Прикарпаття - гірська "столиця" України. Височенні, прямі як струна, незаймані лісові смереки, бурхливі гірські потоки та дивовижне і запашне карпатське повітря роблять відпочинок на Івано-Франківщині незабутнім.

Воно справедливо зажило собі слави серед прихильників зимового туризму завдяки численним схилам, придатним для катання. Саме тут починаються популярні маршрути на вершини г.Магура (1288м), г.Хом'як. Відкриваються чудові краєвиди на Чорногірський хребет: Говерла(2061м), Петрос (2020м); Горганський хребет: Синяк, Хом'як, Довбушанка (1754м); Свидовецький хребет: Стіг (1703м), Близниці (1883м). Тут обладнані траси різної складності. Працюють пункти прокату гірськолижного спорядження. Ви маєте можливість завітати у гуцульську колибу, випити пива на Яблуницькому перевалі, покататися на конях чи санах. Всі обставини дозволяють розслабитись і відпочивати, отримуючи насолоду від катання на лижах, а також інших заходів.

Проте хибно було б вважати, що найкращий відпочинок тут взимку. В інші пори року в Яблуниці також багато цікавих розваг. Зокрема це піші походи в гори по вже відомих туристичних стежках, плавання в гірських ріках, екскурсії по визначних місцях, зокрема до міст Ворохта та Яремча. Крім цього, ця місцевість славиться своїми найкращими в Карпатах грибними місцями, безліччю лісових плодів та ягід, а що вже говорити про цілюще високогірне повітря та неповторну мінеральну воду.

Зима тут помірно холодна, з морозами до -15С°. Сніговий покрив зберігається протягом усієї зими, а в улоговинах і затінених місцинах аж до травня. Літо тепле, переважає ясна погода. Середня температура повітря вдень - 20...23С°, ночі прохолодні. Часто бувають сильні опади, переважно з грозами.

 
Івано-Франківська область,
Яремчанська м/р, с.Яблуниця
тел. +38 03434 36363
тел. +38 0352 430025, 430092
email: hotel@jablunitsa.com.ua

Проїзд до готелю
Залізничним транспортом:
Найближчі залізничні станції Ворохта, Лазещина, Ясіня
 
Автомобільним транспортом:
З Івано-Франківська: регулярне автобусне сполучення. З автовокзалу м.Івано-Франківськ курсують мікроавтобуси щогодин.
Власним транспортом виїзджати по автомагістралі Р-03 в напрямку м.Яремче. Село розташоване за 10км від Яблуницького перевалу. З Ужгорода: до Мукачевого по трасі М17, далі виїзд на трасу А265 в напрямку на Хуст, потім Тячів, Рахів, Ясіня і через Яблуницький перевал до села Яблуниця.