This version of the page http://portal.uwf.kiev.ua/contest_3.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-01-01. The original page over time could change.
УКРАЇНСЬКИЙ ЖІНОЧИЙ ПОРТАЛ
 
  КОНКУРСИ
   
 

МIЖНАРОДНИЙ ФОНД „ВIДРОДЖЕННЯ” ПРОДОВЖУE ОГОЛОШЕННЯ КОНКУРСIВ ЗА ПРОГРАМОЮ “ПОСИЛЕННЯ ВПЛИВУ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПIЛЬСТВА”.


Мiжнародний фонд "Вiдродження" (МФВ) — найбiльша нацiональна благодiйна громадська органiзацiя в Украiнi, заснована вiдомим американським фiнансистом i фiлантропом Джорджем Соросом. Мiсiя Фонду — фiнансово та органiзацiйно сприяти становленню демократичного, вiдкритого суспiльства в Украiнi шляхом пiдтримки значущих для його розвитку громадських iнiцiатив.

Мета програми: посилити спроможнiсть органiзацiй громадянського суспiльства до дiєвоїсамоорганiзацii для ефективного обстоювання прав та iнтересiв громадян, а також посилити їх роль у розв’язаннi ключових проблем украiнського суспiльства.

Завдання програми: сприяти перетворенню громадських органiзацiй на авторитетнi суспiльнi iнституцii, що здатнi здiйснювати вплив на прийняття суспiльно значущих рiшень, здiйснювати аналiз i розв’язувати конкретнi проблеми, забезпечувати належний контроль над дiяльнiстю органiв влади, формулювати альтернативнi стратегii полiтики.

 
     
   
 

КОНКУРС “МIСЦЕВI ВИБОРИ 2006: МОНIТОРИНГ ГОТОВНОСТI ПАРТIЙ” ЛИПЕНЬ — ВЕРЕСЕНЬ 2005)

Мета: iнформувати громадськiсть про дiяльнiсть мiсцевих осередкiв полiтичних партiй —потенцiйних учасникiв мiсцевих виборiв 2006 року.

Учасники: Неурядовi органiзацii (НУО)
Прiоритети:
- Збiр та аналiз iнформацii про дiяльнiсть осередкiв полiтичних партiй на мiсцевому рiвнi за визначеною формою (див. супровiдну записку);
- Оприлюднення i поширення аналiтичних матерiалiв у вiдповiдних громадах через ЗМI, Iнтернет, використання iх у публiчних дебатах, тощо.

Заявник повинен подати iнформацiю щодо джерел збору iнформацiї та географiї здiйснення проекту (мiсто, район, тощо), а також план розповсюдження зiбраноi iнформацiї, зазначаючи часовi рамки, заходи, тираж та обсяг друкованоi чи iншоi продукцii, яку заплановано випустити за пiдсумками проведеного дослiдження. Обов’язковою умовою пiдтримки проекту e висвiтлення результатiв проведеного монiторингу у ЗМI та розмiщення iнформацii в Iнтернетi (що засвiдчуeться медiа-планом). Можливим також e проведення прес-конференцiй рiзного рiвня за результатами дослiдження.

За рiвних умов буде пiдтримано тi проекти, що передбачатимуть проведення вiдповiдного монiторингу на рiвнi районiв та мiст обласного значення. Перевагу буде надано коалiцiйним проектам, що не обмежуються аналiзом готовностi партiй у мiстах — обласних центрах.

Максимальний розмiр гранту — 4 000 доларiв США.

Загальний бюджет конкурсу — 80 000 доларiв США.

Останнiй термiни подання проектiв — 15 червня 2005 року.

Оголошення результатiв — до 30 червня 2005 року.

Проект спрямований на монiторинг готовностi партiй до участi у виборах на суто партiйнiй основi. Час звершення проекту, включно з оприлюденням результатiв, — до 1 жовтня 2005 року.

