Центр пропаганди МНС України в Дніпропетровській області - це інфрмація що надходить з усіх міст та районів області. Оперативно та компетентно: новини та попередження.
 
 
 

31 жовтня

31 жовтня 2006 року в Дніпропетровській області сталося 7 пожежа, три з них - у самому обласному центрі.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у трьох випадках було необережне поводження з вогнем, у двох - порушення правил експлуатації опалювальних приладів та печей, по одному - коротке замикання в електромережі та дитячі пустощі з вогнем. Загальні збитки від пожеж склали 16, 9 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню двох людей, у тому числі чотирирічну дівчинку, та матеріальні цінності на суму 30,5 тис. гривень.

Минулої доби в області на пожежах загинула одна людина, двоє травмовано. Палячи нетверезою, втратила життя 50-річна жителька міста Марганець. На пожежі, що виникла через дитячі пустощі із запальничкою, отруєння чадним газом отримала 4-річна дівчинка. Її госпіталізовано. На лікарняному ліжку опинився і 64-літній пенсіонер із Жовтневого району Кривого Рогу, який необачно палив у ліжку.

Серйозна дорожньо-транспортна пригода сталася вчора о 16.25 в обласному центрі на Центральному мосту через річку Дніпро. Перевищуючи швидкість, автомобіль "БМВ-750 LL" зіткнувся з легковиком "ВАЗ", що рухався у протилежному напрямку. Затим, втративши керування, іномарка налетіла на "Тойоту - Ленд Крузер". Від удару з "БМВ" буквально викинуло водія та двох пасажирів (чоловіка та жінку), двоє з них потрапили під колеса маршрутного таксі "Форд-транзит", що рухався за "Тойотою" і, не встигнувши загальмувати, ударив її ззаду. На місці ДТП загинули троє з БМВ, постраждали ще четверо - 30-літня пасажирка БМВ, 30-річна жінка з маршрутки, водій та пасажир "Тойоти". Троє з них потребували госпіталізації, в особливо важкому стані - жінка з іномарки, що спричинила трагедію. Щоб дістати травмованих із понівечених автівок, довелося задіяти особовий склад та спецобладнання місцевих "еменесівців".

....................................................................................................................................................................................

30 жовтня

30 жовтня 2006 року в Дніпропетровській області сталося 3 пожежі, 2 з них - у самому обласному центрі.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у 2 випадках було необережне поводження з вогнем, у 1 - необережність при палінні в ліжку у нетверезому стані. Загальні збитки від пожеж перевищили 5 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню матеріальні цінності на суму майже 1 тис. гривень.

Минулої доби в селі Грушовата П'ятихатського район від необережності при палінні в ліжку у нетверезому стані загинула 60-річна мешканка села.

В місті Дніпродзержинськ отримали отруєння природним газом 50-річна жителька міста та 3 її племінниці. Причина отруєння людей - встановлюється. Стан постраждалих оцінюється лікарями як задовільний.

У Солонянському районі, на автошляху Дніпропетровськ - Запоріжжя, водій автомобілю ВАЗ 21101 не впорався з керуванням та скоїв наїзд на дерево, внаслідок чого 24-річний водій та його 23-річний пасажир загинули на місці пригоди.

....................................................................................................................................................................................

27-29 жовтня

За період з 27 до 30 жовтня 2006 року в Дніпропетровській області сталася 21 пожежа, шість із них - у самому обласному центрі.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у десяти випадках було необережне поводження з вогнем, у шести - коротке замикання в електромережах, у трьох - навмисні підпали, по одному - порушення правил пожежної безпеки та несправність автомобіля. Загальні збитки від пожеж склали 30,8 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню одну людину та матеріальні цінності на суму 134,5 тис. гривень.

За минулу триденку в області на пожежах загинуло двоє людей, стільки ж травмовано. Так, 27 жовтня через палінння напідпитку в селі Червоногригорівка втратив життя 54-річний чоловік, що не мав постійного місця мешкання. Він "квартирував" у покинутому будинку. З тієї ж причини потрапив до лікарні з отруєнням чадним газом 24-річний житель Бабушкінського району обласного центру.

Наступного дня загинув 26-літній менканець села Новомиколаївка Дніпропетровського району. Пожежа в його оселі виникла через залишену без нагляду електричну плитку, якою, скоріше за все, намагалися обігрівати житло.

29 жовтня з опіками до лікарні був госпіталізований сторож садового товариства "Лазурь", що в Новомосковському районі. Сторожку підпалив підпилий дачник. Причини з`ясовуються.

