This version of the page http://www.uwf.kiev.ua/news_archive.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-01-08. The original page over time could change.
УКРАЇНСЬКИЙ ЖІНОЧИЙ ФОНД, УЖФ, гендер, жіночий рух, благодійна ( благодійні організації) організація, філантропія, гранти, конкурси.
 
     
 
   
   
 
   
                           
 
 
 
 

АРХІВ НОВИН
 
 
 
Зверніть увагу, що умови конкурсу „Перший крок до успіху” змінились:
  • Кінцевий термін подовжений до 15 травня 2006 року
  • Вік дівчат, що братимуть участь у конкурсі – від 16 до 22 років.
 Всі умови конкурсу дивіться на www.uwf.kiev.ua/girls

Новини від Жіночих Інформаційних Центрів
 
Продовжується робота Жіночих Інформаційних Центрів, що почали працювати за підтримки Українського Жіночого Фонду у 2005 році у Донецьку, Львові, Сумах та Харкові. Організації, на базі яких працюють Центри, виступають у ролі інформаційних партнерів Українського Жіночого Фонду, що допомагають Фонду у налагодженні тісного зв'язку з регіональними жіночими організаціями, залученню до співпраці організацій у регіонах.
  
В рамках цієї роботи Центри тісно співпрацюють з місцевими жіночими НУО та НУО, що опікуються проблемами жінок, шукаючи шляхи співпраці та взаємодії. Шляхи і напрямки взаємодії, потреби і проблеми організацій визначаються, зокрема, через проведення фокус-груп, ділові зустрічі працівниць центрів з представницями громадських організацій, спілкування та листування з організаціями у регіонах, вивчення звернень організацій та жінок-активісток до Центрів, тощо.
  
Послуги Жіночих Інформаційних Центрів громадським організаціям включають такі:
  • Консультативна допомога з питань інституційного розвитку організацій;
  • Консультування з основних напрямків роботи НПО;
  • Надання інформаційних матеріалів: нормативно-правових актів з діяльності НДО, інформації щодо змін в законодавстві; Розповсюдження інформації про проекти і конкурси УЖФ серед жіночих НУО регіону.
  • Надання консультаційних послуг з написання проектів, зокрема проектів для УЖФ;
  • Технічна підтримка: робота на технічному обладнанні Центрів, роздруківка інформаційних матеріалів; користування ксероксом, факсом; робота  в Інтернет;
  • Користування бібліотеками Центрів, що постійно поповнюються літературою з прав людини, жіночих прав, гендерних питань, адвокації, тощо
Оскільки кінцевий термін подання проектів на конкурс Українського Жіночого Фонду призначений на 7 квітня, багато звернень від НУО до Інформаційних Центрів у лютому-березні було саме з питань консультування у написанні проектів для УЖФ.
  
 Центрами також проводиться активна діяльність із залучення дівчат до участі у проекті „Перший крок до успіху”. В рамках цього проекту Центри за допомогою волонтерів розповсюджують оголошення та проводять зустрічі з потенційними учасницями у молодіжних центрах, школах, ліцеях, середньо-спеціальних та вищих навчальних закладах, бібліотеках, співпрацюють з місцевими органами освіти та директорами шкіл, соціальними службами для молоді, підрозділами управління у справах сім’ї та молоді, тощо. У квітні Центри також планують провести інформаційні-консультаційні зустрічі для допомоги у написанні творів.
  
  
Варто зауважити, що кількість громадських організацій та жінок-активісток, які звертаються до ЖІЦ останнім часом значно зросла, оскільки інформація про діяльність і послуги центрів розповсюджується в різний спосіб: видання інформаційних буклетів, надання інформації через місцеві ЗМІ (друковані та електронні), інформаційні розсилки, тощо.
  