Монiторинг повинен бути здiйснений за напрямками:
- програмна робота (програми i платформи мiсцевих партiйних органiзацiй, iх заяви, звернення, iнформацiйнi документи, пропозицii i проекти до роботи органiв влади, тощо);
- пропозицii з якими виступала партiйна органiзацiя на мiсцевому рiвнi щодо вирiшення локальних соцiально-економiчних проблем протягом 2002-2005 рр.;
- наявнiсть згадок про заходи та iнформацii про партiйну органiзацiю у публiкацiях, матерiалах ЗМI протягом останнього року;
-кадрова полiтика (членство, депутати, пiдготовка i навчання партiйцiв, тощо);
- пiдготовка до виборiв 2006 року (вивчення комплексу заходiв, що здiйснюються партieю у вiдповiдностi до законодавства про партii та мiсцевi вибори);
- iнша публiчна iнформацiя щодо наявностi органiзацiйних ресурсiв мiсцевих осередкiв полiтичних партiй.

 
     
   
 

КОНКУРС “МIСЦЕВI ВИБОРИ 2006: УСВIДОМЛЕНИЙ ВИБIР” (СIЧЕНЬ-БЕРЕЗЕНЬ 2006)


Мета: сприяти усвiдомленому вибору громадян пiд час мiсцевих виборiв 2006, становленню публiчностi та вiдкритостi роботи мiсцевого депутатського корпусу.

Учасники: Неурядовi органiзацii (НУО).

Прiоритети:
- проведення аналiзу спискiв кандидатiв у депутати мiсцевих рад на виборах 2006 року i попередньоi дiяльностi кандидатiв на посаду мiських, сiльських, селищних голiв, а також дiяльностi депутатських фракцiй у мiсцевих радах 2002-2006 рр;
- презентацiя та поширення результатiв аналiзу серед виборцiв;
- аналiз пропозицiй суб’eктiв мiсцевих виборiв шляхом проведення вiдкритих дебатiв та одночасно шляхом широкого оприлюднення пропозицiй та побажань виборцiв у ЗМI, нтернет, тощо;

За рiвних умов буде пiдтримано коалiцiйнi проекти, що передбачатимуть проведення дiльностi на рiвнi мiст обласного значення i районiв. Проекти повиннi передбачати широке розповсюдження зiбраної iнформацiї, використання її в теле-, радiо- дебатах, матерiалах ЗМI, iнформацiйно-просвiтницькiй роботi.

У випадку подання заявки на проведення дебатiв з використанням електронних засобiв масової iнформацiї заявник повинен надати:

  • орiєнтовну iнформацiю час, дати i мiсце проведення дебатiв;
  • - склад учасникiв дебатiв;
  • - аудиторiя, на яку розрахованi дебати;
  • орiєнтовний порядок денний дебатiв;
  • - iнформацiю про матерiали та аналiтичнi розробки, що готуються для органiзацiї та проведення дебатiв;
  • розрахунки щодо iх вартостi; - план висвiтлення дебатiв;
  • гарантiйнi листи вiд тих ЗМI, через якi передбачено iх висвiтлення.

    Звернiть увагу! Не буде пiдтримано проекти, де керiвниками органiзацiй або безпосереднiми виконавцями проектiв e кандидати, чи iх довiренi особи, або члени виборчих комiсiй на виборах.

    Максимальний розмiр гранту — 12 тисяч доларiв США.
    Загальний бюджет конкурсу — 120 тисяч доларiв США.
    Термiн виконання проекту — 5 мiсяцiв (листопад 2005 — березень 2006 рокiв).
    Останнiй термiни подання проектiв — 10 вересня 2005 року.

    Конкурс передбачає проведення оцiнки роботи мiсцевоi влади i депутатiв 4-го скликання (2002—2006 рокiв). Проекти можуть включати порiвняння результатiв роботи з передвиборчими програмами, платформами i позицiями полiтичних партiй, депутатських груп/фракцiй, членами яких були чи є депутати мiсцевих рад, що повторно балотуються.

