This version of the page http://tuning.infocar.com.ua/253_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-01-16. The original page over time could change.
BMW M7 або росіянин тюнинг від " Наука-Авто" - Тюнинг BMW - Тюнинг Иномарок


  Тюнинг :: Тюнинг Иномарок :: Тюнинг BMW

BMW M7 або росіянин тюнинг від " Наука-Авто"

BMW на сайте:

тест-драйвы BMW
все модели BMW
продажа BMW
сайт о BMW

Лінійка автомобілів компанії BMW M7 має досить просту й зрозумілу градацію. Настільки звичні нашому юшку назви "трешка", "п'ятірка" і т.д. своєю лаконічністю цілком відповідають німецькій чіткості. Зрозуміла також і "заряджена" серія "эмок".

Звичайно, можна дорікнути фахівців техни ческого центру " Наука-Авто" у зайвій самовпевненості. Але обсяг проробленої роботи й, що немаловажне, підхід до цього проекту є більш ніж серйозними аргументами тому, що автомобіль був названий М7. Але настільки зобов'язуюче назва не була єдиною й основним завданням проекту. Необхідно було створити автомобіль представницького класу, що володіє спортивними звичками й можливостями. За основу був узятий BMW 740 1999 р. випуску із двигуном М62TU. Відразу було вирішено, що однієї лише доведенням мотора й зовнішнім аеродинамічним обваженням не можна обмежитися. Інакше вийде не M7, а просто черговий тюнинговый автомобіль. І двигун, і АКПП, і редуктор заднього мосту , і гальма, і підвіска, тобто практично повна переробка всієї машини. Усе , що застаріло й морально, і фізично, не могло забезпечити сучасних вимог до автомобіля. Отже, двигун. Споконвічно V- Образна "вісімка" мала обсяг 4,4 л. Розточенням циліндрів, заміною коленвала й шатунів , зміною ходу поршня його робочий обсяг був збільшений до 5 літрів. Удалося також підняти ступінь стиску до 11. Голівка блоку також була дороблена. Канали відполіровані. Установлені розподільні вали з розширеними фазами газорозподілу, а для ще більшої віддачі була встановлена інша система VANOS, що дозволяє розширити діапазон регулювань фаз. Дороблені клапани із пружинами від спортивного мотора довершили картину. Потрібно відзначити, що всі роботи з доведення мотора ретельним образом прораховувалися. Усе робилося під гаслом "Сто сім разів відміряй, перевір ще раз і тільки потім отрежь". У підсумку трьох місяців кропіткої праці вийшов продукт, який можна з повним правом уважати фактично новим двигуном. Йому й код свій привласнили – М62В50. І це вже не здається занадто самовпевненим. Тим більше що при доведенні мотора використовувалися серійні деталі BMW. Ніякої самодіяльності. Точний розрахунок, аналіз, добір параметрів і мінімальне доведення із принципу "не нашкодь". Можливо, це не настільки ефектно, як виготовлення своїх власних тюнинговых запчастин, зате гарантія таких робіт те саме що заводський .

Нові можливості мотора необхідно було розвити й не задушити вихлопною системою. Глушителі Supersprint (4 труби по 90 мм діаметром) дозволили не тільки оптимізувати роботу вихлопної системи, але й додали двигуну по-спортивному басовите звучання. Доведення АКПП також вилилася в створення принципово нової трансмісії. Вивчення коробки ZF-5НР24 дозволило знайти необхідні резерви для підвищення її можливостей. Використовуючи корпус і залишивши частину "рідних" деталей, коробка була зібрана заново, як конструктор. Оскільки трансмісії для концерну BMW, як і для багатьох інших автовиробників, виготовляє найбільший світовий виробник автокомплектующих – компанія ZF, удалося підібрати необхідні елементи АКПП без значних переробок. Так у новій коробці з'явилися деталі, використовувані як у самих автомобілях BMW, так і, приміром , в Volkswagen Phaeton з 6- літровим двигуном W12. Крім фрикціонів, були замінені керуючі соленоїди, змінені настроювання гідравлічного блоку й системи керування коробкою. Гідротрансформатор був підібраний не просто під передачу більшого крутного моменту, а відповідно до тягових характеристик нового двигуна. Для цього сам мотор ганявся на стенді , і результати його випробувань і настроювань лягли в основу подальших робіт із проектування й доведення трансмісії й ходовий . У підсумку вийшла АКПП, якої стало під силу передавати крутний момент більш ніж в 520 Нм. Далі настала черга редуктора заднього мосту . З огляду на, що двигун виробляв крутний момент без явних провалів практично до 6500 про/хв, вирішено було встановити редуктор з більшим передаточним числом (3,15 замість 2,93). Це дало додатковий виграш у розгінній динаміці автомобіля. Крім того, був поставлений редуктор із самоблокуванням диференціала від М5 (Е39). Це зажадало поміняти конструкцію балки заднього мосту для кріплення нового редуктора й модернізувати карданний вал (установка іншого фланця).