Створення і діяльність Інформаційних Центрів допомагає УЖФ розширити коло учасників проектів, отримувати більш інформації про стан жіночого руху у регіонах; Центрам - залучати до співпраці помічників-добровольців, підвищувати якість надаваних послуг; громадським організаціям – вдосконалювати якість своєї роботи через консультаційну допомогу, кращий доступ до інформації, можливість використання технічного обладнання  
  
Контактна інформація
Жіночі Інформаційні Центри – партнери УЖФ
 
Донецьк:Донецька обласна Ліга ділових та професійних жінок, координатор Горова Людмила, контактна інформація: вул. Артема, 45, тел.: (062) 334 3443, 334 2043, ел. пошта: postmaster@liga.donetsk.ua 

Львів:Західноукраїнський центр "Жіночі перспективи", координатор проекту Максимович Любов, контактна інформація: вул. Червоної Калини, 36, 3-й поверх, тел.: (032) 295 5060, ел. пошта: luba@women.lviv.ua
 
Херсон: Херсонський обласний центр “Успішна жінка”, координатор Микитась Олена, контактна інформація: тел.: (0552) 423 566, ел. пошта:
admin2@business.ks.ua

Суми: Сумське міське громадсько-молодіжне об'єднання “Міський Кризовий Центр”, координатор проекту Захарченко Світлана, контактна інформація:вул.Кірова, 4, к.77, тел.: (0542) 60 17 17, ел. пошта: 272329smkc@mail.ru


 Міжнародний благодійний фонд “Український Жіночий Фонд” (УЖФ) оголошує конкурс на заміщення посади Директора Фонду.
УЖФ реалізує в Україні, Молдові і Білорусі низку програм, спрямованих на посилення уваги громадськості до питань ґендеру і різноманітності, зміцнення жіночого руху, розвиток культури філантропії в Україні з метою залучення ресурсів для підтримки жіночих ініціатив.
 УЖФ є інституційним партнером в Україні Мережевої жіночої програми Інституту відкритого суспільства – Нью-Йорк, членом Міжнародної мережі жіночих фондів та Форуму грантодавців України.
 
Обов’язки:
Директор здійснює загальне керівництво поточною діяльністю Фонду, забезпечує виконання завдань та зобов'язань УЖФ, організовує роботу персоналу та координує виконання проектів, залучає ресурси та готує проектні пропозиції, підтримує та розширює зв’язки з донорами і партнерами в Україні і за кордоном, представляє УЖФ на різноманітних конференціях, зустрічах, інших заходах, а також в ЗМІ, бере участь у стратегічному і фінансовому плануванні на засіданнях  Правління Фонду.
  
Підпорядкування:

Директор безпосередньо підпорядковується і звітує Правлінню УЖФ. 

Загальні вимоги до кандидатів:

· глибоке знання і розуміння гендерних проблем;
· переконання та мотивація в необхідності досягнення гендерної рівності;
· попередній досвід роботи (не менше 3 років) в громадському/благодійному секторі; 
· досвід управління міжнародними проектами; 
· здібності стратегічного та аналітичного мислення;
· вища освіта;
· уміння ефективно реалізовувати кілька завдань одночасно;
· досконале володіння українською і російською мовами, вільне володіння англійською мовою (письмово і усно);
· вміння і бажання працювати в команді, організованість і пунктуальність.
Більш детальну інформацію про Український Жіночий Фонд і програми, які ми реалізуємо,  можна отримати на нашому інтернет-сайті: www.uwf.kiev.ua
 

Кандидати мають надіслати на адресу УЖФ (uwf@uwf.kiev.ua) CV, лист - обґрунтування зацікавлення у посаді (українською і англійською мовами), а також посилання на двох осіб (з їх контактною інформацією), що можуть підтвердити кваліфікацію та досвід кандидата.

Кінцевий термін подання заявок – 25 квітня 2006 року.

Просимо зауважити, що тільки фіналістів буде повідомлено про результати і запрошено на інтерв’ю до 15 травня.

УКРАЇНСЬКИЙ ЖІНОЧИЙ ФОНД  оголошує конкурс грантів для жіночих громадських організацій України, Молдови та Білорусі.
 
Мета конкурсу: сприяння діяльності жіночих організацій України, Молдови та Білорусі, спрямованої на захист прав жінок та лобіювання їх інтересів.
 

Подані на конкурс проекти мають бути спрямовані на залучення жінок до активної участі у прийнятті рішень та впровадженні інституційних механізмів забезпечення гендерної рівності на національному та місцевому рівнях; об’єднання зусиль жіночих НУО для вирішення актуальних для жінок питань на національному та місцевому рівнях; налагодження партнерства між жіночими організаціями та владою. 

