This version of the page http://www.pokrova.org.ua/dokument001198.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-01-08. The original page over time could change.
УПА - історія новітньої боротьби

УПА - історія новітньої боротьби

Боротьба УПА досі триває, оскільки кінцева мета - Українська Самостійна Соборна держава досі залишається метою, а не дійсністю.

Ставлення до Української Повстанської Армії є очевидною перевіркою на українськість для сучасного суспільства. Проект "УПА - історія новітньої боротьби" має за мету висвітлювати події, що стосуються ОУН-УПА в нинішні дні.

Ми живемо не завдяки, а всупереч!

  головна  |  плакати УПА  |  банери УПА  |  посилання


1 січня - День народження провідника ОУН Степана Бандери
1 січня 2007

1 січня в Старому Угринові (Калушський р-н.) відбулися святкові урочистості з нагоди 98-ї річниці з Дня народження провідника ОУН Степана Бандери.

Спочатку всі бажаючі мали змогу оглянути експонати історико-меморіального музею ім. Степана Бандери. Потім перед громадою села та чисельними гостями виступили: голова Всеукраїнського братства вояків ОУН-УПА Михайло Зеленчук, голова братсва вояків ОУН-УПА Карпатського краю Фотій Володимирський, народні депутати Євген Гірник та Зеновій Шкутяк, голова обласної держадміністрації Роман Ткач, голова обласної ради Ігор Олійник, мер Івано-Франківська Віктор Анушкевічус, представники калушської влади. На віче виступив і лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Олег Тягнибок презентував "Календар українських перемог" присвячений 65-їй річниці з дня створення УПА та 100 років з дня народження генерала Романа Шухевича. В цьому календарі відзначено дати народження й загибелі героїв УПА, а також основні переможні бої УПА.

"Ми сьогодні добилися того, що всім відомо - 14 жовтня - це день створення Української Повстанської Армії. Також, вся Україна повинна знати і святкувати 1 січня, як день народження провідника Степана Бандери. І нема нічого неможливого, товариство - хто робить, той досягає поставленої мети. І оце є наше, теперішнє святе завдання. Єдине, що мені би дуже хотілося, щоби несучи оту ідею, яку нам подарував великий провідник Степан Бандера, ми не сходили з того шляху, були принциповими, чесними і рішучими. Бо всі наші біди, наші проблеми і розчарування це тільки через те, що ті, кому ми повірили, пішли на компроміси з ворогом. Ставали з соціалістами під червоними прапорами на одні мітинги, бо це нібито союзники. Якби сьогодні жив Бандера, Шухевич, якби сьогодні Коновалець був серед нас, то що б вони робили? Чи пішли б вони на круглі столи з "януковичами", чи підписували б вони універсали і інші "документи"? Ні, тому що основне - це є Ідея Нації. Цей 2007 рік має бути роком Бандери, роком УПА, роком українського націоналізму. І ми несучи цю ідею в маси, переконуючи українців, досягнемо звитяги. Напевне, Бандера сьогодні би сказав, що Україні потрібні три речі: очистити владу від комуністів, кадебістів та агентів Москви, якими аж кишить теперішня влада; навести в державі порядок і повернути Україну українцям" - зазначив лідер ВО "Свобода".

Після виступу, Олега щільним кільцем оточили прихильники, які задавали численні запитання щодо політичної ситуації в державі, шляхи виходу з політичної кризи, вступу до партійних лав ВО "Свобода" та інші.

Прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода"



 

1 січня 2007
Марш примар


22 грудня 2006
ГАЛИЦЬКИЙ КОРЕСПОНДЕНТ. Хроніка ХХ століття


21 грудня 2006
УКРАЇНСЬКА ПРАВДА. Громадянська війна, або Метастази імперій


12 грудня 2006
Поштова марка УПА


8 грудня 2006
ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. "Першовідкривач" Голодомору


23-13 листопада 2006
"Нульовий варіант" для ветеранів війни


7 листопада 2006
На ваших змучених кістках засяє наш побідний стяг...


3 листопада 2006
ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА. УПА: чи можливе визнання перед забуттям?


22 жовтня 2006
ТРК ВЕЖА. Положинський бореться за визнання УПА


17 жовтня 2006
Насправді незалежною Україна стане тоді, коли визнає вояків ОУН-УПА!


17 жовтня 2006
Непошанований Вовчак стукає у наші серця


17 жовтня 2006
Чому ми боремося за державне визнання боротьби ОУН і УПА?


17 жовтня 2006
Ярослав Сватко: УПА воювала з НКВД, а не з Червоною армією


12 жовтня 2006
Поки влада не визнає УПА - доти вона не буде українською


11 жовтня 2006
5 КАНАЛ. Cпекуляції на темі УПА. Хто і що святкуватиме на Майдані 14 жовтня