This version of the page http://www.bila.kiev.ua/regEAN.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-12-26. The original page over time could change.
KRCCI regional branch
   
м.Біла Церква, вул. Урицького, 13  

 
Регіональний центр "ЄАН-УКРАЇНА"
Як отримати штриховий код?
Тел.: (04463) 9-05-45, 9-12-25, 9-13-34, 3-67-88  
Тел/факс: (04463) 9-14-77, 9-17-17, 9-14-23. 
Електpонна пошта:ccibts@magnus.kiev.ua
 

Асоціація Товарної Нумерації України «ЄАН-УКРАЇНА» заснована у вересні 1994 року з ініціативи Спілки економістів України відповідно до рекомендацій діючої з 1977 року Європейської асоціації товарної нумерації EAN International (European Article Numbering Association) та є повноправним учасником останньої. За рішенням Генеральної асамблеї EAN International від 28 травня 2003 року ця міжнародна асоціація отримала статус всесвітньої і нове найменування - GS1. Тому, починаючи з липня 2004 року, Асоціація «ЄАН-УКРАЇНА», як учасник GS1, отримала у цій Всесвітній системі нову назву - GS1 Ukraine, а також нове повне найменування: Асоціація Товарної Нумерації України «ЄАН-УКРАЇНА» (GS1 Ukraine).

Асоціація «ЄАН-УКРАЇНА» (GS1 Ukraine) - самоврядна некомерційна неурядова організація. Метою її діяльності є впровадження в Україні всесвітньої багатогалузевої системи ідентифікації та штрихового кодування, що базується на міжнародних стандартах EAN•UCC. 



Асоціація «ЄАН-УКРАЇНА» (GS1 Ukraine) є учасником GS1 - добровільної некомерційної неурядової міжнародної асоціації. Членами GS1 також є аналогічні національні асоціації, що представляють 103 країни світу. Згідно мети та принципів діяльності GS1 її офіційним представником в кожній окремій країні чи регіоні може бути лише одна національна асоціація з правом адмініструвати світову систему стандартів EAN•UCC в межах своєї територіальної компетенції. На території України такі повноваження має виключно Асоціація «ЄАН-УКРАЇНА» (GS1 Ukraine).

Відповідно до статусу учасника GS1 та на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 12 грудня 1994 р. №821 Асоціація «ЄАН-УКРАЇНА» (GS1 Ukraine) уповноважена представляти в GS1 й інших міжнародних організаціях інтереси українських виробників і дистриб'юторів, що входять до складу її асоційованих членів, у галузі автоматичної ідентифікації та штрихового кодування.

Асоціація також представляє в Україні міжнародну організацію EPCglobal, що створена у 2003 році за ініціативою GS1 з метою розвитку всесвітньої мережі автоматичної ідентифікації і відстеження товарів в реальному часі на всьому шляху їх руху - від виробника до кінцевого споживача.

Згідно правил GS1 застосовувати штрихові коди та інші стандартні засоби міжнародної системи EAN•UCC можуть лише учасники цієї системи, тобто члени відповідної національної асоціації GS1.

   
    © BILA TSERKVA, KRCCI, DR.AL 2006