Main Menu

Командне фото

Огляд суперника: ФК "Львів"

Рік заснування: 1993
Кольори клубу: біло-сині
Зріст: 180 см
Президент клубу: Юрій Кіндзерський
Головний тренер: Богдан Бандура
Домашні матчі проводить на стадіоні СКА

Здобутки команди::
Срібний призер чемпіонату України в другій лізі 1995 р.

ФК "Львів" був створений у 1993 році, і хоча з того моменту пройшло не так багато часу, ця команда встигла вписати у свою історію чимало яскравих сторінок - як вдалих, так і трагічних. Проте, з самого початку львівський футбольний клуб, заявлений у перехідну лігу чемпіонату України, вдало дебютував у цих змаганнях. В першому ж матчі колектив, основу якого складали досвідчені на той момент ветерани - Андрій і Едуард Валенки, Богдан Бандура, Іван Гамалій та інші, переміг сакський "Фрунзенець" - 4:1. За підсумками дебютного сезону львів'яни одразу ж посіли четверте місце, що давало право переходу в другу лігу. І у цьому турнірі наші нинішні суперники не загубилися. Відмінно пройшовши усю турнірну дистанцію, ФК "Львів" на фініші набрав порівну очок з краснопільським "Явором", але поступився тому за різницею забитих і пропущених м'ячів, у зв'язку з чим і задовольнився лише другим місцем.

Виступи львів'ян у першій лізі такими ж вдалими на високі місця не були, проте команда у цей час віднайшла і сформувала свій стиль. Разом з тим, керівництво клубу визначило пріоритетний напрямок роботи, що полягав у награванні талановитих молодих футболістів за рахунок трансферів яких власне й відбувалося фінансування команди. Так, саме у ФК "Львові" розкрилися такі гравці, як Микола Лапко, Юрій Вірт, Дмитро Семочко, Мар'ян Марущак, Андрій Драголюк та інші, котрі згодом переходили в більш потужні команди вищої ліги.

Перші три сезони у першій лізі львів'яни ніби "притиралися" до нового для них турніру, то піднімаючись у першу десятку турнірної таблиці, то опускаючись ледве не до зони вильоту. Проте, згодом, стабілізувавши склад, який формувався за принципом "досвідчені ветерани плюс талановита молодь", наші суперники поступово набули слави міцної, непоступливої команди, яка являла собою важкого суперника і для безпосередніх конкурентів, і для лідерів турніру. Тому у сезонах 1998/99 і 1999/00 років ФК "Львів" демонстрував доволі упевнену гру і двічі поспіль посідав сьому сходинку турнірної таблиці.

Найбільш вдалим в історії клубу став десятий чемпіонат України, коли львів'яни зуміли посісти п'яте місце в першій лізі. Не маючи у своєму складі надяскравих зірок, команда, керована Володимиром Журавчаком, зуміла скласти гідну конкуренцію одеському "Чорноморцю", "Закарпаттю" та олександрійській "Поліграфтехніці" й абсолютно заслужено увійшла до числа кращих команд ліги. На жаль, цей успіх став останнім у ще короткій історії команди ФК "Львів". В наступному сезоні за ініціативою сусідніх "Карпат" відбулося об'єднання цих двох клубів і місце ФК "Львову" у першій лізі посіли "Карпати-2". Наскільки правильним був цей крок показали наступні роки, коли дубль "зелено-білих", пробовтавшись два роки за межами першої десятки турнірної таблиці, на третій сезон безславно завершив свої першолігові страждання передостаннім сімнадцятим місцем.

Затим два роки поспіль Львову довелося проіснувати взагалі без першої ліги, але нинішньої зими виникла ситуація, яка й стала передумовою відродження клубу ФК "Львів". Фінансова криза, у яку потрапив стрийський "Газовик-Скала", загрожувала цій команді зняттям з розиграшу. Продовження виступів у другому колі попереднього чемпіонату стало можливим лише завдяки фінансовій допомозі "Карпат". Проте, допомога була короткочасною і грошей вистачило лише на те, щоб стрияни дотягнули до кінця сезону. Влітку "нафтогазові" спонсори знову відмовили команді у підтримці. Тому за ініціативи відомого у фінансових колах України підприємця Юрія Кіндзерського місце "Газовика-Скали" зайняв новий клуб, який назвали ФК "Львів". І хоча прямого відношення до свого попередника він не мав, та фактично продовжив літопис міцної західноукраїнської команди 90-х. До того ж, посаду спортивного директора обійняв один з колишніх керівників ФК "Львова" Ростислав Заремба, головним тренером став колишній його ж гравець Богдан Бандура. В процесі комплектації команди до її складу було залучено кількох колишніх гравців зниклих "Газовика-Скали" та рава-руської "Рави", ще кількох взяли з дублю "Карпат". І старт нового сезону показав, що ФК "Львів", як і у старі добрі часи, демонструє доволі цікавий, атакуючий футбол. Чотири перемоги на старті турніру свідчать про неабиякий потенціал наших суперників, можливо, їм навіть вдасться втрутитися у боротьбу за вихід у вищу лігу, хоча такого завдання перед командою поки не озвучували. А як воно буде - покаже час...


Пишіть нам

Статистика





© 2002-2003 AV Group Design     Доменний спонсор - Волиньнет
Використовувати матеріали сайту дозволяється лише з посиланням на www.fc.volyn.net
Дану сторінку рекомендовано переглядати в браузері Internet Explorer 5+