В рамках конкурсу підтримуватимуться проекти за наступними пріоритетними напрямками:

1. Посилення економічних можливостей жінок.
Підтримка надаватиметься проектам, спрямованим на усунення дискримінації жінок на ринку праці та надання правової допомоги жінкам-підприємицям мікро, малого і середнього бізнесу.
Заходи в рамках проектів можуть передбачати: дослідження, кампанії із захисту прав, інформаційні кампанії, консультації, видання тощо.
До участі  запрошуються жіночі громадські організації України та Молдови, що:
- працюють не менше 2 років (зареєстровані до 31 грудня 2003 року);
- мають попередній досвід реалізації проектів економічного спрямування, а також проектів з захисту прав та лобіювання інтересів жінок;
- співпрацюють з іншими організаціями та мають досвід роботи з органами місцевої влади.
Останній термін подання проектів – 7 квітня 2006 року.
Максимальний розмір очікуваного від УЖФ гранту — 5,000 доларів США .
Термін реалізації проекту –
6-8 місяців.
  
2. Сталий розвиток жіночих НУО.
Підтримка надаватиметься проектам, спрямованим на розвиток та посилення жіночих організацій з регіонів України, підвищення їх професійного рівня та надання їм можливості самовдосконалюватись.
Заходи в рамках проектів можуть передбачати: навчальні програми, налагодження співпраці, обмін досвідом між організаціями в межах країни, участь в мережах та коаліціях тощо.
До участі запрошуються громадські жіночі організації з регіонів України, що працюють не менше 1 року.
Останній термін подання проектів –
20 вересня 2006 року.
Максимальний розмір очікуваного від УЖФ гранту —
2,000 доларів США .
Термін реалізації проекту –
до 12 місяців.
  

3. Практики впровадження інституційних механізмів забезпечення гендерної рівності.
Підтримка надаватиметься проектам, спрямованим на імплементацію та вдосконалення існуючих та ініціювання нових інституційних механізмів забезпечення гендерної рівності з метою досягнення  системних змін на національному і місцевому рівнях.
Заходи в рамках проектів можуть передбачати: моніторинг виконання чинного законодавства щодо прав жінок, громадські слухання, кампанії із захисту прав жінок тощо. Перевага надаватиметься практичним сфокусованим проектам, що матимуть чіткі, реальні і послідовні результати.
До участі запрошуються жіночі НУО України та Молдови, що:
-
 працюють не менше 2 років (зареєстровані до 31 грудня 2003 року);
- мають попередній досвід реалізації проектів з захисту прав та лобіювання інтересів жінок, а також досвід організації кампаній з адвокасі;
- співпрацюють з іншими організаціями та мають досвід роботи з органами місцевої влади.
Останній термін подання проектів –
20 вересня 2006 року.
Максимальний розмір очікуваного від УЖФ гранту —
5,000 доларів США .
Термін реалізації проекту –
6-8 місяців.
 

4. Візуалізація питань, актуальних для жінок та дівчат.
Підтримка надаватиметься інноваційним та творчим проектам, спрямованим на розкриття та візуалізацію питань, актуальних для жінок та дівчат, за допомогою ЗМІ, мистецтва та культури, літератури.
Заходи можуть передбачати: публікації, видовищні заходи (вистави, постанови, виставки, фотовиставки тощо), друк матеріалів (плакати, рекламна продукція) тощо.
До участі запрошуються жіночі НУО України, Молдови та Білорусі.
Останній термін подання проектів –
7 квітня та 20 вересня 2006 року .
Максимальний розмір очікуваного від УЖФ гранту —
5,000 доларів США .
Термін реалізації проекту –
4-6 місяців.
  
