ФОРУМ | АРХІВ НОМЕРІВ | РЕДАКЦІЯ | ПЕРЕДПЛАТА | РЕКЛАМА | ЛОГОТИП | РЕДАКЦІЙНА ПОЛІТИКА у вибране | стартова
 
СТОРІНКИ:
АФІША ГАЗЕТИ
Книжки
Аудіо
Відео
Щоденна історія
На вихідні
Четвер, 11 січня, 2007 року, № 2 (1053)

РОКЕРОвка зі смертю

Убито львівського кримінального авторитета Миколу Лозинського на прізвисько “Рокеро”

Уболівальники завжди любили мене

Розмова з Андрієм Балем, колишнім гравцем збірної СРСР і львівських “Карпат”

Кадрові зміни в СБУ

Президент Віктор Ющенко призначив двох нових заступників голови Служби безпеки України.

Через російсько-білоруський конфлікт Україна лише втрачає

Розмова з Володимиром Саприкіним, директором енергетичних програм українського центру політичних та економічних досліджень імені О.Разумкова

Різдвяне диво в Сороках Львівських

Карпатську заметіль у невеличкій скрині й оригінальний бойківський вертеп, величезний макет церкви з внутрішньою атрибутикою та дивовижні меблі можна побачити в скромній оселі пенсіонерів Волянських, які мешкають у приміському селі Сороки.

ОБЛИЧЧЯ ГАЗЕТИ

Веселих Свят!




ПАРТНЕРИ



















НОВИНИ/Львів

“Законний” розбій

Для медичного персоналу лікарні відновного лікування у Брюховичах свята перетворилися на війну з приватною охоронною фірмою. Через два дні після Різдва один із корпусів медустанови захопили представники власника споруди, а частині колективу “порахували ребра”. Нині лікарня радше нагадує лінію фронту.

Рекламу “впишуть”

Для розробки Концепції розміщення зовнішньої реклами у Львові міський голова cтворив робочу групу, яку очолив директор департаменту містобудування Андрій Павлів. Ця група має розробити основні принципи та технічні завдання, яким повинна відповідати Концепція.

Руки-ножиці

Андрій Рожнятовський, директор ЛКП “Зелений Львів”, поставив за мету створити в місті школу топіарного мистецтва.

Сірка під контролем

Обласна прокуратура розслідуватиме вилив близько 100 літрів сірчаної кислоти, що стався у Львові 8 січня 2007 року на території колишнього ЗАТ “Райдуга”.

НОВИНИ

Хто стане омбудсменом?

Сьогодні Верховна Рада України таємним голосуванням не обере з-поміж двох запропонованих кандидатур Уповноваженого з прав людини.

Тарасюку знову відмовили в суді

Апеляційний суд Києва ухвалою від 4 січня 2007 року скасував рішення Шевченківського суду столиці про поновлення Бориса Тарасюка на посаді міністра закордонних справ України.

П’яним за штурвалом не місце

Винесли вирок трьом українським пілотам, яких на початку цього тижня в норвезькому містечку Бергені поліція затримала в нетверезому стані перед вильотом.

В Іраку загинув українець

У вівторок, 9 січня, турецьке МЗС повідомило, що 32 із 35 осіб, котрі перебували на борту літака серії “Антонов-26”, зареєстрованого в молдовській авіакомпанії в Іраку, загинули. За останньою інформацією, серед загиблих, найімовірніше, був і громадянин України, інформує ВВС.

Ахметов у відставці

У середу, 10 січня, Казахстан отримав нового прем’єра. Головою уряду призначили віце-прем’єра Карима Масимова. Депутати обох палат схвалили його кандидатуру одностайно.

Буш – демократи: хто кого?

США мають намір уже наприкінці цього місяця скерувати до Іраку додатково 20 тисяч американських військовослужбовців. Про це американських журналістів повідомив представник Пентагону, який побажав залишитися неназваним, оскільки президент іще не оголосив про новий підхід до іракської війни.

Знову самогубство в армії

Одразу по святкуванню Різдва, 8 січня, неприємна звістка сколихнула Рубежанську військову частину Луганської області: 23-річний старший сержант Дмитро Старіков, якій служив у частині на контрактній основі з 2005 року, наклав на себе руки.

КОМЕНТАРІ

Рік землі

За кільканадцять років, що минули від часу, коли в моєму рідному селі почали паювати землі колишнього колгоспу “Дружба”, на пустирі та пасовища перетворилися десятки, якщо не сотні, гектарів.

Козацькому роду нема переводу?