Окрім пожеж, у зазначений період на Дніпропетровщині сталося й кілька інших надзвичайних пригод. 27 жовтня на автошляху Дніпропетровськ-Запоріжжя біля села Братське перекинувся у кювет та врізався в дерево автомобіль "Сааб-9000". За його кермом знаходився 49-річний директор Дніпропетровського представництва зернового фонду України. Попередньо - водій не впорався з керуванням, він загинув на місці ДТП, важко травмований 19-літній пасажир легковика, якого доправили до реанімації обласної клінічної лікарні ім. Мечникова.

Наступного дня у Центрально-Міському районі Кривого Рогу в річці Саксагань під мостом в районі площі Визволення люди помітили труп літньої жінки - приблизно 65-ти років. Тіло потопельниці, вочевидь, знаходилося у воді вже кілька днів. Обставини загибелі та особа жінки встановлюються.

29 жовтня у Баглійському районі Дніпродзержинська 28-літній водій мотоцикла "Кавасакі", порушуючи правила дорожнього руху, скоїв наїзд на 42-річну жінку-пішохода. Обидва загинули під час ДТП.

....................................................................................................................................................................................

26 жовтня

26 жовтня 2006 року в Дніпропетровській області сталося 3 пожежі, 2 з них - у самому обласному центрі.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у 2 випадках було необережне поводження з вогнем, у 1 - необережність при палінні в ліжку у нетверезому стані. Загальні збитки від пожеж перевищили 1 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню матеріальні цінності на суму 30 тис. гривень.

Минулої доби в Ленінському районі обласного центра на пожежі, яка сталася через необережне поводження з вогнем, загинув 69-річний мешканець міста.

У місті Кривий Ріг на пожежі врятовано 2 нетверезих курця.

В Ленінському районі міста Дніпропетровськ, в районі Кайдакського мосту водій легкового автомобіля "Міцубісі Галант", здійснюючи маневр по обгону легкового автомобілю не впорався з керуванням, та на зустрічній смузі зіткнувся з автопотягом "Вольво FH -12", в якого додатково наїхав легковий автомобіль "Фольцваген Гольф". Внаслідок події загинув 24-річний водій автомобілю "Міцубісі Галант". За допомогою спецобладнання тіло загиблого було вилучено із пошкодженого автомобілю дніпропетровськими рятувальниками.

....................................................................................................................................................................................

25 жовтня

25 жовтня 2006 року в Дніпропетровській області сталося 9 пожеж, дві з них - у самому обласному центрі.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у трьох випадках було необережне поводження з вогнем, у стількох же - порушення правил пожежної безпеки, по одному - коротке замикання в електромережі, навмисний підпал та дитячі пустощі з вогнем. Загальні збитки від пожеж перевищили 52 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню троє людей та матеріальні цінності на суму 173,5 тис. гривень.

Минулої доби в області на пожежах травмовано двоє людей. Через паління в нетверезому стані сталося загоряння речей в квартирі жительки міста Орджонікідзе. Вогнеборці, приїхавши на виклик, урятували із задимлених осель трьох сусідок, одну з них довелося госпіталізувати внаслідок отруєння чадним газом. Порушуючи правила користування паяльною лампою, отримав опіки кінцівок 35-літній житель міста Синельникове. Чоловік - у лікарні.

Окрім пожеж, минулої доби на Дніпропетровщині сталося ще кілька серйозних надзвичайних подій. У селі Миролюбівка Широківського району на одній із приватних садиб вибухнув керосиноріз, яким, порушуючи правила техніки безпеки, 20-літній місцевий мешканець намагався порізати метал. Молодий чоловік отримав поранення голови, від яких помер у лікарні.

На 199-ому км автошляху Зеленодольськ - П`ятихатки, біля села Українка, через порушення правил дорожнього руху зіткнулися автомобіль ВАЗ-2104, керований 40-річною жінкою-водієм, та мопед "Рига-11", за кермом якого знаходився 63-річний пенсіонер. Літній чоловік загинув.

Опівдні у Томаківському районі області стався прорив трубопроводу водовідведення (діаметром 800 мм) ВАТ "Марганецький ГЗК". Причина - тривала експлуатація та гідроудар. Унаслідок прориву витекло 9,6 тис. кубометрів води, що призвело до часткового підтоплення автомобільної траси Кіровоград - Запоріжжя. Проте рух на автомагістралі не зупинявся. На виробничий процес підприємтва аварія теж не вплинула. Постраждалих немає, як і загрози довкіллю, про що повідомляє районна екологічна інспекція. Прорив ліквідовано силами аварійної бригади ВАТ "Марганецький ГЗК".

