This version of the page http://fcarsenal.kiev.ua/mx-d.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-01-04. The original page over time could change.
25 вересня 2005. Металіст — Арсенал ГОЛОВНА  НОВИНИ: ПОЧАТОК

15 Чемпіонат України, 10 тур. Металіст 1:2 Арсенал

25 вересня 2005, 16:00. Харків, стадіон "Металіст". 14 000 глядачів. 17 градусів.
0:1 Мізін (1), 0:2 Ковальчик (13), 1:2 Варламов (86)

Металіст: 29-Горяїнов, 3-Кучер, 5-Варламов, 7-Валяєв, 9-Слюсар (17-Петров, 33), 15-Кузнецов (37-Бордіян, 83), 21-О.Бабич, 23-Данилов (25-Спєвак, 59), 10-Джакобія, 14-Ярош, 19-Мрдакович

22-Гуменюк, 4-Глушок, 6-Гончар, 8-Мельник
ТРЕНЕР: Мирон МАРКЕВИЧ

Арсенал: 1-Бажан, 4-Бунєвчевич, 33-Беньо, 14-Скоба, 32-Брґлес, 15-Ебанда, 17-Пирич, 6-Ковальчик (5-Першин, 61), 55-Костюк (25-Розгон, 66), 21-Мізін (К) (7-К.Бабич, 78), 20-Окодува

43-Байрашевський, 8-Коновалов, 19-Батальський, 24-Уваров
ТРЕНЕР: Олександр БАРАНОВ

Жовті картки: Слюсар (19), Мізін (54), Пирич (57), Ебанда (82), Мрдакович (84)
СУДДІ: І.Покидько (Полтава), О.Сидоренко (Шостка), Ю.Скорейко (Чернівці)

За два попередніх чемпіонати "Арсенал" здобув три перемоги на виїзді (дві з них — у Борисполі!), а протягом третини поточного сезону — вже дві. Здається, комплекс чужого поля вдалося подолати — хоча до блискучого показника сезону 2002/03 (7 перемог у гостях) ще дуже далеко.

У харківському матчі все вирішив вдалий дебют. Болільники гостей заходили на свій сектор, проходячи міліцейський догляд — а його в Харкові роблять з особливою ретельністю. І коли ми розташувалися на трибуні, несподівано виявили, що на табло горить рахунок 0:1! На першій хвилині Костюк виконував фланговий штрафний, і Мізін трохи змінив траєкторію м'яча перед Горяїновим.



1-Бажан


32-Брґлес


33-Беньо


4-Бунєвчевич


14-Скоба


15-Ебанда


17-Пирич


55-Костюк


21-Мізін


6-Ковальчик


20-Окодува
Як звичайно у виїзних матчах, єдиним форвардом у нас грав Окодува. Але й Ковальчику знайшлося місце у стартовому складі — Мацей грав на лівому фланзі півзахисту. У захисті зліва знову розташувався Скоба, а справа Брґлес. Взагалі, лінія оборони змінилася на 100% порівняно з "класичною минулорічною" схемою Розгон-Першин-Островський-Анікєєв.

"Металіст" повів свої атаки на ворота гостей, але нічого конкретного не добився. А на 12-ій хвилині Беньо чітко зіграв у відборі у своєму штрафному — незабаром м'яч опинився в Ковальчика, Мацей здійснив рейд своїм флангом і пробив у дальній кут. Кажуть, допомогла грудка землі на полі — Горяїнов не зміг зреагувати на удар. 2:0!!

Надалі ініціативу мали господарі, а арсенальці відповідали спробами контратак — переважно зусиллями того ж Ковальчика. На 34-ій хвилині відбувся небезпечний прорив Мрдаковича. На щастя "Арсеналу", удар сербського нападника пішов повз ворота. А вже за хвилину гарний пас по центру воріт отримав Окодува, але невдало прийняв м'яч і втратив його. Еммі, як завжди, багато працював у цій грі, демонстрував техніку. Але в кількох випадках його невміння віддати точний пас загубило дуже небезпечні контратаки.

Наприкінці тайму біля воріт Бажана було спекотно. На 38-ій хвилині Ігор витягнув м'яч після удару головою Петрова з близької відстані. На 42-ій харків'яни оточили штрафний майданчик, а наші ніяк не могли вибити м'яч подалі. Нарешті, гравець "Металіста" пробив вище воріт.

