ГОЛОВНЕ МЕНЮ






КАЛЕЙДОСКОП НОВИН





02.01.2007 13:16:00
"БОГОЛЬВАР" ГАРАНТУЄ ВІДПОЧИНОК ТА ОЗДОРОВЛЕННЯ

02.01.2007 11:13:00
НА СПОРУДЖЕННЯ МЕТРО ДНІПРОПЕТРОВЩИНА НИНІШНЬОГО РОКУ ОДЕРЖИТЬ З ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ УДВІЧІ БІЛЬШИЙ ФІНАНСОВИЙ РЕСУРС

29.12.2006 18:42:00
НА МИКОЛАЇВСЬКОМУ СУДНОБУДІВНОМУ ЗАВОДІ "ДАМЕН ШИПЯРДС ОКЕАН" СПУЩЕНО НА ВОДУ УНІВЕРСАЛЬНИЙ СУХОВАНТАЖ "ЮРІЙ МАКАРОВ"

29.12.2006 15:14:00
АВІАКОМПАНІЯ "DELTA AIR LINES" ПРОПОНУЄ ДО 11 ТИСЯЧ БОНУСНИХ МИЛЬ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ПАСАЖИРІВ

29.12.2006 11:54:00
У ПІДПРИЄМНИЦЬКОМУ СЕКТОРІ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ НАСТУПНОГО РОКУ ПЛАНУЄТЬСЯ СТВОРИТИ ДО 8,5 ТИСЯЧІ НОВИХ РОБОЧИХ МІСЦЬ

28.12.2006 14:21:00
МОСКОВСЬКИЙ ЗАВОД ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ "КАРАТ" ПРИДБАВ АКЦІЇ АРТЕМІВСЬКОГО МОЛОЧНОГО КОМБІНАТУ "СІРГІС"

28.12.2006 13:01:00
МІЖНАРОДНИЙ КОНЦЕРН "АМКОР" РОЗПОЧАВ БУДІВНИЦТВО ФАБРИКИ З ВИРОБНИЦТВА УПАКОВКИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

28.12.2006 12:02:00
КОМПАНІЯ МКС (ХАРКІВ) РОЗРОБИЛА І РОЗПОЧАЛА СЕРІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО КОМП'ЮТЕРІВ, ЯКІ ВИДІЛЯЮТЬСЯ ОСОБЛИВО НИЗЬКИМ РІВНЕМ АКУСТИЧНОГО ШУМУ

МЕДИЧНІ ЗАКЛАДИ І КУРОРТИ

Інститут хірургії та трансплантології Академії медичних наук України


Інститут хірургії та трансплантології Академії медичних наук України - багатопрофільна науково-дослідна установа, провідна в Україні з проблем розробки та впровадження новітніх технологій спеціалізованої допомоги населенню хірургії та трансплантації. Це дієвий методологічний центр з найбільш важливих проблем хірургії та трансплантології. Інститут є головною організацією Академії медичних наук і Міністерства охорони здоров'я України з проблем хірургії та трансплантології.

Основними напрямками наукової та клінічної діяльності Інституту є:

Розробка нових та удосконалення існуючих методів діагностики та хірургічного лікування захворювань:

травного каналу;
жовчних проток та підшлункової залози;
печінки, портальної гіпертензії та її ускладнень;
серця, аорти та магістральних судин;
захворювань та вад, що потребують виконання мікросудинних та пластичних втручань;
трансплантація органів (серця, печінки, нирок);
впровадження методів профілактики та лікування тяжких післяопераційних ускладнень (тромбоемболія легеневих артерій, перитоніт, сепсис);
проблеми госпітальної інфекції;
розробка нових імплантатів, шовного матеріалу, альтернативних методів з'єднання біологічних тканин, хірургічних інструментів;
розробка мініінвазивних методів втручання (ендоваскулярних, ендоскопічних, пункційних під контролем ультразвукового та рентгенологічного дослідження.