У Тернівському районі Кривого Рогу на ВАТ "Північний ГЗК" під час виробничого процесу на дільниці сепрації, потрапивши під 20-тонний підйомний мостовий кран, загинув 33-річний монтажник. Обставини смерті людини з`ясовуються слідчими органами та прокуратурою.

....................................................................................................................................................................................

24 жовтня

24 жовтня 2006 року в Дніпропетровській області сталося 7 пожеж, 3 з них - у самому обласному центрі.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у 5 випадках було необережне поводження з вогнем, у 2 - підпал. Загальні збитки від пожеж перевищили 24 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню матеріальні цінності на суму 27 тис. гривень.

Минулої доби в селі Жовте Пятихатського района на пожежі отримав отруєння чадним газом 55-річний нетверезий курець.

У місті Кривий Ріг, поблизу зупинки, водій автомобіля "Таврія" не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу і скоїв зіткнення з автомобілем "Мерседес", внаслідок чого водій і пасажир "Таврії" та пасажирка автомобіля "Мерседес" отримали травми та були госпіталізовані до міської лікарні.

Також у місті Кривий Ріг, ВАТ "Міттал Стіл Кривий Ріг" під час сортування металобрухту було виявлено фрагмент осколку артилерійського снаряду. Осколок снаряду було вивезено з території підприємства працівниками вибухово-технічної служби для подальшого знищення.

....................................................................................................................................................................................

23 жовтня

23 жовтня 2006 року в Дніпропетровській області сталося 5 пожеж, 3 з них - у самому обласному центрі.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у 2 випадках було необережне поводження з вогнем, по одному - коротке замикання в електромережі, підпал, необережність при палінні. Загальні збитки від пожеж перевищили 120 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню матеріальні цінності на суму 137 тис. гривень.

Минулої доби в Ленінському районі обласного центру на пожежі загинув 57-річний нетверезий курець.

....................................................................................................................................................................................

20-22 жовтня

За три доби, 20-22 жовтня 2006 року, в Дніпропетровській області сталося 27 пожеж, 10 із них - у самому обласному центрі.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у 9 випадках було необережне поводження з вогнем, у 10 - коротке замикання в електромережах, у 3 - порушення правил пожежної безпеки, у 3 - необережність при палінні, по 1 - самозаймання, навмисний підпіл. Загальні збитки від пожеж перевищили 110 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню матеріальні цінності на суму понад 230 тис. гривень.

У минулу триденку в області на пожежах загинули четверо людей, дві травмовані.

20 жовтня загинув 39-річний житель села Марївка Синельниківського району, який після розпиття спиртного відпочивав із сигаретою. З тієї ж причини в селі Вербове, Синельниківського району загинув 51-річний курець, а його 73-річна мати отримала отруєння чадним газом та була госпіталізована до лікарні.

Цього ж дня у селі Миколаївка Петропавлівського району на трасі Київ - Луганськ - Ізварино, від короткого замкнення електропроводки в моторному відсіку автомобіля"MAN-343" сталася пожежа, внаслідок чого отримав опіки тіла 47-річний водій, мешканець міста Ровно.

21 жовтня в Кіровському районі обласного центру від необережного користування електрогрілкою загинула 82-річна жителька міста.

Від пожежі, яка виникла в лісосмузі, неподалік села Червоне Широківського району, знайдено труп невідомої особи (дані встановлюються).

20 жовтня у місті Дніпродзержинськ в бункерній естакаді агломераційного цеху № 1 ВАТ "Дніпровський металургійний комбінат", під час обходу території охороною було знайдено артилерійський снаряд. Місце знахідки огороджено та охороняється. Снаряд буде знешкоджено працівниками МНС України в області.

Цього ж дня від анонімного заявника, до чергового Дніпропетровського міського відділу УМВС України в області надійшла інформація про замінування автомобіля "Фольксваген", який знаходився в Жовтневому районі. За результатами обстеження групою пошуку та знешкодження вибухово-технічного відділу вибухонебезпечних предметів, пристроїв, вибухових речовин в місці обстеження не виявлено.

....................................................................................................................................................................................

У Дніпропетровську на станції "Нижньодніпровськ-Вузол" потекли контейнери з небезпечною хімічною речовиною

20 жовтня 2006 року об 11год. 50 хв. до оперативно-координаційного центру ГУ МНС України в Дніпропетровській області надійшло повідомлення про витікання невідомої хімічної рідини з ємностей на одній із колій залізничної станції Нижньодніпровськ-Вузол. Його виявили станційні оглядачі, увагу яких привернув різкий запах. Під час детальнішого огляду з`ясувалося, що рідина з неприємним запахом підтікає з деяких контейнерів, розміщених на п`яти платформах потягу, який прямував від станції "Рубіжне" Донецької області до Одеського морського порту.

