This version of the page http://www.buddhism.org.ua/lopontsechu.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-01-04. The original page over time could change.
Лопен Цечу Рінпоче

Версія для друку

Лопен Цечу Рінпоче



Лопен Цечу Рінпоче


Цечу Рінпоче та Лама Оле

Лопен Цечу Рінпоче був одним з небагатьох майстрів медитації, які отримали повну та різносторонню освіту в старому Тибеті.

Рінпоче народився в Бутані в 1918 році. Маленьким хлопчиком він став монахом в Пхунака Дзонгі, найбільшому бутанському монастирі. У віці 13 років він залишив Бутан і поїхав навчатися та практикувати під керівництвом свого дяді, Друкпа Рінпоче – лами Шераба Дордже, в Непал. Там він пройшов повне навчання і медитував в суворих умовах в печерах Міларепи в святих місцях Гуру Рінпоче.

Потім Рінпоче повернувся в Бутан і закінчив своє навчання. Після цього він перебрався в Непал разом зі своїм Ламою і здійснив декілька усомітнень, для того, щоб удосконалити майстерність медитації. Він також здійснив поломництво в монастирі та святі місця Тибету. В нього було багато вчителів з Ліній Каг’ю, Нінгма, Сак’я та Гелуг. В 1944 році Рінпоче зустрів 16-го Кармапу в Бум-Танзі в Бутані; Кармапа став одним з найважливіших його вчителів. Рінпоче отримав більшість вчень та передач лінії Карма Каг’ю від нього.

В наступні роки Лопен Цечу Рінпоче став дуже важливим для тих, кто практикує Дхарму в Непалі. Він пеклується про чоловічі та жіночі монастирі, які обслуговують буддійські популяції шерпів, тамангів, гурунгів, неварів, цумбів, тибетців та бутанців. Рінпоче надає невичерпну підтримку реставрації старих ступ, місць для медитації і монастирів та встановлює багату кількість молитовних барабанів з мантрами “ОМ МАНІ ПЕМЕ ХУНГ”.

Завдяки його неосяжній діяльності протягом декількох десятиліть Рінпоче вважається основною фігурою, яка об’єднує різні буддійські товариства в Непалі. Багато років Рінпоче працював для розвитку вісімнадцяти найізольованіших регіонів Непала, які знаходяться в відокремлених областях Гімалаїв.

В 1987 році за запрошенням своїх перших західних учнів та близьких друзів Лами Оле Нідала та його дружини Ганни з Данії він вперше відвідав Європу. З того часу він багато подорожував по Західній та Східній Європі, Північній та Південній Америці, а також Автралії, давав повчання та багату кількість посвячень в буддійських центрах Карма Каг’ю, заснованих Ламою Оле Нідалом. Він побудував Ступу Калачакри в Іспанії і ще дві ступи в Німеччині. Рінпоче також відвідує різні центри в Китаї, Тибеті, Монголії, Японії, Кореї, Таіланді, на Тайвані, в Шрі-Ланці, Індії та Гонг-Конзі. Безмірну силу його співчуття відчувають люди різних культур, і вона приносить користь всім істотам.


Написати вебмайстру