This version of the page http://abetka.ukrlife.org/flower4.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-01-31. The original page over time could change.
Весела Абетка.Читанка. КВІТКОВИЙ КАЛЕНДАР-4
КВІТКОВИЙ КАЛЕНДАР

МАГНОЛІЯ
1 квітня - 10 квітня

Люди, народжені під цим знаком, честолюбні, завжди прагнуть бути. першими проте їм буває важко досягти мети через надмірнусамовпевненість та небажання прислуховуватися до порад інших.
Вони дуже вразливі, хоч і не демонструють свою вразливість. Людина-Магнолія прагне прикрасити не лише свій дім і своє робоче місце, вона хоче дарувати тепло й красу всім, хто їй милий і дорогий. Люди цього знака прекрасні друзі. З ними можна розпочати будь-яку справу - успіх гарантований.

За китайськими переказами, у давні часи напали на китайське селище злі хунхузи. Вони повбивали чоловіків, жінок і дітей, забрали худобу, знищили сходи рису, а сто найвродливіших дівчат полонили. Дев'яносто дев'ять днів веселилися розбійники, щоразу вбиваючи одну з полонянок, а коли дійшла черга до останньої, найпрекраснішої з них, бідна дівчина впала на землю, на якій лежали її мертві подруги, і голосно заплакала:
"Рідна земле, ти зростила наших батьків; ти викохала й випестила нас, нашу красу; ти бачила наше щастя й радощі, а тепер ти бачиш наші страждання й ганебну смерть. Благаю тебе, земле-матінко, не дай нам зникнути безслідно, не дай нашій молодості перетворитися на тлін".
І коли на ранок прокинулися хунхузи, вони не побачили мертвих красунь. Велике прекрасне дерево виросло на тому місці, де ще вчора лежали їхні тіла; і сто біло-рожевих пуп'янків мало ось-ось розпуститися на ньому. Цим деревом була магнолія.

ГОРТЕНЗІЯ
11 квітня - 20 квітня

Люди, народжені під цим знаком, цікаві, екстравагантні особистості, хоч трохи нерішучі та сором'язливі. Творчість і ніжність - їхнє життєве кредо в роботі й коханні. Це великодушні та щедрi люди, проте така широта душі часто дратує інших, особливо, коли від Гортензії чекають на конкретну допомогу.
Якось богиня Флора зібрала всі квіти, щоб кожній дати ім'я та місце на землі: ніжні, тендітні квіти вона посадила в садках, щоб люди піклувалися про них; квіти-медоноси розсадила в полях, щоб бджоли легко збирали з них мед;
а ліси прикрасила невибагливими маленькими квіточками, щоб вони й там тішили людське око.
І тільки одна квітка, зарозуміла й пихата, захотіла сама обрати собі найкраще ім'я та місце під сонцем.
- Я хочу рости в садочку,- сказала вона Флорі.
- Добре,- погодилася богиня.
- Ні-ні,- передумала квітка - У садках ростуть троянди й півонії, що затьмарюватимуть мою красу. Я хочу рости в лісі, на тлі маленьких безбарвних квітів, де моя краса вразить кожного.
- Гаразд,- втомлено сказала Флора.
- Ні-ні,- знову почала квітка,- але ж у лісі так мало бджіл, а я хочу, щоб біля мене завжди роїлися бджоли. Я хочу рости в полі.
- Хай буде так,- невдоволено хитнула головою Флора. - Яке ж ім'я ти собі обереш?
І вередлива квітка стала вибирати собі ім'я.
- Досить!- обурено крикнула Флора. - За твою зухвалість і зарозумілість я дам тобі просте ім'я - Гортензія, яке позначатиме й місце, де ти будеш рости (дослівно з латинської мови - "садова").

ЖОРЖИНА
21 квітня - 30 квітня

Жоржина - розкішна, прекрасна квітка. Людям, що народилися в цей час, властивий максималізм, який заважає їм у досягненні мети. Жоржинам слід бути зваженими, розраховувати свої сили, триматися золотої середини та сліпо не сподіватися на успіх. Люди цього знака занадто довірливі, їх легко обвести навколо пальця.
За давньою легендою, жоржини з'явилися перед початком льодовикового періоду. Коли згасло останнє полум'я й.охолола земля мала б поринути
у вічний холод і мертву кригу, на тому місці, де ще жевріли червоні вуглинки, з'явилися прекрасні жоржини на знак того, що життя й радість на землі воскреснуть.
Жоржину здавна вирощували в гірських районах Мексики, Перу, Чилі як харчову культуру, використовуючи для їжі бульбокорені. А в Європу рослину завезли із Мексики двоє іспанських мандрівників майже 500 років тому. Іспанці були впевнені, що подарували Європі цінну рослину, проте європейцям бульби жоржин не сподобалися, і вони втратили до них будь-яку цікавість. Згодом жоржини придбав Мадридський ботанічний сад, і невдовзі їх стали культивувати як декоративну рослину в усіх країнах Європи.

До змісту КВІТКОВИЙ КАЛЕНДАР

"Весела Абетка" - складова великого сайту "Українське життя в Севастополі".
Ідея та наповнення - Микола ВЛАДЗІМІРСЬКИЙ.