This version of the page http://www.zbkkovalskaya.kiev.ua/plant.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-12-15. The original page over time could change.
ЗАВОД ЗАЛІЗОБЕТОННИХ КОНСТРУКЦІЙ ім. С. Ковальської: історія завода
ГОЛОВНА
ЗАВОД
ПРОДУКЦІЯ
ПОСЛУГИ
БУДІВНИЦТВО
КОНТАКТИ
   Будуймо з нами сьогодні, завтра та завжди!

ЗАВОД

  
Історія
Новини
Якість
Об'єкти
Нагороди
Партнери
Преса про нас
Вакансії
     

ІСТОРІЯ

      Завод заснований у 1956 році для виконання програм житлового і цивільного будівництва. В той час, перше велике підприємство м.Києва по виробництву збірного залізобетону для великопанельного домобудування. Протягом 26 років входив до складу комбінату "Будіндустрія". З 1982 по 1993 "Завод ЗБК-№3" Домобудівного комбінату №1. Керувала заводом у цей час, Світлана Володимирівна Ковальська. Вона пройшла шлях від робітниці до директора заводу і багато зробила для розвитку підприємства. У 1993 році заводу присвоєно ім'я першого директора Світлани Ковальської.
      У 1995 році організовано Відкрите акціонерне товариство "Завод залізобетонних конструкцій ім.С.Ковальської". Засновники ВАТ - колектив підприємства і Фонд комунального майна м. Києва. Очолює завод Голова правління (директор підприємства) Олександр Сергійович Пилипенко. У 1996 році завод увійшов до складу Холдингової компанії "Київміськбуд" як асоційований член компанії.
       Сьогодні ВАТ "Завод залізобетонних конструкцій ім.С.Ковальської" сучасне, високотехнологічне виробництво європейського рівня, флагман будівельної індустрії України. Це стало можливим завдяки модернізації устаткування, впровадженню нових технологій, комплексної комп'ютеризації виробництва, реконструкції діючих і будівництву нових виробничих цехів і технологічних ліній, розширенню асортименту продукції. Освоєно випуск фігурних елементів мостіння (тротуарної плитки), що виробляються методом напівсухого вібропресування на устаткуванні і за технологією німецької фірми "HESS". Потужність лінії 1000 м2 у добу. У 2001 році введений в експлуатацію новий цех-автомат по виробництву товарних бетонних сумішей і будівельних розчинів, що являє собою автоматизований бетонозмішувальний вузол потужністю 2000 м3 у добу. У квітні 2003 року введений в експлуатацію ще один такий цех-автомат більшої потужності. Складовою частиною технічного потенціалу заводу є локальна комп'ютерна мережа. Комп'ютери керують технологічними процесами, здійснюють контроль і диспетчеризацію виробництва, цілком автоматизований процес продажі заводської продукції. На заводі працює висококваліфікований інженерно-технічний персонал (керівники, економісти, будівельники, технологи, конструктори, компьютерщики, програмісти, маркетологи та ін.), досвідчені бригади робітників.

© Завод ЗБК ім. С. Ковальської. 2002