Платформи з контейнерами, що текли (а це половина 10-контейнерного вантажу), негайно відтранспортувалио на запасну колію та поставили біля них охорону, аби перекрити сюди доступ стороннім.

Фахівці МНС, прибувши на місце, визначили, що розлито близько 40 кілограмів мононітротулолу. За попередніми даними, причина виливу - негерметичність тари.

На жаль, не вдалося уникнути токсичних отруєнь серед людей. Постраждали 6 працівників залізничної станції - це оглядачі та слюсарі. Їх доправлено до токсикологічного відділення 4-тої міської клінічної лікарні Дніпропетровська у стані середньої важкості.

Оперативними групами ГУ МНС України в області та Дніпропетровської дирекції Придніпровської залізниці спільно з фахівцями підприємства-відправника вживаються заходи до ліквідації наслідків надзвичайної події - усунення підтікань, утилізації грунту, на який потрапила отрута, подальшого транспортування платформ із вантажем.

Загрози населенню та персоналу наразі немає.

....................................................................................................................................................................................

Першого листопада у нікопольських квартирах має з'явитись тепло

У місті Нікополь Дніпропетровської області повним ходом йдуть роботи з ліквідації наслідків аварії на тепломережі, яка сталася 15 жовтня під час гідровипробувань.

Наразі для робіт залучено 90 чоловік "Нікопольтеплоенерго" та 7 одиниць техніки. У силах МНС потреби не виникає.

Демонтовано фактично все обладнання, що вийшло з ладу, замінено 73 м теплотраси, повністю ліквідовано свищ подаючого трубопроводу центральної теплотраси. За словами заступника міського голови Нікополя Миколи Олійника, коштів у резерві міського бюджету досить, щоб завершити роботи якомога швидше - тепло у будинках нікопольчан з'явиться не пізніше 1 листопада.

А як повідомили у "Нікопольтеплоенерго", зараз тепломережі готові до того, щоб подати тепло у 80% міських будинків, оскільки більшість поривів ліквідовано, затримка тільки за ділянкою, на якій повністю вийшов з ладу котел. Але проблема, виявляється, не тільки із станом тепломережі (вона хоч і зношена на 70%, та в економному режимі зможе пропрацювати іще років з десять), головний клопіт теплопостачальників - неплатежі населення. Сума боргу населення наразі перевищує необхідну для закупівлі газу на наступний рік. Водночас із тим, щоб запустити після ремонту свої потужності, "Нікопольтеплоенерго" шукає можливості отримати газ, адже його більше не дають у борг.

....................................................................................................................................................................................

19 жовтня 2006 року

19 жовтня 2006 року в Дніпропетровській області сталося 9 пожеж, 2 з них - у самому обласному центрі.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у 4 випадках було коротке замикання в електромережі, у трьох - необережне поводження з вогнем, в двох одному - порушення правил пожежної безпеки. Загальні збитки від пожеж перевищили 27 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню матеріальні цінності на суму 65 тис. гривень.

Минулої доби в Самарському районі обласного центру на пожежі отримав опіки тіла 34-річний курець.

Внаслідок споживання дикорослих грибів отримав отруєння 26-річний житель міста Дніпродзержинськ. Постраждалого доставлено до міської лікарні.

У місті Кривий Ріг, на станції технічного обслуговування відбувся вибух паливного баку вантажного автомобіля під час виконання електрозварювальних, внаслідок чого загинув 49-річний електрозварювальник.

В місті Жовті Води, 24-річний водій автомобіля ВАЗ-21013 скоїв наїзд на пенсіонера, який загинув на місці події.

....................................................................................................................................................................................

18 жовтня 2006 року

18 жовтня 2006 року в Дніпропетровській області сталося 5 пожеж, три з них - у самому обласному центрі.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у двох випадках було коротке замикання в електромережі, ще у двох - необережне поводження з вогнем, в одному - порушення правил пожежної безпеки. Загальні збитки від пожеж перевищили 6,3 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню матеріальні цінності на суму 21 тис. гривень.

Минулої доби в селі Єлизаветівка Петриківського району на пожежі загинуло дві людини - 60 та 35 років. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі на твердому паливі.

Ще одна людина (84-річна жінка) загинула в селі Лозуватка Криворізького району від необережного користування сірниками.

