This version of the page http://fcarsenal.kiev.ua/d-mz.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-12-15. The original page over time could change.
1 квітня 2006. Арсенал — Металург Запоріжжя ГОЛОВНА  НОВИНИ: ПОЧАТОК

15 Чемпіонат України, 24 тур. Арсенал 1:2 Металург Запоріжжя

1 квітня 2006, 16:00. Київ, НСК "Олімпійський". Приблизно 2500 глядачів. 14 градусів.
0:1 Нагорняк (19), 1:1 Окодува (40), 1:2 Кутарба (85, з пенальті)

Арсенал: 1-Бажан, 33-Беньо, 5-Першин, 26-Шандрук, 2-Романчук, 22-Канкава, 21-Мізін (К), 14-Скоба (9-Іванов, 64), 10-Ярошенко (32-Брґлес, 79), 20-Окодува, 39-Перич (19-Батальський, 46)

12-Деонас, 7-Башлай, 24-Черніков, 25-Розгон
ТРЕНЕР: Олександр ЗАВАРОВ

Металург З: 1-Глущенко, 5-Штанюк, 23-Карамушка, 7-Тасевськи (9-Алієв, 46), 16-Квірквелія, 20-Лозинський, 25-Нагорняк, 28-Кутарба, 30-Коритько (2-Челядинський, 88), 15-Модебадзе (8-Шищенко, 63), 33-Любарський

12-Постранський, 4-Трусевич, 14-Польовий, 18-Масев
ТРЕНЕР: В'ячеслав ГРОЗНИЙ (не був присутній на грі)

Жовті картки: Карамушка (10), Перич (26), Лозинський (68), Беньо (77)
СУДДІ: В.Сіренко (Сімферополь), А.Свистун (Чернігів), О.Журба (Донецьк)

Гра обіцяла бути дуже принциповою. Минуло майже два роки після відставки В'ячеслава Грозного з "Арсеналу" — і от, його команда приїхала на гру в Київ. Ще й у такий критичний для обох суперників момент, коли над ними зависла реальна загроза втрати місця в еліті. Щоправда, пан В'ячеслав на цьому тижні опинився в лікарні, й "Металургом" керував інший наш добрий знайомий, Олексій Величко.

Й екс-наставникам команди вдалося "помститися" "Арсеналу", до того ж, силами гравців, від яких наш клуб свого часу відмовився — відзначились Нагорняк та Кутарба. По грі можна сказати, що господарі не заслуговували на поразку — але й на перемогу не заслужили. А гості зрештою виявили більше волі до перемоги.



1-Бажан


5-Першин


33-Беньо


26-Шандрук


22-Канкава


2-Романчук


10-Ярошенко


21-Мізін


14-Скоба


39-Перич


20-Окодува
Тактичні схеми "Арсеналу" були орієнтовані на атаку. Чистих оборонців було лише двоє — Першин та Беньо в центрі, яким за потреби допомагали Шандрук і Романчук. Причому якщо Шандрукові на правому фланзі допомагав інший "шахтарик", прудкий Костянтин Ярошенко, то Олександр Романчук відповідав за всю ліву бровку. В атаці грали Перич та Окодува (серб на вістрі, нігерієць трохи з глибини), яких підтримували Мізін та Скоба. Загалом треба сказати, що змістовної креативної гри показати не вдалося. А "Металург" діяв збільшого "другим номером", і скористався своїми шансами в контратаках.

Першими гостроту біля чужих воріт створили гості: на 6 хвилині Бажан не без труду перевів удар метрів з 18-и на кутовий. Потім прорив Окодуви з порушенням правил перервав Карамушка — довгі приготування до розіграшу штрафного завершились ударом Ярошенка в "стінку". Надалі кілька атак провів "Металург", і зрештою забив гол. Нагорняк вправно зіграв головою, замикаючи подачу кутового з лівого флангу — Бажан не зміг витягти м'яч.

Вже за хвилину аналогічну нагоду отримав Мізін, але трохи схибив. Після голу деяку перевагу мали наші. Та все закінчувалося розіграшами "стандартів" на підступах до карного майданчика, з яких не виходило нічого путнього.

Лише за п'ять хвилин до кінця тайму свій шанс дістав Окодува, і використав його на всі сто. Він красиво звільнився від опіки й ефектним ударом перекинув Глущенка — 1:1! На 45-ій хвилині Еммі знову опинився сам перед воротарем і міг розвинути успіх. Але пробити під Глущенком йому не вдалося.

Після перерви замість Перича вийшов Батальський. Іван був малопомітним у першому таймі, але навряд чи Сашко міг повноцінно його замінити. На рівні дорослих команд йому ще бракує майстерності.

Другий тайм пройшов на зустрічних курсах — обом командам потрібні очки, тому вони були активні, але активність не завжди була підкріплена вмінням. Найкращі моменти "Арсеналу" знову були пов'язані з Окодувою. На 71-ій хвилині Глущенко перевів його удар на кутовий. На 74-ій він головою замикав навіс із правого краю — м'яч пішов трохи вище! А от швидка контратака гостей на 85 хвилині стала фатальною. Наші захисники змогли зупинити прорив гравця "Металурга" лише фолом у власному штрафному, і пенальті чітко реалізував Кутарба.

На завершальний штурм воріт суперника в арсенальців не знайшлося фізичних та моральних сил, та й "Металург" захищався спокійно й упевнено. Отже, команда Грозного показала, що зовсім не збирається понижуватись у класі — а команда Заварова знову опинилась на передостанньому місці. Попереду все менше ігор, і невдовзі ми дізнаємося, хто програє цю боротьбу...

Тримаймося,
Donkey
ГОЛОВНА   НОВИНИ: ПОЧАТОК