This version of the page http://fcarsenal.kiev.ua/mz-c.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-01-04. The original page over time could change.
25 липня 2004. Металург Запоріжжя — Арсенал ГОЛОВНА  НОВИНИ: ПОЧАТОК

14 Чемпіонат України, 3 тур. Металург З 0:0 Арсенал

25 липня 2004, 19:00. Запоріжжя, стадіон АвтоЗАЗ. 5 000 глядачів. 23 градуси.

Металург: 1-Глущенко, 28-Челядинський, 4-Лобаневс, 6-Польовий (44-Силюк, 66), 27-Милославлевич (34-Максимов, 46), 33-Левченко (10-Ілляшов, 76), 39-Вишняк, 46-Любарський, 58-Хома, 77-Лучкевич, 11-Лапко

12-Невмивака, 17-Кабельський, 7-Заєць, 35-Жук
ТРЕНЕР: Валерій ЯРЕМЧЕНКО

Арсенал: 1-Бажан, 2-Омелянчук, 5-Першин, 25-Розгон, 26-Анікєєв, 3-Чернов (18-Кардаш, 46), 24-Ебанда, 10-Клименко, 9-Іванов, 8-Коновалов (К) (7-Бабич, 87), 6-Ковальчик (20-Окодува, 46)

12-Павленко, 4-Бунєвчевич, 17-Пирич, 55-Костюк
ТРЕНЕР: Олександр БАРАНОВ

Жовті картки: Розгон (22), Окодува (61), Лобаневс (61), Силюк (72), Лапко (82)
СУДДІ: А.Шандор (Львів) (на 7-ій хвилині зазнав пошкодження, і надалі гру обслуговував Є.Котенко з Сум), А.Приймак, А.Олійник (обидва — Сімферополь)

Задля цього матчу мені довлося провести майже тридцять годин у поїздах до Запоріжжя й назад. Але видовище було вартим того: ніхто не хотів поступатися, і команди тримали глядачів у напрузі від першої до останньої хвилини. Хоча якість гри була й не найвищою. Щодо нового "Арсеналу", то чутки про "смерть" команди наразі є дещо перебільшеними. Команда в нас є, і якщо не завадять позафутбольні чинники, вона ще покаже себе в цьому чемпіонаті.



1-Бажан


25-Розгон


5-Першин


2-Омелянчук


26-Анікєєв


3-Чернов


24-Ебанда


10-Клименко


9-Іванов


8-Коновалов


6-Ковальчик
Арсенальці грали "другим номером", відповідною була й розстановка на полі. Оборону тримали два "ешелони" гравців — четверо оборонців у лінію та Чернов з Ебандою попереду. Вперед був висунутий один Ковальчик, який став розчаруванням матчу. Гра в Мацея не йшла; не виходили й паси на його адресу з середньої лінії. Дещо позаду нього діяв Коновалов. Фланговим хавам — Іванову та Клименку — доводилося займатись і наступом, і захистом. В середині першого тайму вони помінялися флангами, пограли хвилин з 10 навпаки (Олексій справа, Олександр зліва) і повернулися на старі позиції. Такий маневр не дозволив здобути якоїсь переваги.

Від початку матчу господарі грали активніше. Біля наших воріт весь час було неспокійно, хоча явних голевих моментів не було. На 11-й хвилині Вишняк пробив здалеку — м'яч пройшов трохи повз ворота. На 20-ій гравець "Металурга" головою закидав на партнера, що був у нашому штрафному — вчасно вийшов Бажан. За хвилину Левченко отримував пас на вістрі атаки, але судді зафіксували офсайд. Ще за хвилину Розгон ціною жовтої картки зупинив прорив суперників його флангом. Штрафний — ніхто до м'яча не дотягується, і він проходить повз ворота.

На 30-ій хвилині гарний пас отримав 46-ий номер Любарський, але діяв недостатньо рішуче, й оборонці встигли нейтралізувати загрозу. На 34-ій — знову неприємний фланговий штрафний, ніхто не зміг замкнути навіс.

Наші змогли щось створити тільки наприкінці тайму. На 36-ій хвилині Ковальчик заробив штрафний по центру — бити взявся Першин, і м'яч пройшов трохи вбік ід правої "дев'ятки". На 43-ій наш поляк дістав ще кращий дарунок долі: м'яч у нього поблизу лінії штрафного, суперників поблизу немає, йди і забивай! Але Мацей дав себе наздогнати, впав, і порушення зафіксовано не було.

Отже, в першому таймі наші непогано захищалися, але креатив був майже нульовим. На другу половину Олександр Баранов, як я й очікував, випустив Окодуву.

І "відчути різницю" можна було вже на 2-ій хвилині другого тайму. Еммі скористався з помилки на виході Глущенка — він опинився сам перед порожніми воротами, але кут був занадто гострим. Окодува став справжнім лідером нападу — багато рухався, вигравав протиборства у швидкості. І півзахисники, здалося, стали давати точніші паси. Запоріжці були змушені більше уваги приділяти захистові. Але не настільки, щоб біля арсенальських воріт настало затишшя. Бажанові теж доводилося вступати у гру, часом він дещо авантюрно виходив за межі штрафного — але обійшлося.

На 66-ій хвилині Іванов та Окодува, добре взаємодіючи, провели флангову атаку й добилися кутового. Його замикав головою хтось із наших — здається, Клименко — і м'яч пройшов трохи вище!

