This version of the page http://www.osvita.org.ua/distance/world/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-06. The original page over time could change.
Дистанційна освіта в країнах світу // Освітній портал
www.osvita.org.ua
Дистанційна освіта // Дистанційна освіта в країнах світу

реєстрація

Новини проекту

2007-02-05 18:42 Відновлено розсилку новин статей та подій, що розміщуються на сайті. Модуль розсилки було повністю переписано, якщо у Вас є зауваження або до Вас не доходять листи - повідомте нас електронною поштою.

Вузам безкоштовно

Увага, розміщення інформації у найбільшому електронному довіднику українських ВНЗ на сайті "Освітній портал" безкоштовне для всіх ліцензованих ВНЗ. Умови співпраці

Опитування з форуму

Яким, на Вашу думку, є стан гуртожитків у Вашому ВНЗ?






перейти до теми

Останні теми в форумі

Полезно от учебы

Реферати

тестування після ПТУ

Чи дають знання в українських ВУЗах?

Чи є різниця, в якому університеті навчатись на другу вищу?

-незалежне оцінювання-

Інтереси

Действителен ли на территории Украины диплом

Коледж

Робота після бюджетного навчання

Перейти в форум

Дистанційна освіта в країнах світу

Історично дистанційне навчання виникло у 1840 році, коли Ісаак Пітман запропонував навчання через поштовий зв'язок для студентів Англії. У 1856 році Чарльз Тюссе та Густав Лангеншейдт розпочали викладання мови заочною формою у Німеччині.

Сьогодні дистанційна освіта - поширене явище у багатьох країнах світу, і з кожним роком її популярність зростає.

Не існує єдиного визначення для дистанційного навчання. Скоріше, існує багато підходів до розуміння цього терміна. Слід також зазначити, що поряд з терміном "дистанційне навчання" вживаються і такі терміни, як заочне навчання, домашня освіта, самостійне вивчення, відкрите навчання, незалежне навчання, екстернат, навчання на відстані тощо. Всі вони належать до однієї проблемної області, проте мають дещо різні відтінки значень.

У 80-х роках ХХ ст. поширився термін "дистанційна освіта" (ДО), основною характеристикою якої є відокремлення вчителя від учня (саме в цьому полягає різниця між ДО та традиційною освітою). ДО включає в себе 2 підсистеми: дистанційне викладання та дистанційне навчання.

Цей вид навчання дозволяє отримати вищу освіту всім категоріям населення - від домогосподарок до менеджерів вищої ланки, що бажають отримати другу вищу освіту. Дистанційне навчання дає можливість негайно застосовувати отримані знання на практиці, адже воно створене для отримання освіти без відриву від виробництва.

Дивіться також:

  • Фінансування дистанційної освіти
  • Дистанційна освіта в Азії
  • Дистанційна освіта в Африці
  • Дистанційна освіта в Європі
  • Дистанційна освіта в Північній Америці
  • Корисні посилання

Повернутись до рубрики "Дистанційна освіта" поточного розділу