This version of the page http://zib.com.ua/about/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-01-05. The original page over time could change.
Про газету - Закон & Бизнес
  • Про газету „З&Б”
  • Архів
  • Передплата
  • Пошук
  • Лінки
  • Контакти
  • По-русски

Про газету

Газета „Закон і Бізнес” — тижневик, добре відомий багатьом адвокатам ще з 1990 року, створений саме для утвердження незележної адвокатської професії в Україні, знову повертається до Вас!

Ви, напевне, пам’ятаєте, яку надзвичайно широку підтримку серед читачів отримали перші випуски „ЗіБ”. Сьогодні це вже видання із солідним стажем, яке і у черві цього року відзначить 13-ту річницю від дня виходу. Двомовне видання „ЗіБ”, відновлене цього року, дозволило істотно збільшити читацьку аудиторію нашого тижневика, яка за оцінками незалежних експертів перевищує 120 тисяч читачів.

„Закон і Бізнес” швидко відновлює свій авторитет серед правників. За останній рік до читачів і передплатників „ЗіБ” приєдналися майже 8000 суддів. Тепер газета добре відома усім суддям — від Конституційного і Верховного до районних судів.

Головною метою творчої політики редакції визначено сприяння становленню України як демократичної, правової, соціально спрямованої держави. На шпальтах „ЗіБ” регулярно вміщуються аналітичні матеріали правової та економічної тематики, ведеться моніторинг законотворчого процесу, нормативних актів міністерств та відомств, судової практики від місцевого до Верховного судів, а також рішень Європейського суду з прав людини. Свої публікації „ЗіБ” спрямовує на забезпечення захисту прав та законних інтересів громадян, утвердження принципів та правових гарантій, притаманних країнам з розвиненою економікою та сталими демократичними традиціями.

З цього року „ЗіБ” відновив окрему сторінку „Адвокатура”, де своїми поглядами на проблеми реалізації конституційної гарантії щодо захисту прав громадян діляться фахівці-практики, адвокати. Їхні погляд і позиції стають відомими усім народним депутатам України, суддям, науковцям, представникам виконавчої гілки влади.

Особлива увага приділяється законодавчим ініціативам адвокатів. Адже під час судово-правової реформи, яка триває в Україні, неодмінно має бути врахована Ваша думка як людини, яка покликана відстоювати права та законні інтереси громадян та суб’єктів підприємництва. Аби утвердити гарантії незалежності в Вашій діяльності, забезпечити гласність судочинства в Україні, ми очікуємо від Вас активної громадянської позиції.

З Вашою допомогою ми розраховуємо вирішити чимало проблем, які на жаль, притаманні нашому законодавству та судовій практиці. Своїми виступами на сторінках „ЗіБ Ви, зокрема, сприятимете заповненою прогалин та усуненню суперечностей у нормативно-правових актах, реалізації конституційних прав учасників судових процесів, унеможливленню розбіжностей у тлумаченні норм права, виправленню недоліків у правових позиціях окремих судів тощо.

Ми чекаємо Ваших листів.
Разом — ми сила!
З повагою

Почесний президент
Наглядової ради газети
„Закон і Бізнес”
Л.М. Черновецький

 

Про газету "Закон і Бізнес":

Валерій Фролов, голова Господарського суду Миколаївської області, заслужений юрист України :

- Спасибі, що така газета є. Це гарне видання, яке дає можливість суддям, юристам спілкуватися.

Мені подобається, що у вашій газеті друкується стенограма засідань Комітету ВР з питань правової політики щодо продовження суддівських повноважень, де ясно проглядаються позиції депутатів. Це цікаво й пізнавально.

Хочеться, аби було більше публікацій щодо корпоративності, незалежності судової системи, матеріалів на захист судової влади.

Якщо взяти американський судовий кодекс, то там чітко виписано, що суддя має обстоювати принципи корпоративної судової системи, а у нас — навпаки, із корпоративністю борються.

Ці питання мають неодмінно висвітлюватися в газеті, так само, як і питання суддівської етики.

Бажаю, щоб ваше видання завжди було проблемним, тримало руку на пульсі життя.

Валерій Суховий, начальник управління узагальнення судової практики Вищого господарського суду України:

— Існування такої газети —  вже позитивний факт. Це видання потрібне і юристам-практикам, і юристам-науковцям, а також студентам, людям, що стежать за новими юридичними та економічними тенденціями.

