This version of the page http://fcarsenal.kiev.ua/a-dk.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-01-04. The original page over time could change.
15 червня 2003. Арсенал — Динамо ГОЛОВНА   НОВИНИ: ПОЧАТОК

12 Чемпіонат України, 29 тур. Арсенал 0:1 Динамо

15 червня 2003, 19:00. Київ. НСК "Олімпійський". 15 000 глядачів. 24 градуси.

Гол: Шацьких (74)

Арсенал: 1-Кернозенко (К), 4-Островський, 5-Першин, 17-Орєхов, 27-Ібанда (21-Рябих, 72), 2-Омелянчук, 29-Пирич, 7-Клименко, 15-Гусєв (8-Коновалов, 87), 10-Полтавець, 6-Ковальчик (16-Бондаренко, 74)

12-Бажан, 19-Деревльов, 20-Овеков, 11-Апхазава
ТРЕНЕР: В'ячеслав ГРОЗНИЙ

Динамо: 12-Рева, 6-Дмитрулін, 3-Федоров, 26-Несмачний, 36-Леко (4-Головко, 83), 14-Гусін, 32-Гавранчич, 17-Ґіоане (25-Милевський, 78), 8-Белькевич (К), 15-Рінкон, 16-Шацьких

1-Шовковський, 7-Мелащенко, 21-Ідахор, 35-Саблич, 18-Яценко
ТРЕНЕР: Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО

Жовті картки: Клименко (27), Орєхов (28), Ковальчик (32), Леко (63)
Червона картка: Орєхов (67, друге попередження)
СУДДІ: О.Орєхов, О.Шамич, С.Соботюк (усі — Київ)

Хоча Валентин Полтавець і назвав арсенальську лаву запасних довгою, насправді її ще важко такою вважати. Так вийшло, що перед грою з найсильнішим у другому колі суперником чи не половина ключових гравців "вилетіли" через дискваліфікації та пошкодження. В'ячеслав Грозний все ж зумів скомпонувати дієздатний склад із наявного "матеріалу". Команда трималася проти суперника (якому часом допомагав суддя!) протягом півтора таймів, але втрата Ібанди та Орєхова призвела до поразки.

Патрік Ібанда дуже доречно з'явився в команді після загадкової тримісячної відсутності. Як і раніше, він переважно виконував захисні функції, і зіграв досить надійно. Власне в захисті були Першин, Островський і молодий Орєхов. Омелянчук був відряджений на місце Іванова на правому фланзі. Це вже третє амплуа, на якому ми бачимо білоруса, і виглядав він там досить пристойно. З нечисленних атак, які "Арсенал" міг протиставити супернику, значна частка походила з його флангу. Попереду грали Полтавець і Ковальчик, а трохи за ними — Гусєв. Мацея нечасто було видно у грі — однак він міг стати героєм матчу, коли вийшов сам-на-сам з Ревою і той його зачіпив. Суддя, однак, дав йому попередження "за симуляцію". Валентин був більш помітний, та він, як зазвичай, падав при найменшому контакті з захисниками. А Олег брав участь у багатьох атаках, і в усіх моментах боровся до кінця. Одного разу, вже впавши у штрафному суперника, він спромігся вибити м'яч у суперників, але допомогти не було кому.

Від самого початку "Динамо" постійно атакувало наші ворота. Та арсенальці трималися, у крайньому випадку вдаючися до фолів. А на 8-ій хвилині Омелянчук пройшов флангом і домігся аута — м'яча доставили Полтавцеві, а той ударив з-поза меж штрафного, вище. Після цього, однак, біля динамівських воріт рідко виникали загрози. Зате були біля наших: обрізка Першина на 14 хвилині призводить до того, що двоє динамівців виходять на ворота Кернозенка. На щастя, Шацьких пробив дуже невдало. А на 20 хвилині вище воріт з вигідної позиції бив Рінкон. Потім були гарячі хвилини від 26-ої до 35-ої. "Динамо" наростило темп, і наші були змушені фолити. Кернозенко відбиває підступний удар зі штрафного з кута поля, а потім знову вступає у гру. Загалом Славко став найкращим в "Арсеналі" в цьому матчі. А на 33 хвилині — прохід Ковальчика, після контакту з Ревою він опиняється на траві, й усі переконані, що буде пенальті... Але ні — Мацей отримує картку і муситиме пропустити матч із "Шахтарем".

Загалом, як до цього моменту, так і після нього, суддівство здавалося досить упередженим.

Одразу після цього — випад "Динамо", коли Рінкон знову марнує гарний момент! Кінцівка тайму була досить спокійню, тільки на першій доданій хвилині було скупчення біля наших воріт, хтось бив — на щастя, невдало.

І після перерви "Динамо" продовжувало тиснути. На 55 хвилині Кернозенко кидається в ноги нападнику і з другої спроби забирає м'яч. У нас був прохід Гусєва — Олег упав у штрафному й нічого не вийшло, потім фланговий прохід Омелянчука — кутовий, без результату. А на 63 хвилині "Арсенал" втратив Ібанду, коли проти нього грубо зіграв хорват Леко. Патріку надають допомогу біля нашого сектору, а ми щосили скандуємо його ім'я. Три хвилини "Арсенал" грав у меншості — очевидно, Грозний не хотів робити заміну, але довелося. Вийшов Рябих, гравець зовсім іншого плану, який краще вміє атакувати.

Але минає ще дві хвилини — і, починаючи з 67-ої, решту часу нашим доведеться грати в меншості. Як Першин у Дніпропетровську (тільки двома хвилинами раніше!), Орєхов фолить у центрі поля й отримує другу жовту картку. Цікаво, що першу картку і Першин тоді, й Орєхов зараз отримали на 28 хвилині.