5. Жінка та екологія
Підтримка надаватиметься проектам, спрямованими на активізацію діяльності жінок і жіночих організацій у вирішенні екологічних проблем громад. Пріоритетними у даному напрямку є проекти, що передбачають обмін досвідом, створення коаліцій з вирішення екологічних проблем, проведення конкретних акцій для поліпшення екологічної ситуації в регіонах, що постраждали від аварії на ЧАЕС.
Заходи в рамках проектів можуть передбачати: дослідження, інформаційні кампанії, присвячені впливу екології на здоров’я жінок, акції щодо поліпшення екологічного ситуації на локальному рівні тощо.
До участі запрошуються жіночі НУО України.
Останній термін подання проектів –
7 квітня 2006 року .
Максимальний розмір очікуваного від УЖФ гранту —
3,000 доларів США .
Термін реалізації проекту –
4-6 місяців 
  
Український Жіночий Фонд заохочує не обмежуватись запропонованими видами діяльності по кожному напрямку, а подавати проекти з інноваційними, творчими підходами та новими ідеями в рамках пріоритетних напрямків.
  
Перевага надаватиметься проектам, що мають:
• чітко визначену мету та детально розроблений план реалізації проекту;
• реальні, послідовні і чітко визначені очікувані результати від реалізації проекту;
•   вплив на розвиток громади, в якій працює організація.
• зважений бюджет та реалістичний термін виконання;
• додаткові джерела фінансування.
  

Звертаємо Вашу увагу на те, що проведення конкурсу планується у 2 етапи.
 І етап –
до участі запрошуються організації, що планують подавати проекти за такими напрямками:
            Посилення економічних можливостей жінок
            Жінка та екологія
            Візуалізація питань, актуальних для жінок та дівчат
Останній термін подання проектів на І етап конкурсу — 7 квітня 2006 року. Результати розгляду проектів будуть повідомлені письмово не пізніше 20 травня 2006 року.
 
 ІІ етап -
до участі запрошуються організації, що планують подавати проекти за такими напрямками:
            Сталий розвиток жіночих НУО
            Практики впровадження інституційних механізмів забезпечення гендерної рівності
            Візуалізація питань, актуальних для жінок та дівчат
Останній термін подання проектів на ІІ етап конкурсу — 20 вересня 2006 року. Результати розгляду проектів будуть повідомлені письмово не пізніше 30 жовтня 2006 року.


 Просимо звернути увагу:
• на розгляд необхідно подати 7 примірників проекту (з підписами і печаткою). Надіслані факсом та електронною поштою проекти до розгляду не беруться;
• некомплектні проекти, а також ті, що надійдуть до УЖФ пізніше встановленого терміну, не розглядатимуться (дата відправлення на конверті має бути не пізніше останнього терміну подання проектів, тобто не пізніше 7 квітня для І етапу конкурсу та 20 вересня для ІІ етапу);
• при реєстрації проекту апліканту видається або надсилається підтвердження про реєстрацію проекту з реєстраційним номером;
• УЖФ не несе відповідальності за помилки поштових відділень у випадку не отримання проекту;
• остаточне рішення УЖФ щодо проекту перегляду не підлягає;
• причини відмови у підтримці проекту не повідомляються.
  
 Прохання подавати проекти особисто або надсилати поштою (не використовуючи спецзв’язок) за адресою:  вул. Артема, 79, офіс 38, Київ, 04050
  
Аплікаційну форму можна отримати:
– в офісі УЖФ
– на веб-сторінці УЖФ:
 http://www.uwf.kiev.ua/ в розділі Конкурси

Контактна особа:
Олеся Бондар, координатор програм,  ел.пошта:
uwf@uwf.kiev.ua, тел. (044) 568 53 89

Анна Кононенко, інформаційний консультант, ел.пошта: anna@uwf.kiev.ua, тел. (044) 568 53 89
 

ЗАПРОШЕННЯ ДО УЧАСТІ У ПРОГРАМІ “ПЕРШИЙ КРОК ДО УСПІХУ”
Український Жіночий Фонд, Український Освітній Центр Реформ, Фонд “Здоров’я жінки і планування сім’ї”,  Благодійні Фонди “Приятелі Дітей-Україна” і “Приятелі Дітей – США” розпочинають довгострокову кампанію, спрямовану на підвищення активної життєвої позиції дівчат - майбутніх лідерок, здатних змінити нашу країну, розвиток їх лідерських якостей та навичок, а також залучення дівчат до активної участі у громадському житті України. 
  