У місті Кривий Ріг на шахті "Жовтневій" на 1152 горизонті, під час виконання службових обов'язків, від зсуву гірничої маси загинув 33-річний прохідник. Обставини та причини події розслідуються комісією.

....................................................................................................................................................................................

17 жовтня 2006 року

17 жовтня 2006 року в Дніпропетровській області сталося 9 пожеж, дві з них - у самому обласному центрі.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у п`яти випадках було необережне поводження з вогнем, у двох - порушення правил пожежної безпеки, по одному - коротке замикання в електромережі та навмисний підпал. Загальні збитки від пожеж перевищили 9, 6 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню матеріальні цінності на суму 77 тис. гривень.

Минулої доби в області на пожежах загинуло двоє людей - це жителі Долгінцевського району міста Кривий Ріг, чоловіки 50-ти та 47-ми років. Вони винаймали приватний будинок по вул. Футбольній і холодної пори ввімкнули для його обігріву саморобного електрообігрівача.

Ще двоє людей постраждали в марганецькому селищі Городище. Бригада Марганецького управління з експлуатаціїї газового господарства виконувала роботи по підключенню газової плити в одному з приватних будинків. Коли конфорки плити запалили, аби переконатися, що вона працює, стався вибух газоповітряної суміші, яка утворилася в кімнаті, подальшого її горіння не було. У результаті постраждали 76-літній господар будинку (отримав опіки обличчя та рук) і 53-річна слюсар МУЕГГ. Від госпіталізації постраждалі відмовилися.

У місті Нікополь під час випробувань міської системи теплопостачання сталися аварії на магістральних тепломережах та у 2 котельнях НКП "Нікопольтеплоенерго", від чого вийшли з ладу інженерні комунікації теплопостачання та генеруюче обладнання. Зокрема зупинилися 7 насосів, сталося 24 пориви магістрального та внутрішньоквартальних трубопроводів різного діаметру, виведено з ладу 10 засувок, ушкодження отримали 2 котли, один з яких не підлягає ремонту. Унаслідок цього у місті без теплопостачання залишилися 582 житлових будинки, 16 дошкільних закладів, 12 шкіл, дитбудинок, 11 лікарень, майже 87 тисяч жителів. Відразу ж розпочато ремонтно-відновлювальні роботи. На шосту ранку 18 жовтня вже замінено 40 метрів теплотрас, демонтовано 6 засувок, 4 насоси.

У Жовтневому районі обласного центру по вул. Попеля місцевий мешканець знайшов на власній садибі гранату РГД-1 часів ВВВ. Її буде знешкоджено піротехнічною групою ГУ МНС України в Дніпропетровській області.

....................................................................................................................................................................................

16 жовтня 2006 року

16 жовтня 2006 року в Дніпропетровській області сталося 9 пожеж, дві з них - у самому обласному центрі.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у шести випадках було необережне поводження з вогнем, по одному - коротке замикання в електромережі та порушення правил пожежної безпеки. Загальні збитки від пожеж перевищили 33 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню матеріальні цінності на суму 81 тис. гривень.

Минулої доби в області на пожежах травмовано одну людину - 72-літню пенсіонерку із села Шестерня Широківського району. Через негерметичне під`єднання газового балону вибух в її житлі стався у момент, коли старенька намагалася скористатися газовою плитою. На жінці загорівся одяг, вона отримала серйозні опіки тіла й госпіталізована до районної лікарні.

В Індустріальному районі обласного центру, у житловій багатоповерхівці по пр. Правди, на сходах 9-го поверху мешканці дому побачили артилерійський снаряд 122 мм часів минулої війни. Будинок обстежено піротехніками, інших боєприпасів не виявлено, а знайдений - знешкоджено.

....................................................................................................................................................................................

13-15 жовтня 2006 року

За три доби, 13-15 жовтня 2006 року, в Дніпропетровській області сталося 29 пожеж, сім із них - у самому обласному центрі.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у шістнадцяти випадках було необережне поводження з вогнем, у семи - коротке замикання в електромережах, у двох - порушення правил пожежної безпеки, по одному - навмисний підпіл, ДТП, несправність технологічного обладнання. Загальні збитки від пожеж перевищили 52,8 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню матеріальні цінності на суму понад 254 тис. гривень.

У минулу триденку в області на пожежах загинули двоє людей, одна травмована. 13 жовтня, необережно користуючись електрокип`ятильником, втратила життя 73-літня жителька села Славгород із Синельниківського району. Того ж дня опіки тіла отримав 43-річний мешканець села Виводове Томаківського району, який після розпиття спиртного відпочивав із сигаретою. 15 жовтня загинув чоловік без постійного місця мешкання, що обрав собі за притулок безгоспний сарай, - він теж палив напідпитку.