І в другому таймі гості переважно захищалися. На 55-57 хвилинах команди обмінялися дуже гострими моментами. Спочатку Окодува в контратаці віддав пас Ковальчику, Мацей увійшов до штрафного й мав час на підготовку до удару. Але удар вийшов відверто невдалим. А за дві хвилини харків'яни виконали штрафний з правого флангу, і Кучер бив головою зблизька. Врятували Бажан і поперечина, але атака на цьому не завершилась — уже хтось із захисників мусив виносити м'яч із лінії воріт. "Металіст" виконував два кутових — обійшлося.

Бажан знову й знову вступав у гру, а господарі виконували кутові, били здалеку. На 66-ій хвилині Ігор витягнув удар Олександра Бабича з-під поперечки. Олександр Баранов став укріплювати оборону. На полі з'явилися Першин та Розгон. Хорвати Пирич та Брґлес стали грати на флангах, Окодува залишався попереду — а всі інші, здається, мали захищати власні ворота. Втім, на 77-ій хвилині арсенальцям вдалася контратака: Окодува віддав на Пирича, той безперешкодно пройшов до лицевої лінії й навісив у центр на Мізіна. Наш іменинник (33 роки) міг стати абсолютним героєм матчу, але не зміг влучно пробити головою.

А на 86-ій хвилині "Металіст" урешті забив. Удар головою після подачі кутового. І останні хвилини пройшли дуже нервово, але більше наші не помилялися.

З перемогою!!
Donkey
Київ — Харків — Київ

Післяматчева прес-конференція

Олександр Баранов: Цього разу, на відміну від гри в Запоріжжі, матч для нас складався вдало. Забили дуже швидкий гол, і це була значна фора від самого початку. Ще за кілька хвилин, скориставшися контратакою, подвоїли рахунок. Може, ми й не зіграли в ту гру, яку планували (особливо в атаці й у конструктивних діях), але, напевно, надійшов час проявити характер, щоб відстояти свою перевагу. Нам доводилось дуже важко, особливо у другому таймі. "Металіст" створив дуже багато моментів. Могли господарі їх реалізувати й обіграти нас. На щастя, все так склалося, що ми відбулися лише одним пропущеним м'ячем і довели гру до перемоги. Дякую футболістам, які окрім майстерності (іноді вони її виявляли) сьогодні ще виявили характер.

— Ви згодні з думкою, що грати в десять захисників і одного нападника — це все-таки не футбол?

— Я не згоден. Все, що ви бачили, це футбол. Можна в 10 захисників грати, можна в одного. Гра — це не лише вас веселити. Тренерам потрібен результат. Від нас вимагають. Ми не лише веселимо вас. Тож іноді доводиться грати й у десять захисників, що ж робити.

— Чи є у вас, крім своєї команди, команда більш улюблена за "Металіст", враховуючи ваше ігрове минуле, а також факт, що харків'яни досі не здобули жодної перемоги над "Арсеналом"?

— Я не можу казати про історію відносин "Металіста" з "Арсеналом", або — так, "Металіст" останнім часом є улюбленою командою. Ми вже дорослі люди, сантиментів поменшало. Ми професіонали й любимо ту команду, в якій працюємо.

— Скажіть, відверта симуляція ваших футболістів — це тренерська настанова чи імпровізація самих гравців?

— Ти коли-небудь відчував на собі ті шипи, які дряпали футболістів? Зайди до роздягальні, я тобі покажу сліди від цих шипів.

Мирон Маркевич: Важко коментувати гру, коли пропускаєш із нічого два голи. Звичайно, проти такої фори (слушно сказав мій опонент) починати грати... Ми наступили на ті ж граблі, що й у матчі з "Шахтарем". 13-а хвилина — 0:2. Брак концентрації. Я вже не знаю, що казати нашим захисникам. Так нездарно грати, як вони... Так, ми мали перевагу, і чималу. Багато моментів. Звісно, треба забивати. З самого початку пропустити такі два м'ячі — дуже важко потім відіграватись. Команда суперників майже вся пішла в оборону. Важко. "Арсенал" має досвідчених футболістів, які скористалися своїм шансом. Ми, на жаль, ні.

Офіційний сайт "Металіста"
ГОЛОВНА   НОВИНИ: ПОЧАТОК