Кампанія проходитиме з березня по грудень 2006 року та складатиметься з декількох етапів. Для участі у ній на конкурсних засадах буде відібрано 50 дівчат віком 16-20 років з різних куточків України.  
  
Учасниці кампанії матимуть можливість:
  

·        провести два чарівних дня у Києві, 10 і 11 червня, під час яких познайомитись з жінками-лідерками, які відіграють важливу роль у культурному, політичному, громадському та діловому житті України;

·        отримати поради жінок-лідерок щодо розвитку своєї професійної кар’єри;

·        взяти участь у тренінгових програмах та програмах професійного навчання;

·        отримати міні-гранти для створення молодіжних жіночих громадських організацій;

·        реалізувати власні лідерські проекти і задуми;

·        стати героїнями документального фільму про нове покоління українських лідерок.

     

Для того, щоб стати учасницею кампанії, необхідно:
  

1. Написати і надіслати на адресу організаторів есе/письмову роботу у формі твору на тему “Я-майбутня лідерка!”.

Твір має складатись з 1,000-1,200 слів українською мовою основного тексту (2-3 сторінки друкованого тексту шрифтом 12); титульного аркуша із зазначенням місця навчання, віку та повної контактної інформації учасниці (ПІБ, повна адреса, телефон, ел.пошта)

В межах твору авторки мають розкрити тему конкурсу та висвітлити наступні питання:

  • Якою має бути жінка-лідер?
  • Чому важливо жіноче лідерство для України?
  • Які зміни в Україні мають зробити жінки-лідерки?
  • Яку користь може отримати суспільство від рівного статусу чоловіків та жінок?
  • Що треба робити для того, щоб жінок-лідерок було більше? 
Важливою складовою роботи є відображення особистого ставлення авторки до запропонованої теми та її власного бачення проблеми.
  
2. Додати до письмової роботи візуальні матеріали, які відображають ваше уявлення про дівчину/жінку-лідера (фотографію, малюнок, інше).  
  
 3. Письмові роботи і візуальні матеріали необхідно надіслати до 1 травня 2006 року на адресу Українського Жіночого Фонду: вул. Артема, 79, офіс 38, Київ, 04050 (звичайною поштою, не використовуючи спецзв’язок). Роботи, надіслані пізніше та які не відповідають умовам конкурсу, розглядатись не будуть.

Про результати конкурсу всім учасницям буде повідомлено письмово до 22 травня.

Контактні особи:

Олеся Бондар, координатор програм УЖФ, uwf@uwf.kiev.ua, (044) 568 53 89
Анна Кононенко, інформаційний консультант УЖФ, anna@uwf.kiev.ua, (044) 568 53 89

Український жіночий фонд запрошує до співпраці жіночі організації, що бажають бути включені у „Довідник українських жіночих організацій”

 
Ми раді повідомити Вам, що Фонд розпочинає роботу над  “Довідником українських жіночих організацій”.  Довідник буде двомовним (українською і англійською мовами), його буде видано накладом 1 000 примірників в березні 2006 року і розповсюджено серед українських і міжнародних громадських, урядових і донорських організацій. Крім цього електронну версію довідника буде розміщено в інтернет.
  
Якщо Ви бажаєте, щоб інформація про Вашу організацію увійшла до Довідника, просимо Вас заповнити і надіслати анкету, що додається, координатору Довідника Анні Кононенко на  електронну адресу anna@uwf.kiev.ua або на поштову адресу Фонду (вул. Артема, 79, офіс 38, Київ, 04050) до 15 лютого.
 
Просимо звернути увагу, що ми не матимемо змоги включити до Довідника інформацію, яка надійде пізніше 15 лютого. Всі організації, які будуть включені до “Довідника українських жіночих організацій”, зможуть отримати його вже в березні-квітні. 

Ми шануємо досвід кожної/го з Вас, тому будемо вдячні, якщо Ви знайдете час для заповнення анкети і відправите її нам до 15 лютого  2006 року 

 Анкета

 
12 жовтня 2005 року в Українському Домі о 18,30 (вул. Хрещатик, 2, 5-й поверх) відбудеться презентація документального фільму "Хто заспіває колискову..." Фільм було створено Українським Освітнім Центром Реформ за фінансової підтримки Українського Жіночого Фонду і присвячено темі розподілу ролей у родині та участі батька у вихованні дитини.
 
