This version of the page http://abetka.ukrlife.org/flower10.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-01-31. The original page over time could change.
Весела Абетка.Читанка. КВІТКОВИЙ КАЛЕНДАР-10
КВІТКОВИЙ КАЛЕНДАР

КАМЕЛІЯ
4 жовтня - 13 жовтня

Камелія-це квітка-символ людей, що мають приємну зовнішністьі витончені, вишукані смаки. Це люди, що вміють тримати свої емоції під контролем, як позитивні, так і негативні. Ось чому з ними так легко й приємно спілкуватися. Вони завжди привітні, добрі, прості, стійкі, сильні духом, мають неабиякі акторські здібності, проте іноді розважаються й пустують, немов діти.
Тримайтеся ближче до таких людей - і зможете уникнути негараздів і труднощів.
Камелія згадується в міфах Стародавнього Риму. Якось Амур досяг такого успіху в своїх справах, що на Землі не залишилося нікого, хто не був би вражений його стрілами кохання. Тоді Амур полетів на Сатурн і побачив там надзвичайної вроди жінок з ніжно-білою шкірою та холодним поглядом блакитних очей. Їхня врода так полонила Амура, що він випустив усі стріли зі свого сагайдака, але жінки навіть не глянули на нього. Ці білі, мов сніг, красуні й насправді були крижаними.
Ображений Амур повернувся на Землю і - о диво! - жінки спустилися за ним та перетворилися на білі, рожеві, яскраво-червоні квітки камелій. Надзвичайно гарні, ці квіти позбавлені будь-якого аромату та ніжності. Ані юнак, ані дівчина не прикрашають ними свій одяг.

БУЗОК
14 жовтня - 23 жовтня

Бузок - символ розквіту, свіжості та молодості. Люди, народжені під цим знаком, старанні, самовпевнені, цілеспрямовані, проте не прагнуть бути лідерами. Вони добрі та чуйні, із задоволенням допомагають слабшим, мають прекрасну пам'ять.
Екстрасенси стверджують, що бузок має здатність поглинати негативну енергію.
Давньогрецька легенда твердить, що квітка бузку прийшла до нас тоді, коли весняне тепло розтопило сніги, перетворивши їх на дзвінкі, срібноголосі струмки, та підняло високо над землею ледь-ледь тепле весняне сонце. Перші дощі скропили землю життєдайною вологою, і сонце разом із грайливою веселкою високо піднялося над землею.
Весна зібрала промені сонця, перемішала їх із різнобарв'ям кольорів веселки та, ідучи з півдня на північ, розкидала їх по землі. І там, де падали ці чарівні промені, розцвітали жовті, оранжеві, червоні, сині та блакитні квіти. Коли ж весна дійшла до Півночі, у неї лишилися тільки білий і фіолетовий кольори, а внизу лежали Скандинавські країни. Тоді вона змішала сонячний і ліловий кольори та кинула їх на маленькі кущики, що відразу вкрилися бузковими квітками. І залишився у весни один-єдиний білий колір. Щедро обдарувала вона ним землю. Так з'явився ще й білий зірчастий бузок.


ФРЕЗІЯ
24 жовтня - 2 листопада

Фрезія - квітка, що символізує завзятість, наполегливість, безстрашність. Люди, народжені під цим знаком, дуже привабливі, завжди викликають симпатії, навіть попри зайву впертість. Щоб досягти успіху в своїх справах, їм варто бути дипломатичнішими. Для інших людей вони завжди веселі та врівноважені, хоч іноді це лише маска. Люди-Фрезії знаходять утіху в спілкуванні з дітьми, які дарують їм найбільшу радість.

Коли юна Весна, зігнавши з полів сірий сніг і розсіявши на луках і в лісах перші квіти, заснула серед зеленого руна трав. Холодний Вітер, Лютий Мороз і Біла Хурделиця вирішили захопити її й ув'язнити в крижаному палаці. Вони мріяли повернути Зимі її королівство.
Вітер заколисав Весну, Мороз перетворив її тепле серце на кригу, а Хурделиця вкрила снігом. І все навкруги поснуло: білосніжні проліски схилили свої голівки, сон-трава поринула в довгий сон, а перші кульбабки злякано стулили свої золоті пелюстки. Здавалося, уже ніщо не розбудить Весну й на землі вічно пануватиме Зима, як раптом вдарили на сполох дзвоники-квіти фрези. Вони задзвеніли спочатку ледь чутно, потім усе голосніше й голосніше, і невдовзі їх дзвін розбудив утомлену Весну. Вона пробудилася від сну, випустила з правого рукава вітерець - і він зігнав з полів сніг; випустила з лівого рукава весняне тепло - і воно розтопило кригу. А фрезію вона наділила чарівним ароматом і веселковим різнобарв'ям кольорів. Відтоді люди вирощують фрезію ранньою весною, щоб швидше прогнати зиму та впустити у свої оселі та серця весну.

До змісту КВІТКОВИЙ КАЛЕНДАР

"Весела Абетка" - складова великого сайту "Українське життя в Севастополі".
Ідея та наповнення - Микола ВЛАДЗІМІРСЬКИЙ.