Мені подобається читати приклади із судової практики, матеріали про проблеми судової влади. Намагання  народного депутата Леоніда Черновецького не залишати осторонь проблеми судочинства, гадаю, слід тільки вітати.

Я із задоволенням читаю «Закон і бізнес».

Валерій Балух, голова Одеського апеляційного господарського суду, заслужений юрист України:

— Я вважаю, що газета актуальна. Вона порушує найбільш болючі суспільні проблеми. Хотілося б, аби ваше видання взяло на себе ще й функцію організатора середнього класу в країні, сприяло створенню цього прошарку суспільства. Це завдання не тільки правове, а й соціальне, політичне, економічне…  

 Василь БРИНЦЕВ, голова Харківського апеляційного суду:

— Дякуючи народному депутату України Леоніду Черновецькому та лозунгу «Закон і Бізнес» — кожному судді», ми маємо доступне і якісне видання.

Газета корисна: із кожного номера роблю дві-три ксерокопії із проблем, які мене цікавлять.

Вважаю гарним починанням друк стенограм Комітету ВР із питань правової політики, де йдеться про обговорення кандидатур суддів. Є колеги, які не поділяють цю мою точку зору, але мені здається, що прозорість — це завжди добре. Безпристрасний читач бачить і невігластво окремих суддів, та й, іноді, недостатню компетенцію людей, що ставлять питання.

Подобався і додаток «Бібліотека «ЗіБ», в якому друкувалися нормативно-правові акти. Часом, вони були найоперативнішими, дуже допомагали в роботі.

На сьогодні я навіть не можу дати пораду, що в газеті потрібно покращити. Мене все влаштовує. Хіба що непогано було б, аби газета, як і раніше, виходила двома мовами: українською і російською

Бажаю в такому ж руслі працювати й далі.

Василь Онопенко, голова Комітету ВР із питань правової політики:

— Газету «Закон і Бізнес» намагаюся читати регулярно. Особливо останній рік. Вона вирізняється серед інших юридичних видань своєю об’єктивністю, адже надає шпальти для різних думок і позицій. Як відомо, саме в суперечці народжується істина.

Цікаво читати матеріали щодо судової реформи, судової практики, ті, що стосуються законотворення, врегулювання законодавчих колізій.

Приваблює і те, що інформація подається живою мовою без зайвого жонглювання складними юридичними термінами, що засвідчує повагу до читачів. Напевне, в цьому і є головний секрет популярності цього видання: кожен — і юрист-професіонал, і людина, далека від юриспруденції, — може знайти для себе корисну інформацію: від консультації, так необхідної сьогодні, до двобою думок законотворців.

Володимир Мойсик, голова Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності:

— Я ще працював у Київському міському суді, коли розпочав співпрацю із вашою газетою. Я був у прекрасних стосунках із колишнім головним редактором Миколою Мусійовичем Новосадом, ми були сусідами.

Особисто знаю майже всю вашу редакційну колегію. Раніше ви були єдиним юридичним виданням, де можна було прочитати узагальнення із суддівської практики, постанови Верховного Суду, рішення в конкретних справах, коментарі відомих юристів, суддів, адвокатів, прокурорів. Ваша «Бібліотечка «ЗіБ» копіювалася й зачитувалася до дір.

Ви зростаєте, сьогодні «Закон і Бізнес» надзвичайно розвинувся, став кращим, цікавішим. Я кажу без зайвої похвали — ви одне із найкращих правових українських видань. 

Сергій Ківалов, голова Вищої ради юстиції:

— Газета “Закон і Бізнес” займає в інформаційному просторі України одне з провідних місць серед періодичних видань правової спрямованості. Має широкий читацький загал та авторитетний авторський актив, серед якого урядовці, народні депутати, відомі юристи-практики і науковці, викладачі юридичних вузів, представники правоохоронних органів, підприємці й економісти. Це, безумовно, додає авторитету газеті.

Останнього року значно збільшилася кількість матеріалів щодо висвітлення проблем судово-правової реформи в Україні, функціонування судових органів і судочинства, забезпечення незалежності та професійної етики суддів під час здійснення правосуддя. Впевнений, що ці матеріали уважно читають не тільки працівники судової системи, а й інші представники юридичних професій.

