This version of the page http://tuning.infocar.com.ua/215_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-01-16. The original page over time could change.
Тюнинг BMW X5 від AVS Sport - Тюнинг BMW - Тюнинг Иномарок


  Тюнинг :: Тюнинг Иномарок :: Тюнинг BMW

Тюнинг BMW X5 від AVS Sport

BMW на сайте:

тест-драйвы BMW
все модели BMW
продажа BMW
сайт о BMW
Так вибачать мене аматори BMW, але автомобілі цієї марки, на мій погляд, трохи повсякденні. І справа не в тому , що ці машини погані по дизайну. Зовсім немає. Просто їм не вистачає деякого акценту воблике.

"Паркетник" BMW X5 – один з характерних прикладів. Ну немає в нього брутальности Hummer’а, хижої добірності Posche Cayenne і іміджу "пройдисвіта" Land Rover. Зате простору для творчого пошуку фахівців з тюнингу тут цілком достатньо . Буквальне поле непахане.

У компанії AVS Sport вирішили, що цілком реально перетворити мирний BMW X5 у злісного павука, таку "чорну вдову" або тарантула. Перше, що підкреслює новий образ , – розділена головна оптика. Такі фасеточные очниці невідомого комаху . Оригінальні лінії червоних светодиодов (вони ж поворотники) круглі лінзи, що підкреслюють, фар, ще більше підсилюють це враження, особливо з огляду на чорне тло кузова. Уся оптика від фірми Hella, але самі ковпаки фар і задніх ліхтарів розроблялися й виготовлялися ексклюзивно майстрами AVS.

Рідний бампер робив автомобіль схожим на бульдога. Новий же бампер з модними урізними сітками – немов павукові жвалы, що хижо захоплюють повітряний потік, що набігає, і, як павутина, що вихоплюють із нього масу дрібних летучих комах. Мінус один – від омывателей фар довелося відмовитися. Інакше їх треба було б уже по три на блок фар. Та й загальний дизайн від них постраждав би.

Круглі бійниці противотуманок у бампері вдало вписуються в загальну концепцію. Їхній розмір оптимальний. Більші ліхтарі тут виглядали б трохи надмірними

Цікавий капот. Знамениті "бимерские" ніздрі ґрат радіатора одержали своє логічне продовження на капоті . Наскрізна вентиляція в дусі среднемоторных спорткаров виглядає цілком логічної для цього джипу з спортивним норовом. І вона реально працює (тобто ці ґрати не бутафорія).

Передні крила також піддалися переробці. У них з'явилися вентиляційні ґрати , але, на відміну від капотных, це лише декоративний елемент. Хоча смотрятся вони настільки природно, що для того , щоб відчути різницю, мені довелося заново переглянути фотографії заводської версії BMW X5. Саме цікаве в капоті й в крилах те, що всі переробки були "по живому". Тобто не класичний для таких робіт склопластик, а рідне залізо, але порізане й зварене під новий дизайн

Трохи инородно виглядають декоративні накладки порогів під передніми дверми . Уже дуже вони занижують кліренс автомобіля. Хоча ця машина й так зовсім не для їзди по пересіченій місцевості

Але все мерхне на тлі 20- дюймових хромованих коліс від La-connection. Шість променів, як шість павукових лабетів, – у дусі дизайнерської концепції всього автомобіля

Корму на тлі передньої частини вийшла менш наверненої . Хоча й тут ловиш себе на тому , що ліхтарі мимоволі змушують фокусировать погляд на собі. Пари світних "гантелей", де пари светодиодных ліній, що складаються з п'яти лампочок (стоп-сигнали), з'єднує кружки ліхтарів (зовнішні – поворотники, внутрішні – задній хід), немов інкрустація дорогоцінними каменями, обрамлена дрібними светодиодами (габарити). Дуже стильно й цілком інформативно.

На цьому тлі нижня спідниця, також виконана з використанням сітки, виглядає небагато скромної , відтіненої . Але так навіть краще. Часом неймовірні задні антикрила в тюнинговых автомобілях акцентують на собі занадто велика увага , отчого вигляд автомобіля здається злегка однобоким.

Чотири стовбури системи випуску нарочито небагато втоплені. Знову ж грамотне рішення . Не пристало такому автомобілю випинати величезні хромовані вихлопні труби. Подібне хлоп'яцтво досить часто зустрічається на дорогах . У цьому випадку можна лише констатувати, що дві пари круглих "самців" виглядають нітрохи не гірше рідних овалів з перегородкою.