Після завершення всіх робіт з "залізної" доведення ще біля двох місяців зайняли доробка, настроювання й узгодження систем керування двигуном і АКПП. Програми були перероблені практично повністю . За підсумками всіх пророблених робіт виявився надзвичайно дивний результат. При всій своїй динаміці (близько 6 секунд до сотні) і моці (380 л. с. на 5800–6000 про/хв і 520 Нм на 3500–4000 про/хв) автомобіль показав феноменальну економічність. Близько 16 л на 100 км пробігу для автомобілів подібного класу – результат більш ніж видатний. Позначилися чітка погодженість і настроювання роботи двигуна, АКПП і всієї трансмісії. Підвіска перетерпіла не настільки кардинальні зміни. Однотрубні амортизатори Bilstein, посилені стабілізатори поперечної стійкості . При виборі гальм спортивним Ap-racing віддали перевагу більше бюджетній, але не менш серйозну гальмову систему від броньованого BMW 750. Зовнішність автомобіля вирішено було витримати в стилі shadowline. Усі блискучі молдинги й деталі екстер'єру придбали матово-чорний колір . Аеродинамічне обваження від Hamann з бампером GTR підходив уводити, увести до ладу даній концепції як не можна до речі. Тим більше що він був також зроблений у стилі M-technic. Але все виявилося не так просто. З'ясувалося, що Hamann тимчасово припинив випуск таких бамперів, і довелося шукати інший вихід. У підсумку по ескізах ТЦ " Наука-Авто" бампер виготовила компанія Pro-line. Заключним штрихом до образа "спортивного лімузина" стали стильні колеса від Breyton.

Робота над салоном автомобіля була довірена компанії AV Studio. В інтер'єрі ефект "лімузина" ще більш очевидний. Шкіра й дерево. Однак синя гама вставок у кріслах, дверному обшиванні й торпеді робить нудний і повсякденний салон більше модерновим і сучасним. Але особлива увага була приділена мультимедиа- оснащенню автомобіля. Такому звуку могли б поЗАЗдрити багато. Основний постачальник компонентів – Alpine. Від цієї фірми й головний пристрій (CDA-9831R), і процесор (PXA-H700), і Dvd- Чейнджер (DHA-SP680P), і комутатор (KCA-410C), і монітори в підголівниках передніх крісел (KCA-410C). Звук представлено трьома підсилювачами (пари Phonex Gold Ti500.4 і Phonex Gold Ti600.2) і акустикою Boston (фронтальна PS 6,5 і задня двокомпонентна PS 5,5). Плюс до цього сабвуфер Soundstream EXW-12. У результаті автомобіль дає можливість слухати музику (у тому числі у форматі mp3), дивитися фільми DVD з якістю домашнього кінотеатру й навіть грати в Sony Playstation 2. Але, віддаючи належне майстрам "звуку й шкіри", все-таки потрібно
сказати, що це краса зовнішня. І хоч вона й торкається більшості людських почуттів, мені, як людині технічному, більше по душі й серці краса внутрішня, тобто те, що було зроблено із двигуном і трансмісією. Буде чи коли-небудь у модельному ряді компанії BMW автомобіль із індексом M7, невідомо. Але можна точно сказати, що машина, підготовлена майстрами " Науки-Авто", цілком гідно заповнює ця втрачена ланка еволюції

Приносимо свої вибачення за неякісний машинний переклад на українську мову. На данний момент ми вдосконалюємо наші можливості і працюємо над покращенням цієї функції.

 Читать статью по-русски (BMW M7 або росіянин тюнинг від " Наука-Авто")

Источник: tuning-mag.ru Статья раземещена: 30.09.2005. Прочитана раз: 20090


Фото в галерее на тему "Тюнинг BMW"


          
обсуждение этой статьи здесь
Коментарии к статье "BMW M7 або росіянин тюнинг від " Наука-Авто""
бмв (чп бимер) 2005-10-02
Аноним (Аноним) 2005-10-02
цена (Аноним) 2006-01-06
stat`ya (Аноним) 2006-02-26
ок (Аноним) 2006-03-06
вв (Водетель SKY Line) 2006-05-18

Другие статьи о Тюнинге

Тюнинговая оптика Hella
Прочтена: 38068
Ангельские глазки для любого авто своими руками
Прочтена: 37923
Почем обвес для ВАЗов
Прочтена: 27198
Тюнинг своими руками. Делаем спойлер
Прочтена: 20762
BMW M7 или русский тюнинг от "Наука-Авто"
Прочтена: 20091
Тюнинг ВАЗ 21099. Бюджетный тюнинг.
Прочтена: 19923
Тюнинг BMW X5 от AVS Sport
Прочтена: 19802
Кунсткамера - Тюнинг ЗАЗ, Запорожца
Прочтена: 19387
Европанель для ВАЗ 2114/2115
Прочтена: 17771


OffTopic: Интересные новости от RedTram
Загрузка ...

Украинская Баннерная Сеть

 

Последние новости
21:14  Самый дорогой маскл-кар стоит 4 млн долларов
20:55  Еврокомиссия намерена ужесточить нормы по выбросам
 
Авто-продажа
ВАЗ 21099
1999 года 1.5L
5600 USD
Сайты о марках авто
 

Toyota

Ford

Honda

ВАЗ

Nissan

Mitsubishi

Skoda

Audi

ЗАЗ

Dacia

Renault

Volkswagen


Mazda


BMW

SEAT


KIA


Opel

Hyundai
 
Девушки и авто
Украинская Баннерная Сеть
 

продажа авто, автобазар, seat, great wall hover, mitsubishi lancer

 Реклама на сайте | О проекте | Контакты | Ссылки | Информеры | Сделано autoBiz | | | Ген: 1.316с