Інститут хірургії та трансплантології АМН України створений 30 травня 1972 р. як Київський науково-дослідний інститут клінічної та експериментальної хірургії МОЗ України на основі відділу Київського науково-дослідного інституту гематології та переливання крові МОЗ України.

Ініціатива створення Інституту та особлива роль у його становленні належать першому його директорові Герою Соціалістичної праці, Заслуженому діячеві науки й техніки України, лауреату Державних премій України та СРСР, Заслуженому лікарю РРФСР, академіку НАН та АМН України О.О.Шалімову, який беззмінно очолював його протягом 16 років, а у теперішній час є його почесним директором. Талант вченого, висока кваліфікація багатопрофільного хірурга дозволили О.О.Шалімову створити унікальний науковий заклад та колектив ентузіастів учнів, які глибоко і всебічно досліджують проблеми клінічної хірургії. З 1988 р. Інститут очолює учень академіка О.О.Шалімова Заслужений діяч науки й техніки України, член-кореспондент НАН та АМН України, лауреат Державної премії СРСР професор В.Ф.Саєнко. Його діяльність відзначена створенням нових напрямків хірургії, нових підрозділів та лабораторій Інституту, розробкою цільових комплексних програм з найактуальніших проблем хірургії та їх реалізації, реорганізацією кафедри торакоабдомінальної та судинної хірургії Київської медичної академії післядипломної освіти, багатьма досягненнями, основними з яких було розширення обсягу кваліфікованої допомоги хірургічним хворим.

У 2000 р. за рішенням Президії АМН України Інститут клінічної та експериментальної хірургії реорганізований в Інститут хірургії та трансплантології, що дозволило розширити діапазон його наукової та практичної діяльності.

Створення Інституту стало визначною віхою у розвитку хірургічної науки та хірургічної школи в Україні. Характерною його особливістю є багатопрофільність та виключна широта проблем, що вирішуються, розробка наукових та практичних завдань хірургії в поєднанні з глибокою спеціалізацією, яка вдосконалюється у міру появи нових напрямків і технологій в хірургії. За 30 років Інститут перетворився на потужний науковий та клінічний центр. Сьогодні в Інституті працюють: один академік, один член-кореспондент НАН та АМН України, 16 докторів та 40 кандидатів наук. Інститут має власну клініку на 420 ліжок та консультативну поліклініку. За роки існування Інституту співробітники здійснили майже 123000 найскладніших оперативних втручань.

В Інституті виконані 85 докторських та 217 кандидатських дисертацій. Вийшли друком 78 монографій, понад 5000 наукових робіт, одержано 450 авторських свідоцтв на винахід та патентів. Підготовлено для практичної охорони здоров'я понад 7000 лікарів. Багато хто з колишніх співробітників Інституту очолюють інститути та кафедри в Україні та країнах СНД. Державної премії СРСР удостоєні 5 співробітників Інституту, Державної премії України - 19, звання "Заслужений діяч науки й техніки України" - 6, "Заслужений лікар України" - 11. Ряд працівників за наукові розробки відзначені державними нагородами.

Відповідно до нових напрямків розвитку хірургії в останні роки в Інституті створені відділення трансплантації нирки та гемодіалізу, трансплантації серця, печінки, імунології. Вперше в Україні здійснені операції з трансплантації серця, печінки від живого донора, постійно виконується трансплантація нирки.

Інститут як головна установа за період свого існування виступив з важливими ініціативами щодо поліпшення стану хірургічної допомоги населенню України. Основними напрямками організаційних ініціатив були спеціалізація ліжкового фонду, впровадження у практику охорони здоров'я моніторингових досліджень та методів лікування хворих.

За участю Інституту створені відділення судинної хірургії в усіх областях України та Севастополі, центри з надання допомоги хворим з гастродуоденальною кровотечею, деструктивними формами панкреатиту, відділення мікросудинної хірургії.