13 жовтня відразу в двох районах області виявили застаралі боєприпаси. У Жовтневому районі Дніпропетровська на території підприємства "Візитбуд", копаючи траншею, натикнулися на мінометну міну 82-го калібру. У Павлоградському районі, за сто метрів від станції Павлоград-2, залізничники знайшли 100-міліметрову мінометну міну. Боєприпаси буде знешкоджено піротехніками Головного управління МНС України в області.

13 жовтня біля села Соснівка Павлоградського району, рибалячи, потонув 65-літній пенсіонер з Павлограда. Його тіло дістали з води місцеві мешканці.

14 жовтня мешканець села Євецько-Миколаївка знайшов авіабомбу АО-10 часів минулої війни. Надано заявку на її знищення.

15 жовтня надійшло повідомлення про замінування залізничного вокзалу в обласному центрі. Обстежуючи приміщення вибухотехніки вибухових пристроїв не знайшли.

....................................................................................................................................................................................

11 жовтня 2006 року

11 жовтня 2006 року в Дніпропетровській області сталося 8 пожеж, шість із них - у самому Дніпропетровську.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у семи випадках стало необережне поводження з вогнем, у одному - коротке замикання в електромережі Загальні збитки від пожеж перевищили 2, 5 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню матеріальні цінності на суму 35 тис. гривень.

Минулої доби в області на пожежах загинула одна людина - 73-літня жителька Жовтневого району міста Кривий Ріг, що необережно користувалася керосиновою лампою.

Є постраждалі й у двох дорожньо-транспортних пригодах. Перша о 07.20 сталася на 199 кілометрі траси Кривий Ріг-Запоріжжя неподалік від села Перше Травня. Перевищуючи швидкість, водій легковика "Москвич-2140", мешканець Кривого Рогу, не впорався з керуванням - машина врізалась у дерево на узбіччі. 22-річний чоловік загинув, травмована пасажирка атівки, її доправлено до реанімаційного відділення однієї з криворізьких лікарень.

У селищі міського типу Широке, також перевищуючи швидкість, не впорався з керуванням водій мотоциклу "Днепр-11". Транспортний засіб із трьома людьми вилетів на узбіччя, а затим упав у річку Інгулець. Постраждалі врятовані працівниками місцевої ППЧ-45 та доправлені до центральної районної лікарні.

....................................................................................................................................................................................

10 жовтня 2006 року

10 жовтня 2006 року в Дніпропетровській області сталося 5 пожеж, одна з них - у самому Дніпропетровську.

Причинами виникнення надзвичайних пригод в усіх випадках стало необережне поводження з вогнем. Загальні збитки від пожеж перевищили 21,7 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню матеріальні цінності на суму понад 171, 5 тис. гривень.

Минулої доби в області на пожежі постраждала одна людина - 78-літня жителька Самарського району Дніпропетровська, яка необережно користувалася керосиновою лампою у господарчій споруді. Стару жінку госпіталізовано з опіками тіла.

На автошляху Дніпропетровськ-Миколаїв поблизу від села Новоюлівка трохи за північ зіткнулися легковики ВАЗ та Фольсваген-Пасат. Смертельні травми отримав водій "Жигулів" - 25-літній оперуповноважений карного розшуку одного з РВ УМВС України в області. Постраждали ще двоє пасажирів цієї ж автівки, один з яких теж є працівником міліції, а також водій іномарки. Їх госпіталізовано.

....................................................................................................................................................................................

9 жовтня 2006 року

9 жовтня 2006 року в Дніпропетровській області сталося 9 пожеж, третина з них - у самому Дніпропетровську.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у п`яти випадках стало необережне поводження з вогнем, у двох - коротке замикання в електромережах, по одному - навмисний підпал та ДТП. Загальні збитки від пожеж перевищили 33 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню матеріальні цінності на суму понад 165 тис. гривень.

Минулої доби в області на пожежах загинула одна людина, одну травмовано. Вогонь спалахнув унаслідок ДТП, коли зіткнулися легковик "Пежо" та мікроавтобус "Соболь". Водій іномарки загинув, інший - госпіталізований з травмами ніг та голови.

Окрім пожеж, минула доба позначилася й кількома іншими серйозними НС. Так, у Павлограді на березі річки Вовча рибалки знайшли авіаційну бомбу ФАБ-50. Місце знахідки обстежено на випадок, якщо поруч ще є боєприпаси часів ВВВ, саму бомбу знешкоджено піротехніками Головного управління МНС України в Дніпропетровській області.