Усі бажаючі запрошуються на презентацію фільму!

Як забезпечити жінкам і чоловікам рівні можливості в економічній сфері і, разом з тим, створити умови для поєднання трудової діяльності зі своїми батьківськими обов‘язками? На ринку праці жінки не поступаються чоловікам ні в рівні освіти, ні в рівні кваліфікації. Але реалізація цих можливостей значною мірою залежить від того, як будуть перерозподілені між жінкою і чоловіком сімейні обов‘язки. Мова не йде про традиційну “чоловічу” та “жіночу” роботу, йдеться про спільну відповідальність.

Чи є батьківська відпустка по догляду за дитиною одним з шляхів у вирішенні цієї проблеми? Аби наблизити її до реалій і потреб пересічних громадян, зацікавити їх перевагами спільної участі у вихованні дітей, автори фільму піднімають цю викличну і, разом з тим, життєво необхідну тему.

У країнах Європейського Союзу відпустка батька по догляду за новонародженою дитиною є нормою, яка набуває все більшого поширення, стає ознакою сучасного європейського життя, його стандартом, частиною культури. Існування такої норми, в суспільстві знижує ризик для жінок при працевлаштуванні та кар‘єрному рості, а також змінює ставлення до того, що внесок до сімейного бюджету є преференцією лише чоловіка.

Хоча в нашій країні держава надає право декретної відпустки не тільки мамам, “чоловіки-декретники” все ще є екзотичним явищем, а право батька по догляду за дитиною є лише номінальним правом . Але герої фільму довели, що цим правом можна скористатись і від цього виграє і дитина, і родина, що практичне застосування ґендерних підходів стає запорукою розвитку демократичних цінностей в державі.


11 жовтня 2005 року об 11-00 у Верховній Раді України (вул.Грушевського, 18/2, кім. 12) відбудеться круглий стіл "Гендерні аспекти Європейського права. Досвід адаптації законодавства країн Центральної та Східної Європи".
Організатор – Комітет Верховної Ради з питань єропейської інтеграції за участі Програми сприяння Парламенту та Українського жіночого фонду. Інформаційна підтримка – Український освітній центр реформ.
 
Гендерна проблематика, як в Європі, так і в усьому світі проголошується як базова в системі соціальних проблем. Через підписання міжнародно - правових актів та інших документів, прийнятих міжнародними структурами, Україна разом з іншими державами Європи й усього світу підтримала таке спрямування, виявивши політичну волю щодо їх розв`язання і прийняла відповідні зобов`язання. Рух на європейську інтеграцію своєю чильною складовою також має розв`язання проблеми рівності прав і можливостей жінок та чоловіків.
 
Досвід країн, які щойно приєдналися до Європейського Союзу, має для України надзвичайну цінність, бо політична й соціальна ситуація в цих країнах має багато спільного з українськими реаліями.
 

 
У чотирьох регіонах України відкрились Інформаційні Жіночі Центри

У липні 2005 року за підтримки Українського Жіночого Фонду було відкрито Інформаційні Жіночі Центри в Херсоні, Донецьку, Львові та Сумах, метою яких є просування, посилення та активізація жіночих організацій у даних регіонах.

Основні напрямки діяльності Центрів:
- інформаційна діяльність;
- консультаційно-довідкова робота;
- формування бази даних жіночих організацій регіону;
- збір інформації про діяльність жіночих громадських організацій;
- розробка й проведення соціологічних досліджень;
- консолідація зусиль громадськості через співпрацю з владою, створення мережі НУО, що працюють з жінками або для жінок.

Організації, на базі яких відкрито Центри, виступають у ролі інформаційних партнерів Українського Жіночого Фонду, що допомагатимуть Фонду у налагодженні тісного зв'язку з регіональними жіночими організаціями. Це дозволить планувати діяльність Фонду з урахуванням
потреб, проблем та пріоритетів жіночих організацій з регіонів України, зробить жіночі громадські організації з малих міст та селищ більш видимими, а також сприятиме розбудові та активізації громадських організацій та ініціативних груп, які працюють з жінками та для жінок.

