що інше, як назва нових віянь та тенденцій інтернет-простору. А бажаючих щось об'єднати, тим самим відокремлюючи від іншого (Web 1.0, старого та неповороткого), завжди знайдеться безліч.

Ось майже наукове підтвердження:

"Концепція Web 2.0 народилася на мозковому штурмі видавництва O’Reilly Media і компанії MediaLive International. Веб-піонер і віце-президент O’Reilly Дейл Дагерті (Dale Dougherty) відзначив, що веб далекий від краху і навіть важливіший, ніж раніше: нові програми і сайти з'являються із завидною регулярністю. Більше того, у фірм, що пережили колапс, було щось спільне. Можливо, в результаті доткомовського краху має сенс говорити про Web 2.0. Ми вирішили, що так і є. Так народилася Web 2.0 Conference". [What Is Web 2.0]



Вважається, що Web 2.0 немає чітких границь. Це ніби центр притягнення різних правил та практичних рішень. Таке собі "сонечко"...

Поки одні пишуть про "10 кроків до створення успішного Web 2.0 проекту", розмірковують про бізнес-модель, інші вже порівнюють Web 2.0 з комунізмом.

До речі, блог є класичним представником Web 2.0. З чим себе при нагоді вітаємо :)