    У рамках виконаня проекту повинен бути здiйснений аналiз спискiв кандидатiв у депутати мiсцевих рад 2006—2010 рокiв, а також порiвняльний аналiз програм, попередньоi дiяльностi мiських голiв та партiй крiзь призму мiсцевих проблем:
  • житлово-комунальна сфера;
  • мiське господарство, транспорт, благоустрiй;
  • - мiське майно i земля, оренда, приватизацiя;
  • освiта;
  • охорона здоров’я;
  • права i свободи (масовi заходи, участь громадян у прийняттi рiшень, робота органiв
    самоорганiзацii населення, тощо);
  • дозвiлля громади;
  • соцiальний захист;
  • сприяння становленню молодi;
  • актуальнi проблеми громади;
  • iнформування про дiяльнiсть влади, стосунки зi ЗМI.

    Проекти оформлюються за стандартними аплiкацiйними формами Фонду й надсилаються поштою на адресу: Мiжнародний фонд “Вiдродження”, вул. Артема, 46, м. Киiв, 04053, Вiддiл управлiння проектами.
  • Фонд офiцiйно пiдтверджує факт отримання проектiв листом, який надсилається аплiкантам упродовж 7 днiв з моменту отримання кореспонденцiї.

    Проектнi форми можна отримати:
    1. Звичайною поштою, попередньо надiславши запит директору програми, за адресою:
    Мiжнародний фонд “Вiдродження”, вул. Артема, 46, м. Киiв, 04053;
    2. На веб-сторiнцi МФВ: http://www.irf.kiev.ua
    3. У регiональних iнформацiйних партнерiв МФВ (див. на сайтi у рубрицi “Контакти”)

Звернiть увагу!


- Проекти, що надiйдуть пiсля вказаного в оголошеннi термiну, не розглядатимуться.
- Дата подання проекту визначаeться за поштовим штемпелем.
- Програма не надає ґрантiв прибутковим органiзацiям, полiтичним партiям, релiгiйним громадам i приватним (фiзичним) особам.
- Надiсланi факсом та електронною поштою проекти не розглядатимуться.
- Поданi на конкурс матерiали не повертаються й не рецензуються.
- Про результати конкурсiв учасникiв повiдомлять листом.
- Остаточне рiшення щодо проекту або заявки перегляду не пiдлягає.
- Причини вiдмови в пiдтримцi проекту не повiдомляються.

КОНТАКТИ:
Олександр Солонтай
Менеджер виборчих проектiв
Мiжнародний фонд “Вiдродження”
Тел: (044) 246 8363
Факс: (044) 486 7629
Ел. пошта: solontay@irf.kiev.ua

 
 

 

 

 

 
 
10.05.2005
Конкурс "Достовірність та партнерство - неурядові організації в місцевій громаді".
детальніше...

Конкурс проектів "Воля громадська - сила могутня!".
детальніше...

Міжнародний фонд "Відродження" продовжуe оголошення конкурсiв за програмою "Посилення впливу громадянського суспiльства".
детальніше...
Конкурс "Мiсцевi вибори 2006: монiторинг готовностi партiй" липень - вересень 2005).


 
детальніше...
Конкурс "Мiсцевi вибори 2006: усвiдомлений вибiр" (сiчень-березень 2006).
детальніше...

Київ 04053
вул. Артема, 24 Б, офіс 14

тел.:         (044) 486-92-69
тел/факс:  (044) 486-61-39
E-mail:    uwf@uwf.kiev.ua
             www.uwf.kiev.ua

 
 
ГОЛОВНА
ПРО ПОРТАЛ
НОВИНИ
БАЗА ДОНОРІВ
БАЗА ОРГАНІЗАЦІЙ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
КОНКУРСИ
БІБЛІОТЕКИ
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
КОНТАКТИ
ФОРУМ