Ближче до кінця гра стала ще більш відкритою. На 79-ій та 81-ій хвилинах господарі виконували штрафні, і чи не всі арсенальці опинялися у власному майданчику. Обійшлося: в першому випадку запоріжці зіграли неточно, а в другому Бажан відбив м'яча на кутовий. Подача — наші перехоплюють м'яч і розгортають блискавичну контратаку, Окодува опиняється в кроці від виходу сам-на-сам, і тут його збиває Лапко. Суддя довго викликав винуватця, товариші по команді заступалися за нього, а глядачі невдоволено гули... Здавалося, зараз буде вилучення. Аж ні, всього лише жовта картка. Коновалов пробив штрафний зовсім не так, як він колись умів.

На передостанній хвилині завдяки контратаці Іванова гарну нагоду отримав Кардаш (зовсім непомітний протягом цілого тайму). Пробив вище. Тим же відповіли й запоріжці, завершуючи атаку на 92-й хвилині.

Персональні оцінки

Бажан 6,5. Часом невпевнено грав на виходах. Але загалом сухі ворота в матчі, що проходив за переваги суперника — його заслуга.

Омелянчук 6,5. Був найшвидшим, найнадійнішим у захисті. Чітко грав у підкатах. На жаль, рідко міг собі дозволити підключення до атак.

Першин 6. Без помилок. Став би героєм матчу, якби влучив зі штрафного.

Розгон 6,5. Не шкодував ні себе, ні суперників.

Анікєєв 6.

Чернов 5,5. Опинявся там, де йшла боротьба на другому поверсі. Проте нічим особливим не запам'ятався.

Кардаш 5. Зовсім непомітний на полі, за винятком моменту, який змарнував.

Ебанда 6,5. Найкращий у середині поля. Відпрацьовував в усіх єдиноборствах, робив багато підкатів.

Іванов 6. Другий тайм провів краще за перший, організував кілька контратак. Але ми знаємо, що він може грати ще активніше.

Клименко 6.

Коновалов 5,5. Недостатньо підтримував форвардів.

Бабич б/о. Може, його варто було випустити раніше.

Ковальчик 5. Намагався бути активним, але його ККД був близьким до нуля.

Окодува 7. Гравець, чия поява значно покращила враження від гри "Арсеналу".

Усім щасти,
Donkey
Київ — Запоріжжя — Київ

Прес-конференція

Олександр Баранов: "Суперник грав майже так, як ми припускали, відповідно до цього ми підбудовували свою тактику гри в атаці й обороні. Вважаю, що в нас був дуже гарний суперник, і ця гра є непоганим тестом на стійкість і на волю, який ми з честю витримали. Треба подякувати таким суперникам, які нам трапляються і на яких ми будемо виховуватися, адже в боксі кажуть, "боксер росте від суперника".

Валерій Яремченко: "Що стосується моєї команди, то я зі своїм колегою трохи не згоден, бо ми зіграли не так, як хотіли зіграти. Ми хотіли зіграти так, як відіграли перші 15 хвилин. Що ж до гри "Металурга" в цілому, то нам потрібен час, бо в команді новий тренер, нові вимоги до гри футболістів. Раніше команда грала по-іншому. Потрібен час, щоб знайти зв'язок між гравцями, награти окремі лінії, побудувати колективні дії в обороні й атаці. По грі погоджуся з колегою — футболісти не шкодували себе до останніх хвилин, були окремі прорахунки, були великі відстані між лініями, у цих зонах перебували гравці й тієї, й іншої команди. Є в нас проблеми, одні гравці прагнуть виконувати установку; інші, може, чогось не розуміють, може, їхній рівень не відповідає матчам першості України у вищій лізі. Ми будемо вдосконалювати свою гру, радикально її змінювати. Що стосується самого ставлення гравців — у мене претензій нема, але по змісту гри в обороні й атаці є великі претензії. Щоб поліпшити рівень гри, вживатимемо рішучих заходів. По результату гри що можна сказати? Команди самовіддано боролися, можна подякувати гравцям обох команд, футболісти показали той рівень, що вони мають на сьогоднішній день, іншого від них важко було очікувати.

— Питання до обох наставників. Чи задоволені ви дебютом своїх команд у чемпіонаті? Чи задоволені ви тим, як команди укомплектовані, і чи варто очікувати якогось посилення?

Валерій Яремченко: "У тих коментарях, що були перед цим, ви напевно чули таку нотку, що є "проблемні" футболісти, одні в силу того, що не можуть знайти взаємозв'язку, а інші, що їхній рівень недостатній. Цього мало для ігор такого рівня і задач. Стартом я не те щоб незадоволений, але можна було зіграти одну яскраву гру і виграти, заробити 3 очка, а так три нічиї. Більш змістовна гра була сьогодні.

Олександр Баранов: "Я можу сказати, що треба бути вдячним за те, що відбувається. З кожного матчу ми робимо урок. Хоча можна ремствувати, що десь недобрали, але я вдячний усім футболістам, яких ми маємо в команді, у мене до них ніяких претензій немає, вони працюють чесно і сумлінно. Я задоволений початком і командою"

— Питання до Валерія Яремченка щодо виставлених на трансфер і Модебадзе.

Валерій Яремченко: "Ви знаєте, хто виставлений на трансфер, і їх немає в заявці. Щодо Модебадзе, то він залишив табір "Металурга" і перебуває в Грузії, хоча його контракт чинний до кінця цього року".

http://fcmetallurg.zp.ua
ГОЛОВНА   НОВИНИ: ПОЧАТОК