Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

Автобусний інформаційний тур Європейського Союзу по Україні

Автобусний інформаційний тур Європейського Союзу по Україні 2005

Автобусний інформаційний тур Європейського Союзу по Україні 2004

Автобусний інформаційний тур Європейського Союзу по Україні

Вже вдруге Представництво Європейської Комісії в Україні проводить Регіональні Інформаційні Дні ЄС. Цього року проект проходив під гаслом „Зустрічай Європу у своєму місті!”. З 26 травня по 4 червня 2005 року автобус, прикрашений європейською символікою, з РІД-командою у супроводі представника Європейської Комісії відвідав 9 міст України: Житомир, Рівне, Луцьк, Тернопіль, Івано-Франківськ, Чернівці, Кам’янець-Подільський, Хмельницький, Вінницю. Акція відбувалась на центральних площах міст.

Мета проведення туру - поширення інформації про українсько-европейські відносини та Європейський Союз серед молоді України. Інформацію можна було отримати в інформаційному пункті та протягом конкурсної програми за участю ведучого телеканалу ICTV – Олексія Гнилуші та ведучого Gala radio – DJ Kid. Молодь мала можливість продемонструвати свої знання у питаннях політичного, культурного, спортивного життя Європи. Глядачі брали активну участь у конкурсах малюнку на асфальті та папері „Україна - частина Європи”.

Фінальна зупинка туру відзначилась візитом Голови Представництва Європейської Комісії – п. Ієна Боуга. З цього приводу було проведено прес-конференцію у приміщенні міської ради. Пан Посол також відкрив програму у Центральному парку культури та відпочинку м. Вінниця.

Проект відбувався за підтримки Секретаріату Президента України, місцевих органів самоврядування, Європейського молодіжного парламенту – Україна та місцевих громадських організацій.

Акцію відвідало понад 15 000 глядачів, які по-справжньому відчули європейську атмосферу, зустрівши Європу у своєму місті.

Фоторепортаж

нагору