Грозний випускає Бондаренка замість Ковальчика. Пирич відсувається в захист, а Володимир — якого дуже давно не було на полі — грає в півзахисті. Чи не одразу він отримує м'яча в середині поля; його збивають, але свисток мовчить... динамівці виводять на ворота Шацьких, але Кернозенко відбиває його небезпечний удар. Проте дуже скоро, на 74 хвилині, наші захисники не встигають прикрити Шацьких, і він добивається успіху. Не витримали — 0:1...

На 79 хвилині свіжий Милевський, який недавно з'явився на полі, легко пройшов Островського, опинився у штрафному — та загальмував, і наші вибили м'яч на кутовий. Замість Гусєва вийшов Коновалов, але він нічим не зміг себе проявити. На 83 хвилині арсенальці атакували, у штрафному суперників було велике скупчення гравців — арбітр показує, що наші порушили правила. Кінцівка тайму була порівняно спокійною. "Динамо" могло забити, коли Гавранчич повторним ударом зі штрафного влучив у штангу.

Попри поразку, я можу лише пишатися, що вболіваю за таку команду. Гадаю, що всім гравцям, які були в цей день на полі, гра додала неабиякого досвіду. А в цьому сезоні ще не все втрачено: треба їхати в Донецьк і перемагати "Шахтар", мотивація якого вже нижча за нашу.

Щасти всім,
Donkey Hot

Прес-конференція

Олексій Михайличенко: Кінцівка чемпіонату завжди відповідальна й важка для всіх команд: хто бореться за виживання, хто бореться за зону УЄФА, хто за чемпіонство. Тож ми зовсім не чекали легкої гри. І якщо "Команда" пише, що "сьогодні ми знов почуємо на прес-конференції про розбалансований склад", то це правда. Важко зібрати команду в одне ціле за два дні, тим паче, що гравці, які приїхали зі збірних, теж вирішували там дуже серйозні задачі, віддаючи свої сили. У нас лишилися тільки Гавранчич і Шацьких, і хворий Рінкон, який тренувався лише кілька днів. Тому про яку збалансованість можна казати? Тим паче, у своїх збірних не всі виступили вдало. Це теж накладає певний відбиток.

Дуже багато казали, що команда "Арсенал" грає не так добре, як у першому колі. Але по сьогоднішній грі я цього не відчув. Так, було видно, що команда не дуже відзначається свіжістю. Але бажання, цілеспрямованість, зіграність — як на мене, обидві команди це показали. Тож я вдячний "Арсеналові" за цю гру. Про своїх хлопців можу сказати тільки те, що вантаж відповідальності, який лежить на футболістах — особливо в цій грі, яка дуже багато чого визначала, і коли кожний розумів, що від кожного його руху, прийому може залежати праця всієї команди протягом року — дуже великий. В іншій грі, якби грали більш розкуто — напевно, був би зовсім інший результат. Великих претензій до гравців виставити не можна. Головне, що боролися, старалися, й ту відповідальність, яку було на них покладено, вони прийняли й несли.

В'ячеслав Грозний: По-перше, хочу поздоровити свого колегу. Команда "Динамо" перемогла. І я дійсно згоден з Олексієм, що останні матчі чемпіонату досить напружені. Коли я ще працював у "Спартаку", останні 3-4 тури м'яч не йшов у ворота. Сьогодні я хотів узяти бодай очко, бо при однакових очках у нас, на жаль, гірші показники, ніж у "Дніпра". Загалом, до вилучення Орєхова можна було, так би мовити, грати на позитивний результат. Після того, як ми опинилися в меншості — звичайно, така команда, як "Динамо", не втрачає таких можливостей. Мої гравці показали характер. Ми непогано комбінували. Мацей Ковальчик мав забивати. Мені важко оцінювати з лави, чи збивали його, треба плівку подивитись. Гусєв, можливо, не був в офсайді — але арбітру видніше. Не йшов останній пас. Так, я можу зараз сказати, що були проблеми зі складом. Мало того, що в нас не було чотирьох основних гравців: Іванов, Чернов, Окодува, Саркісян, — Кардаш, теж гравець основи, не грав два місяці і щойно зняв гіпс. Не грав Апхазава, він провів тільки одне тренування, і я не хотів його ставити на таку гру. Не знаю, чи зможе він зіграти проти "Шахтаря". "Динамо" було сильніше, і я можу його лише привітати, але до своїх хлопців не маю претензій. Наприклад, Ібанда зіграв перший матч у другому колі. Орєхов не мав ігрової практики. Він отримав червону картку, і вже не допоможе нам у Донецьку. Ковальчик отримав четверту картку, теж не зможе зіграти. Жаль, що не здобули очок, але спробуємо в Донецьку виграти.

С.Голяченко з Першого національного: В'ячеславе Вікторовичу, з вашого спічу я зрозумів, що ви не зовсім задоволені сьогоднішнім суддівством. Як і після інших матчів, скажімо, після гри з "Таврією". Але сьогодні ви дуже обережно про це говорите, на відміну від попередніх ігор.

— Я можу сказати, що після матчу з "Таврією" занадто емоційно казав, хоча по суті я був правий. Зараз я можу висловити претензії не тільки з приводу сьогоднішнього матчу. Наприклад, до пана Годуляна, який судив матч у Полтаві. Де не зараховано два голи і не дали три пенальті у ворота суперника. Ми подали плівку, але сьогодні Годулян обслуговував матч "Металурга" в Донецьку. Чому? Я можу сказати, що ми принаймні 10 очок утратили через суддівство. Хоча звичайно, ми самі винні, що не забили голи.

Donkey Hot, White
ГОЛОВНА   НОВИНИ: ПОЧАТОК