У наступному році планується відкриття нових центрів в інших регіонах України.

Інформаційні партнери УЖФ:

Львів: Західноукраїнський центр "Жіночі перспективи", координатор проекту Максимович Любов, контактна інформація: вул. Червоної Калини, 36, 3-й поверх, тел.: (032) 295 5060, ел. пошта: luba@women.lviv.ua

Донецьк: Донецька обласна Ліга ділових та професійних жінок, координатор Горова Людмила, контактна інформація: вул. Артема, 45, тел.: (062) 334 3443, 334 2043, ел. пошта: postmaster@liga.donetsk.ua

Херсон: Херсонський обласний центр “Успішна жінка”, координатор Микитась Олена, контактна інформація: тел.: (0552) 423 566, ел. пошта: admin2@business.ks.ua

Суми: Сумське міське громадсько-молодіжне об'єднання “Міський Кризовий Центр”, координатор проекту Захарченко Світлана, контактна інформація:вул.Кірова, 4, к.77, тел.: (0542) 60 17 17, ел. пошта: 272329smkc@mail.ru

КОНТАКТИ
Олеся Бондар
Український Жіночий Фонд
вул. Артема, 24Б, офіс 14, м. Київ
Тел.: (044) 486 9269
Факс: (044) 486 6139
Ел. пошта: uwf@uwf.kiev.ua
Інтернет-сайт: http://www.uwf.kiev.ua
 

Жіночий Інформаційний Центр запрошує до співпраці
Донецьк, з липня 2005 року на базі Донецької обласної Ліги ділових і професійних жінок почав працювати Жіночий інформаційний центр.

Метою створення Жіночого інформаційного центру є сприяння активізації, вдосконаленню діяльності і просуванню громадських організацій, які працюють з жінками і для жінок.До сфери діяльності Жіночого інформаційного центру, з одного боку, входить:

  • Інформування жіночих організацій про новини жіночого руху, про проекти і донорів, про семінари, тренінги, конференції, які проходять в регіоні, Україні та за кордоном;
  • Проведення інформаційно-просвітницьких кампаній;
  •  Розповсюдження літератури та інших матеріалів з актуальних питань діяльності громадських організацій, у тому числі - жіночих;
  •  Організація і проведення круглих столів, зустрічей, фокус-груп;
  • Надання консультацій правового характеру силами "Бюро невідкладної допомоги Третьому сектору";
  • Надання можливостей брати участь у тренінгах з актуальних проблем діяльності громадських організацій (у т.ч. - жіночих), а з іншого боку:
  •  Отримання інформації про заходи, проведені жіночими організаціями області, та розміщення їх на інформаційному порталі Міжнародного благодійного фонду "Український жіночий фонд".

Стосунки між Центром та громадськими організаціями будуються на основі Меморандуму про співпрацю.

За 2 місяця роботи Центру вдалося розробити "банк" жіночих організацій регіону на основі даних, які надали органи юстиції області, підготувати і направити всім жіночим організаціям листи-запрошення до співпраці.Офіційне відкриття Жіночого інформаційного центру області відбулось 22 липня 2005 року, у ньому взяли участь керівниці 13 жіночих організацій області, представники ЗМІ, Донецького обласного управління у справах дітей, сім'ї та молоді, Донецького міського Центру соціальних служб для молоді, Донецького Прес-клубу і виконавчий директор "Українського жіночого фонду" Л. Бессонова.

Робота Жіночого інформаційного центра області здійснюється Лігою в партнерстві з Міжнародним благодійним фондом "Український жіночий фонд".
 
КОНТАКТИ:
Горова Людмила, Якименко Ганна
Донецька областна Ліга ділових і професійних жінок
вул. Артема, 45
83086, Донецьк
Тел.: 8 (062) 334 2043
Ел. пошта: postmaster@liga.dobnetsk.ua, postmaster@bisliga.donbass.com
Інтернет-сайт: http://www.bpw.donetsk.ua