This version of the page http://www.solvay-pharma.com.ua/200306.asp (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-01-04. The original page over time could change.
SOLVAYPHARMA Ukraine. Солвей Фарма. Solvay Pharma Ukraine. Солвей Фарма
 Для врачей: Иммунология и вакцины: Новости
 
 

Иммунология и вакцины: Новости

 

20 березня 2006 р. Створена нова база кафедри стоматології дитячого віку Інституту стоматології КМАПО ім. П.Л. Шупика.

 


 

Завідувач кафедри стоматології дитячого віку Інституту стоматології КМАПО ім. П.Л. Шупика, доктор медичних наук, професор, головний дитячий стоматолог ГУОЗ та МЗ м. Києва Н.О. Савічук

Кафедра стоматології дитячого віку Інституту стоматології КМАПО ім. П.Л. Шупика має давні вагомі традиції. Перша в Україні в системі післядипломної освіти (заснована 6 січня 1977 p.), вона певний час - із 1997 по 2003 pp. - була у складі кафедр терапевтичної стоматології та стоматології КМАПО ім. П.Л. Шупика. Перший її завідувач, доктор медичних наук, головний дитячий стоматолог МОЗ України професор О.В. Удовицька. Під її керівництвом упродовж 25-ти років колектив успішно здійснював підготовку лікарів за фахом «Дитяча стоматологія» й одночасно плідно розробляв шляхи вирішення актуальних проблем стоматології дитячого віку.

Із 26 серпня 2003 року було поновлено самостійний статус кафедри. Очолила її доктор медичних наук, професор, головний дитячий стоматолог ГУОЗ та МЗ м. Києва Н.О. Савічук. Колектив кафедри має значний науково-педагогічний потенціал: у її складі працюють професор, доктор наук, два доценти, чотири асистенти. Тому навчатися тут завжди було престижно - за роки її діяльності навчалося шість аспірантів, один магістр, 26 клінічних ординаторів, у тому числі й іноземні громадяни.


Н.О. Савічук і колектив кафедри стоматології дитячого віку Інституту стоматології КМАПО ім. П.Л. Шупика

Наразі відбувається післядипломне навчання лікарів-інтернів і слухачів за фахами «Дитяча стоматологія», «Ортодонтія», «Стоматологія». Для цього розроблено навчальні плани та програми для циклів передатестаційних (ПАЦ), тематичного вдосконалення (ТУ), підготовки лікарів-інтернів; підготовлено навчально-методичний комплект - методичні розробки, дві комп'ютерні тестові програми другого покоління для ПАЦ та одну третього покоління для ТУ (з відеорядом і задачами-ланцюжками), опубліковано підручник «Дитяча стоматологія».

Викладачі володіють інтерактивними методами навчання, що сприяє ефективному підвищенню професійної компетентності лікарів. Інноваційним є впровадження тренінгової форми навчання. Кафедра розробляє навчально-методичний комплект для дистанційного та дискретного навчання, що свідчить про її готовність працювати у форматі Болонського процесу. Її співробітники мають пріоритет у наукових розвідках діагностики та корекції рівня стоматологічного здоров'я сім'ї.



На кафедрі виконано 2 докторські, 5 кандидатських дисертацій; 1 магістерська робота; подано до захисту 2 кандидатські дисертації; заплановано до виконання 5 тем кандидатських дисертацій. Загалом опубліковано понад 980 праць наукового та навчально-методичного характеру, у тому числі 2 монографії; 25 підручників; 51 навчальний посібник (у тому числі в межах міжнародних проектів); зареєстровано 12 патентів та винаходів, 86 раціоналізаторських пропозицій, у тому числі й 5 міжгалузевих та 1 експертна діагностична програма. Кафедрою започатковано проведення Новіковських читань, видання збірки «Наукова, практична та педагогічна стоматологія». Результати наукових здобутків кафедри впроваджуються в навчальний процес і практичну діяльність профільних установ України, у країнах СНД, у Канаді.

Кафедра відзначається активною роботою в наукових товариствах України, у межах міжнародних проектів (з такими організаціями, як ЮНІСЕФ, ПРООН, АЛЬЯНС, ВООЗ), у громадських організаціях, її співробітники є членами редакційних рад і колегій фахових журналів. Вона була учасником різноманітних міжнародних виставок і салонів в Україні та за її межами.

 

Современная стоматология. - 2006. - № 1. - C. 170-171.


 

 
© SOLVAY 2001
Web-дизайн и программирование: Broad Communications
Если Вы имеете комментарии, просим связаться с администратором
 
Контакт с нами Карта сайта Помощь