У 2000 р. при Інституті створена та успішно функціонує Спеціалізована вчена рада з захисту докторських дисертацій. Інститут як головна установа з проблеми "Хірургія" виконує функції координатора наукових досліджень, науково-методичної та організаційної роботи з хірургії в країні.

Значна увага приділяється підготовці наукових кадрів вищої ланки для охорони здоров'я України. Підвищення кваліфікації хірургів практичної , охорони здоров'я, їх ознайомлення з новітніми технологіями діагностики та хірургічного лікування здійснюються на курсах в Інституті, а також шляхом організації та проведення з'їздів, конференцій, семінарів хірургів з виконанням показових операцій. Під час проведення наукових досліджень Інститут співпрацює з провідними інститутами Національної академії наук та Академії медичних наук, кафедрами Київської медичної академії післядипломної освіти, науковими центрами Німеччини, Японії, Чехії, Франції. Багатопланове комплексування дозволило глибоко і всебічно вирішувати поставлені завдання. і в такий спосіб підвищувати теоретичний та практичний рівень наукових досліджень. Поряд з великою науково-дослідною роботою Інститут надає висококваліфіковану допомогу хворим у провідних клініках і вже на ранніх етапах становлення цим здобув визнання в країні та за її межами.

Подальші наукові дослідження, розробка та впровадження новітніх технологій сучасної хірургії та трансплантації, розширення контактів з вченими України та зарубіжних країн забезпечуватимуть створення сприятливих передумов для розвитку хірургічної науки, впровадження її досягнень у практику охорони здоров'я, що дозволить підвищити якість лікування хірургічних хворих.

Відділи.

Хірургії стравоходу, шлунка та кишечника;

Хірургії підшлункової залози та реконструктивної хірургії жовчних проток;

Лапароскопічної хірургії та холелітіазу;

Хірургії магістральних судин;

Мікросудинної та пластичної хірургії;

Трансплантації нирки та гемодіалізу з групами типування тканин, вилучення та консервації органів;

Трансплантації та хірургії печінки;

Трансплантації та хірургії серця з групою екстракорпоральних технологій та біоматеріалів;

Анестезіології та інтенсивної терапії;

Ендоваскулярної хірургії та ангіографії;

Експериментальної хірургії з клінікою лабораторних тварин;

Прогнозування наукових проблем хірургії.

Лабораторії.

досліджень травної системи з групою нової медичної техніки;

досліджень серцево-судинної системи;

біохімії та бактеріології;

імунології;

комп'ютерної тмографії та рентген-радіології ;

патоморфології та цитології.

Директор Інституту хірургії та трансплантології АМН України, заслужений діяч науки та техніки України, член-кореспондент НАН та АМН України, лауреат Державної премії СРСР, доктор медичних наук, професор Саєнко В. Ф. - 408-13-74.

Почесний директор Інституту, Герой Соціалістичної праці, Заслужений діяч науки та техніки України, лауреат Державних премій України та СРСР, Заслужений лікар РРФСР, академік НАН та АМН України Шалімов О.О. - 408-44-88.

Поштова адреса:

03680, м.Київ, вул. Героїв Севастополя, 30
e-mail: surgery@i.com.ua
Тел.: 408-14-77, факс: 408-19-09

Благодійна організація "Благодійний фонд хірургії та трансплантації печінки"

Україна, 03680, м.Київ, вул. Героїв Севастополя, ЗО тел. (044) 4886000,

Е-mail: drkostenko@vipteleсom.net

ідентифікаційний код 26112050, п/р 2600100570078 в АКБ "Правекс-Банк", МФО 321983

МИ ПРОПОНУЄМО

ІНФОРМАЦІЙНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ

















Курси валют
100 USD   505.00 грн
100 EUR   665.08 грн
Інші курси валют ...













НАШІ КООРДИНАТИ:
Тел.: 244-97-05, 244-97-06, 244-90-68
E-mail: uivir@ukrinform.com,
ronsu@ukrinform.com
*   *   *
© 2003-2005 Ukrinform. Всі права застережені.
Використання матеріалів тільки з дозволу Укрінформу.