Серед багатоголосся громадських організацій в Україні козацький рух посідає особливе місце. Ще б пак! Попри те, що козацьких “кругів”, “кошів”, “січей” зареєстровано понад два десятки, всі вони знайшли своє місце під сонцем і не можуть поскаржитися на брак уваги з боку політичної еліти держави.

Із точністю “як в аптеці”

Студії розколу

КУЛЬТУРА

Тільки найкращі

Американський інститут кінематографії назвав десять найкращих стрічок 2006 року. Toп-10 складають за підсумками голосування спеціального журі – 13 кіновиробників, критиків, експертів і членів опікунської ради інституту.

Що львів’яни дивилися 2006 року

Якщо львів’янам є з чого вибирати у просторі вітчизняної музики, то про таке різноманіття, на жаль, не скажеш щодо здобутків українського кіно. Та все ж спробуємо назвати вітчизняні фільми, якими, за розповідями працівників львівських магазинів відеопродукції (“Меломан”, Меdian, “DVD-CD-VCD-OK: комп’ютерні ігри, аудіо, відеокасети”, “Музичний шок” та “Аудіо-Відео”), їхні покупці цікавилися 2006 року.

Що львів’яни слухали 2006 року

На основі оглядів, які “Газета” готувала щомісячно з допомогою працівників крамниць “Музичний шок”, “Меломан”, Median, “Аудіо-Відео”, “DVD-CD-VCD-OK: комп’ютерні ігри, аудіо-, відеокасети”, спробуємо змалювати загальну картину музичних смаків львівської аудиторії, які панували впродовж минулого року.

Що львів’яни читали 2006 року

Як неодноразово писала “Газета”, чи не найбільший попит сьогодні на доробок сучасних вітчизняних письменників і дослідників.

СПОРТ

Блохін лише восьмий

У неділю пізно ввечері Міжнародна федерація футболу й статистики (ІFFHS) на традиційному Гала-вечорі, який відбувся в австрійському Зальцбурзі, підбила підсумки 2006 року, нагородивши лауреатів у різних номінаціях.

Тренер на день

Екс-наставника алчевської “Сталі” Анатолія Волобуєва у вівторок, 9 січня, представили футболістам луганської “Зорі” як нового головного тренера команди. Втім уже через декілька годин, після розмови з керівниками команди, Волобуєв зібрав речі й знову відбув в Алчевськ, повідомляє champion.com.ua.

Український хокей дивиться на Росію

Президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін, який також є головним податківцем держави, найближчим часом має намір контактувати з президентом ФХР Владіславом Третьяком і керівником Росспорту Вячеславом Фетісовим, аби довідатися, як просуваються справи у створенні Євроазіатської хокейної ліги (ЄАХЛ).

СУСПІЛЬСТВО

Отрута в яскравій упаковці

Якщо вірити рекламі, то в кожного з нас є шанс прожити щонайменше 100 років. А чом би й ні! Вийшов із ладу важливий орган?

Пенсії перераховано: задоволені не всі

Перерахунку пенсій із нетерпінням очікували всі. Адже навіть невеличке її зростання – і то приємність, бо нині прожити лише на пенсію ох як непросто.

Залишилися спогади і пісні…

Кажуть, тих, хто помирає на Різдво чи Великдень, Бог одразу забирає до раю… Колись під час Різдвяних свят не стало моєї бабусі, тоді я й почув про це вперше. І тепер ось, коли був на Різдво в селі, отримавши дзвінок із трагічною звісткою – в Тернополі помер Анатолій Горчинський, – знову подумав про те саме.

ЕКОНОМІКА

Білоруський гамбіт

Російсько-білоруський нафтовий конфлікт змусив страждати не лише Польщу та Німеччину. Поки тривали переговори, втратила й Україна.

Податок на золоті квадрати

Почав діяти податок на нерухомість. Із 1 січня набула чинності ст. 11 Закону України “Про оподаткування доходів фізичних осіб”.

Землю приберегли

Ринок землі цього року не відкриється. Народні депутати подолали вето глави держави на закон про продовження до 1 січня 2008 року мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення.

НОВИНИ ДНЯ
ЛЬВІВСЬКИЙ ФОРУМ
РЕКЛАМА
vip готовые фирмы, регистрация фирм | бюро перевода переводческая компания | банкет на 30 человек новый год | Компьютерные столы | аренда квартир в санкт петербурге | бильярдные столы, стол бильярд, бильярд | авиабилеты бронирование авиабилетов | Toronto Tourism |








Львівська Газета © 2004-2005.
При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. При цитуванні в інтернеті - активне гіперпосилання. Для цього без змін скопіюйте цей код:
<a href=http://www.gazeta.lviv.ua>Львівська газета</a>
Листи до редакції: