Квітень

     Економіка розвитку: Підручник/О.М. Царенко, Н.О. Бей, І.І. Д'яконова, І.В. Сало.- Суми: Університетська книга,2004.- 590 с.

У підручнику аналізуються процеси становлення і розвитку економіки незалежної України шляхом інвестування та кредитування відтворювальних процесів у сільськогосподарському і промисловому виробництві, впровадження міжнародних стандартів бухгалтерського обліку та інформаційних технологій, метою яких є економічне процвітання держави.

Волинка Г.І. Філософія стародавності і середньовіччя в освітньому контексті: Навч. посібник.- К.: Вища освіта, 2005. - 544 с.

Пропонована книга розглядає філософський поступ у перехресних взаємозв'язках з еволюцією виховання і освіти. У посібнику використано нові, раніше відсутні у нашому обігу першоджерела, документи, факти.

 


Пожежна безпека. Т.10: Нормативні акти. Протипожежні вимоги в галузі проектування та будівництва. - К.: ДП НВП "Спецпожарсервис".- 2004.- 496 с.

До десятого тому збірника увійшли нові нормативно-правові акти з питань пожежної та техногенної безпеки і протипожежні вимоги, що містяться у будівельних нормах.

Стеклов В.К., Беркман Л.Н. Нові інформаційні технології: Транспортні мережі телекомунікацій. - К.: Техніка, 2004.- 488 с.

Розглянуто архітектурну концепцію інтелектуальної мережі, цифрову мережу інтегрального обслуговування та асинхронний метод перенесення інформації. Багато уваги приділено мережі Інтернет, ІР-телефонії та супутниковому зв'язку.

 


Вавричин М., Дашкевич Я., Кришталович У. Україна на стародавніх картах. Кінець XV-  перша половина XVII ст. - К.: ДНВП "Картография", 2004. - 208 с.; іл.

Альбом включає репродукції західноевропейських середньовічних карт із зображенням території України, що зберігаються у фондах Львівської наукової бібліотеки ім. В. Стефаника НАН України та Наукової бібліотеки Львівського національного університету ім. І. Франка.

Загальногеографічний атлас України.- К.: Картографія,2004. - 112.с.

Атлас складається із розділів:

1.Геополитичне положення України. Етнічні та етнографічні землі. 2.Карти адміністративних одиниць України. 3. Регіони України. Національні природні парки України. 4.Міста. 5. Покажчик географічних назв.


 

Ящук Т.І. Філософія історії: Курс лекцій. Навч. посібник.- К.: Либідь,2004.- 536 с.

У посібнику авторка розглядає питання філософії історії як у загальнофілософ- ському й історичному аспекті, так і проблемно, аналізуючи доробок найвідоміших й найзнаковіших постатей переважно європейських та американських філософів від часів античності до сьогодення.

Осыка С.Г. Правовое регулирование импорта: антидемпинговые меры/ 2-е изд., перераб. и дополненное.- К.: Центр исследования ВТО, развития торгового права и практики, 2004.- 504 с.

В монографии исследуется международно- правовое регулирование применения антидемпинговых мер согласно нормам ГАТТ/ВТО и раскрывается содержание норм правовой системы ГАТТ/ВТО относительно борьбы  с демпингованием.

 

Основи теорії гендеру: Навч. посібник.- К.: К.І.С., 2004.- 536 с.

Посібник спрямований на те щоб цілісно й у систематизованій формі подати основні поняття, структуру й тематику гендерних досліджень як предмета міждисциплінарного вивчення. Тут систематизовано викладено як основи гендеру, так і способи його побутування в різних суспільних сферах та соціальних інститутах.

Карамушка Л.М. Психологія освітнього менеджменту: Навч. посібник.- К.: Либідь, 2004.- 424 с.

У посібнику висвітлено науково - теоретичні засади психології освітнього менеджменту, розкрито особливості її розвитку в зарубіжній та вітчизняній науці. Проаналізовано психологічні характеристики суб'єкта і об'єкта управління та закономірності взаємодії їх.