Струнку мозаїку екстер'єру завершує витончена аерографія. Але от тут-те саме стрункості й немає. Не простежується єдність картини, і, як наслідок , немає закінченості вигляду. Але в кожному разі буде чесним відзначити досить висока якість самих малюнків

Зате в інтер'єрі всі дуже гармонійно. Художній розпис практично на всіх нешкіряних елементах обробки в очі не кидається, але відразу створює якусь загадкову ауру. Аерографія є й на кермі , і на торпедо, і на дверях, і навіть на рукоятці КПП.

Таємничість обстановки підкреслює неонове підсвічування в салоні й багажнику . До речі, кермо не просто обшите шкірою. Оптимізована вся його ергономіка. Більше щільна фіксація рук, упевнений хват, більше зручне керування

Двоколірне рішення шкіряної обробки крісел і оббивки дверей без зайвої вычурности й епатажу. Просто й зі смаком. І навіть павуки, що прикривають стовпчика в передніх дверях, виглядають цілком органічно, лише підтверджуючи загальний настрій машини.

Жки-Монітори Alpine попереду на невеликому горбику над середніми воздуховодами на торпедо й пари в підголівниках передніх крісел для задніх пасажирів. Усе на своєму місці , функціонально й ненав'язливо. Можна слухати музику, можна дивитися DVD. Від Alpine також і головне пристрій IVA-D 900R, процесор і центральний канал. Є й підсилювачі Boston. Акустика тільки Hi-end: передня – Boston Rally 4-полосная, задня – Boston Rally 3- полосная. ДО речі кажучи, акустика піддалася серйозному тюнингу. Переробка й точне настроювання динаміків привели до того, що звук у салоні став ближче за рівнем до звучання домашнього кінотеатру.

А от багажником довелося пожертвувати. Пари динаміків Phoenix Gold Titanium на оригінальному постаменті , охоронювані павучками, за синім склом відняли майже третина корисного обсягу . Але самий головний арахнід – знаменитий дизайнерський хід підсилювачів Soundstream Tarantula, блискаючи нікелем, зайняв своє місце під прозорим склом на місці запаски.

Двигун, трансмісія, підвіска і т.д. переробці не піддавалися. Єдине, що дозволили собі фахівці, – чип- тюнинг мотора. Збільшення в 18–20 л. с. навіть такому динамічному автомобілю , як BMW X5, зовсім не перешкодить . Тим більше якщо врахувати нього новий імідж

ЗАГАЛОМ , автомобіль перероблений досить сильно. Принаймні , в стилістичному , дизайнерському відношенні . І те, що пропелер BMW поступився своє законне місце на капоті й дверях багажного відділення логотипу AVS Sport, річ цілком заслужена.

Приносимо свої вибачення за неякісний машинний переклад на українську мову. На данний момент ми вдосконалюємо наші можливості і працюємо над покращенням цієї функції.

 Читать статью по-русски (Тюнинг BMW X5 від AVS Sport)

Источник: bmwgtn.ru Статья раземещена: 16.09.2005. Прочитана раз: 19801


Фото в галерее на тему "Тюнинг BMW"


          
обсуждение этой статьи здесь

Другие статьи о Тюнинге

Тюнинговая оптика Hella
Прочтена: 38068
Ангельские глазки для любого авто своими руками ...
Прочтена: 37923
Почем обвес для ВАЗов ...
Прочтена: 27198
Тюнинг своими руками. Делаем спойлер
Прочтена: 20762
BMW M7 или русский тюнинг от "Наука-Авто" ...
Прочтена: 20089
Тюнинг ВАЗ 21099. Бюджетный тюнинг.
Прочтена: 19923
Тюнинг BMW X5 от AVS Sport
Прочтена: 19802
Кунсткамера - Тюнинг ЗАЗ, Запорожца ...
Прочтена: 19387
Европанель для ВАЗ 2114/2115 ...
Прочтена: 17771


OffTopic: Интересные новости от RedTram
Загрузка ...

Украинская Баннерная Сеть

 

Последние новости
21:14  Самый дорогой маскл-кар стоит 4 млн долларов
20:55  Еврокомиссия намерена ужесточить нормы по выбросам
 
Авто-продажа
ВАЗ 21099
1999 года 1.5L
5600 USD
Сайты о марках авто
 

Toyota

Ford

Honda

ВАЗ

Nissan

Mitsubishi

Skoda

Audi

ЗАЗ

Dacia

Renault

Volkswagen


Mazda


BMW

SEAT


KIA


Opel

Hyundai
 
Девушки и авто
Украинская Баннерная Сеть
 

продажа авто, автобазар, seat, great wall hover, mitsubishi lancer

 Реклама на сайте | О проекте | Контакты | Ссылки | Информеры | Сделано autoBiz | | | Ген: 0.862с