Зичу газеті подальшого зростання популярності серед читачів, а редакційному колективу — міцного здоров’я, великого людського щастя, добробуту, цікавих матеріалів, нових проектів та творчої наснаги.

 Микола Дрига, суддя Верховного Суду України, заслужений юрист України:

— Відверто скажу, що я задоволений тими матеріалами, що пропонує «Закон і Бізнес» своїм читачам. Особливо останнім часом, коли видання більше уваги присвячує судовій практиці, законотворчому процесу щодо проведення в державі судово-правової реформи, а також суддівським проблемам.

Окремі публікації ми навіть обговорюємо «по-сімейному»: моя дружина працює в юридичній фірмі і також є читачем «ЗіБ».

Ті мої колеги-судді, з якими я спілкуюся, кажуть, що «Закон і Бізнес» — одна з газет, яка їм потрібна.

Олександр Коровайко, голова Новохатського міського суду Херсонської області:

— Передплачую “ЗіБ” лише з цього року, але від першого знайомства з газетою, що відбулося під час акції “Закон і Бізнес” — кожному судді”, зберігаю всі примірники видання.

Насамперед прочитую матеріали, в яких висвітлюються новини законотворчості та хід судової реформи, а також, звичайно, ті, в яких порушуються суддівські проблеми. Зокрема, привернуло увагу інтерв’ю заступника Голови Верховного Суду України Петра Пилипчука «Долю людини в судовому процесі не можна доручити любителям від права», уважно ознайомився з проектом Великого судового кодексу.

На мою думку, газета пропонує читачам цікаві та корисні для практичної роботи суддів матеріали. Тому продовжу передплату й на наступний рік.

 Голова Ізюмського міського суду Харківської області Тамара Порхун:

Я вдячна пану Леоніду Черновецькому за проведену акцію «Закон і Бізнес» – кожному судді», за ту увагу до судової системи і суддів, яку він виявляє. Прийміть, Леоніде Михайловичу, особисту подяку за Біблію.

З особливою увагою прочитала такі публікації, як Володимир Карабань: «Ми повинні бачити суддю незалежним, неупередженим, недоторканним і недосяжним при здійсненні правосуддя» (№27), Микола Селіванов: «Тільки незалежний суддя може працювати з високо піднятою головою» (№22).

— На мою думку, суддям читачам «ЗіБ» було б цікаво своєчасно знайомитися із текстами актуальних законопроектів, а також з новинками юридичної літератури.

Загалом враження від видання цілком позитивне, і я обов’язково продовжу передплату на «ЗіБ» і наступного року.

Голова господарського суду Черкаської області Микола СКИБА:

Дуже схвальної, бо «ЗіБ» відкрито, без споглядань на «незручність», порушує проблеми та викриває очевидні недоліки судової реформи, прорахунки в законодавстві, а також присвячує значну увагу розгляду конкретних справ і, що, мабуть, найголовніше, — перспективам розвитку законодавства.

Особливу увагу бажано і надалі приділяти полеміці та аналізу нових законів, зокрема, на кшталт циклу «Великий судовий кодекс: запрошуємо до обговорення суддів» (М.Хандурін). Рубрика «У кулуарах Верховної Ради» щодо обговорення кандидатур суддів на безстрокове обрання є однією зі знахідок газети.

Серед матеріалів, які мають практичну корисність, я б назвав «Працевлаштування інвалідів — обов’язок держави, а не підприємств» (А.Туз). Вважаю, що на шпальтах видання варто наводити правовий аналіз судових рішень, що вступили в силу, але вочевидь суперечать закону. Наразі це одна з болісних проблем судової реформи з негативними наслідками.

Василь Косенко, голова Солом’янського районного суду м.Києва, голова Київської окружної кваліфікаційної комісії суддів:

Газета «Закон і Бізнес» — єдине видання, яке відображає думку судової гілки влади. Цей тижневик надзвичайно корисний як для суддів та інших представників юридичних професій, так і взагалі для українських громадян. Вона чітко окреслює поточні завдання для законотворця щодо посилення захисту прав людей, викриває проблеми в організації роботи місцевих судів, а також найболючіші питання, що заважають проведенню судово-правової реформи та покращенню стану правосуддя в нашій державі.

Я передплачую «ЗіБ», бо люблю цю газету, вона мені надзвичайно подобається. Читаю її із задоволенням, а до деяких матеріалів навіть неодноразово повертаюся.

Версiя для друку