 


 Педагогічна майстерність: Підручник/І.А. Зязюн, Л.В. Крамущенко, І.Ф. Кривонос та фн.- 2-ге вид., допов. і переробл. - К. Вища школа, 2004.- 422 с.

У підручнику висвітлено сутність, природу і складники педагогічної майстерності. В лабораторно- практичних заняттях розкрито шляхи опанування її секретами. Може бути використаний у вищих навчальних закладах, де здійснюється підготовка спеціалістів для професійної системи "людина - людина", в інститутах післядипломної педагогічної освіти.

Довідник з культури мови/С.Я. Єрмолен- ко, С.П. Бибик, Н.М. Сологуб та ін.- К.: Вища школа, 2005.- 399 с.

У довіднику висвітлено сучасний зміст поняття "культура мови", наголошено на значенні культури мови для утвердження літературного стандарту національної мови. Наведено конкретні випадки слововживання, труднощів граматики та правопису, правильного вживання великої та малої літер, написання імен і прізвищ. 



 Електромеханічні системи автоматичного керування та електроприводи: Навч. посібник/ М.Г. Попович, О.Ю. Лозинський, В.Б. Клепіков та ін. - К.: Либідь, 2005.- 680 с.

Викладено особливості електромеханіч- них систем автоматизації та їх найважли- вішого виду - електромеханічних систем автоматичного керування; обґрунтовано необхідність застосування системного підходу під час вивчення цих систем на основі врахування особливостей технологічних об'єктів керування, властивостей різних видів електроприводів.

Писаренко Г.С. та ін. Опір матеріалів: Підручник.- 2-ге вид., допов. і переробл. - К.: Вища школа, 2004.- 655 с.: іл.

Викладено основні питання опору матеріалів, що відображають сучасний рівень науки і техніки. Наведено загальні методи визначення переміщень і метод сил, питання пружних коливань, розрахунки при повторно-змінних та ударних навантаженнях. У другому виданні введено нові нормативно-затверджені терміни.



 Венгер Є.Ф. та іню Основи статистичної фізики і термодинаміки: Навч. посіб.- К. Вища школа, 2004.- 255 с.:іл.

Викладено поняття і принципи рівноважної термодинаміки, статистичної фізики та фізичної кінетики, застосування їх методів до розрахунку параметрів макроскопічних систем. Подано статистичне обґрунтування законів та співвідношень феноменологічної термодинаміки.

Чалий О.В., Агапов Б.Т., Цехмістер Я.В. та ін. Медична і біологічна фізика: Підручник .- К.: Книга плюс, 2005.- 760 с.

Викладені найважливіші аспекти медичної і біологічної фізики, медичної апаратури, математичної обробки медико-біологічної інформації. Містить лабораторні і практичні роботи, приклади розв'язків основних типів задач. 



 Сімейно-побутова культура та домашня економіка: Навч. посібник/ за ред. Т.Б. Гриценко, Т.Д. Іщенко, Т.Ф. Мельничук.- К.: Вища освіта, 2004. - 480 с.

Особлива увага акцентується на таких питаннях, як сім я і шлюб, історія та розвиток сім'ї в Україні, загальна характеристика шлюбно- сімейної ситуації, соціально-біологічні проблеми родини, морально- психологічні відносини подружжя, правила харчування, гендерні ролі, правові відносини в сім'ї.

Гесдёрфер М. Комнатное садоводство: Репр. воспроизведение изд. 1904 г.- К.: Техніка, 2004.- 736 с.:ил.

Вниманию любителей комнатного цветоводства предлагается репринтное воспроизведение очень популярного в свое время и ставшего раритетом второго издания на русском языке книги Макса Гесдерфа, вышедшей в свет в 1904 г.


СІЧЕНЬ

ЛЮТИЙ БЕРЕЗЕНЬ ТРАВЕНЬ ЧЕРВЕНЬ



ЛИПЕНЬ СЕРПЕНЬ ВЕРЕСЕНЬ ЖОВТЕНЬ ЛИСТОПАД ГРУДЕНЬ