Через прорив водогінної мережі діаметром 1000 мм припинено централізоване водопостачання міста Новомосковськ - 77 тис. чол., 18 шкіл, 5 дитсадків, 3 технікуми, ПТУ, територіальне медичне об`єднання, 2 лікарні. Аварійна бригада Новомосковського трубного заводу виконує ремонтні роботи. Для забезпечення місцевого населення питною водою 10 жовтня з 05.00 до 08.00 подачу води буде тимчасово відновлено, затим ремонтні роботи знову продовжаться.

Минулої доби у Широківському районі області на 171 км траси Кіровоград - Запоріжжя зіткнулися автомобілі ВАЗ та ГАЗ. 31-річний водій "Жигулів" загинув.

Ще одна дорожньо-транспортна пригода трапилася на у Криничанському районі на трасі Дніпродзержинськ-Світлогірськ поблизу від села Українка. Внаслідок зіткнення автомобілів ВАЗ та "Москвич" двоє осіб загинуло (водій "Москвича" та пасажир іншого легковика), шестеро чоловік, серед яких троє неповнолітніх (1992, 1988, 1989 років народження), травмовані й доправлені до Дніпродзержинської лікарні №8.

....................................................................................................................................................................................

6-8 жовтня 2006 року

За три доби, з 6 до 8 жовтня 2006 року, в Дніпропетровській області сталася 21 пожежа, 6 із них - у самому Дніпропетровську.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у 17 випадках стало необережне поводження з вогнем, у 2 - коротке замкнення в електромережі, по 1 - порушення правил пожежної безпеки та перекал печі. Загальні збитки від пожеж перевищили 55 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано дві особи та матеріальні цінності на суму понад 190 тис. гривень.

У минулу триденку в області на пожежах загинуло троє чоловік - 8 жовтня від необережності при палінні загинули 75-річний отець та 46-річний син, жителі обласного центру; 7 жовтня у місці Кривий Ріг на пожежі, яка сталася в учбово-навчальному комбінаті дочірнього підприємства акціонерної компанії "Укрбуд", ТОВ "Софтсервіс" внаслідок короткого замкнення електрообладнання в холодильнику "Норд" отримав чисельні опіки тіла 32-річний експерт, якого було госпіталізовано до міської лікарні, де він помер.

7 жовтня отримав отруєння чадним газом нетверезий 54-літній курець із міста Кривий Ріг, якого було врятовано та госпіталізовано до лікарні.

Окрім пожеж, на Дніпропетровщині за цей період сталося й кілька інших надзвичайних подій.

6 жовтня в селі Ненаситець Синельниківського района перекинувся трактор К - 701, яким керував нетверезий 26-річний водій. Рятувальниками тракториста було врятовано та госпіталізовано до міської лікарні.

Того ж дня в Дніпропетровському районі на перехресті вул. Совхозна та вул. Фрунзе мотоцикліст, який залишив місце події, здійснив зіткнення з переповненим пасажирами мікроавтобусом марки "Івека", внаслідок чого постраждало 3 дитини, які знаходились в мікроавтобусі. Діти доставлені до центральної лікарні, на даний час знаходяться в задовільному стані.

7 жовтня в Магдалинівському районі на автомобільна траса Магдалинівка-Дмухайлівка, порушив правила дорожнього руху 21-літній водій вантажного автомобілю "Мерседес-Бенц" та зіткненувся з вантажним автомобілем ГАЗ-3307, внаслідок чого постраждали водії обох автомобілів, які були госпіталізовані до районної лікарні.

Того ж дня в обласному центрі на вул. Набережна Леніна, в районі Мерефо - Херсонського моста перевищив швидкість та не впорався з керуванням водій автомобілю "Джип Інфініті", та скоїв зіткнення з опорою електромережі. Внаслідок події постраждали 3 пасажири автомобілю (31, 21 та 29 років), які госпіталізовані до міської лікарні. Водій з місця події скрився.

7 жовтня в Павлоградському районі, в районі дачного товариства "ш. Павлоградська" рибалками знайдено протитанкову міну. А 8 жовтня в селі Дачне Широківського района, на подвір'ї приватної садиби, під час копання ями, було виявлено 2 застарілих боєприпаса. Місця знахідки боєприпасів огородженно та охороняється. Снаряди будуть знешкоджені піротехніками ГУ МНС в області.

6 жовтня в місті Новомосковськ, у каналізаційному колодязі знайдено труп жінки (дані встановлюються). За допомогою спецобладнання рятувальниками тіло вилучено з колодязю.

7 жовтня в Бабушкінському районі міста Дніпропетровськ, на території РСУ КПЦ "Жовтневий", при спробі перенести балон робітниками РСУ для здачі його в металобрухт, стався виток небезпечної хімічної речовини, внаслідок чого отримали отруєння НХР 5 людей, з яких 3 - надана медична допомога на місці події та 2 чоловіка госпіталізовані у стані середньої важкості. Рятувальниками проведено пролив місця події водою та виведено 12 мешканців будинку на свіже повітря на час проведення робіт по вивозу балону. Проведено провітрювання приміщень житлового будинку. Залишений непорушеним балон відтранспортовано до водопровідної насосної станції для подальшої нейтралізації та утилізації.

....................................................................................................................................................................................

5 жовтня 2006 року

5 жовтня 2006 року в Дніпропетровській області сталося вісім пожеж, три з них - у самому Дніпропетровську.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у половині випадків стало необережне поводження з вогнем, у двох - коротке замикання в електромережах, по одному - навмисний підпал та дитячі пустощі з вогнем. Загальні збитки від пожеж склали 18, 3 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню двох людей та матеріальні цінності на суму 70 тис.гривень.

Минулої доби в області на пожежах травмовано трьох людей. Опіки спини та рук отримав 64-річний водій із Жовтневого району Кривого Рогу, що спробував самотужки гасити свій легковик "ВАЗ-2111", який спалахнув від короткого замикання в електропроводці. Пенсіонер доправлений до місцевої лікарні.

Легке отруєння чадом отримали двоє жителів Баглійського району Дніпродзержинська. Пожежа в приватному будинку виникла через необережність підпилого чоловіка. Від госпіталізації 29-річний постраждалий та його 33-літня співмешканка відмовилися.

Минулої доби в області сталося дві дорожньо-транспортні пригоди. У Дзержинському районі Кривого Рогу, на перехресті вул. Костенка та XXII-го Партз`їзду, автомобіль "Hunday", керований 31-річною жінкою, скоїв наїзд на двох перехожих - працівниць місцевого відділення "Приватбанку". Одна з них, 1952 року народження, загинула на місці ДТП, іншу, 1955 року народження, госпіталізовано.

На 95 км автошляху Дніпропетровськ-Полтава, біля села Китайгород (Царичанський район), зіткнулися вантажівка КАМАЗ, приписана до міста Сторожинець Чернівецької області, та легковик "Опель Вектора". 34-річний водій іномарки та його 24-літній пасажир травмовані, їх доставили до центральної районної лікарні. Внаслідок ДТП стався розлив пального з вантажівки площею понад 30 кв. метрів. Для змиву було викликано місцевих рятувальників. Шкоди людям та довкіллю не заподіяно.

Випадок отруєння дикорослими грибами зареєстровано в Дніпровському районі Дніпродзержинська. До 8-ої міської лікарні потрапив 26-річний чоловік, що скуштував власноруч зібрані дари природи. Стан госпіталізованого задовільний.

У місті Жовті Води на одній з приватних присадибних ділянок виявлено 76-мм снаряд часів минулої війни. Його буде знешкоджено піротехніками Головного управління МНС України в Дніпропетровській області.

....................................................................................................................................................................................

4 жовтня 2006 року

4 жовтня 2006 року в Дніпропетровській області сталося 12 пожеж, вісім із них - у самому Дніпропетровську.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у дев`яти випадках стало необережне поводження з вогнем, у двох - навмисні підпали, у одному - коротке замикання в електромережі. Загальні збитки від пожеж склали 15,2 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню одну людину та матеріальні цінності на суму 72 тис.гривень.

Минулої доби в області на пожежах загинула одна людина - 47-літня жителька міста Нікополь, яка палила в ліжку.

Паління в ліжку ледь не закінчилося трагедією для хворого, позбавленого можливості рухатися, 63-річного жителя Амур-Нижньодніпровського району обласного центру - недопалок упав на килим біля ліжка, який став тліти. Необачного пенсіонера-інваліда, який доводився господині родичем, урятували місцеві вогнеборці.

....................................................................................................................................................................................

3 жовтня 2006 року

3 жовтня 2006 року в Дніпропетровській області сталося десять пожеж, сім із них - у самому Дніпропетровську.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у семи випадках стало необережне поводження з вогнем, у решті - коротке замикання в електромережах. Загальні збитки від пожеж склали 12 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню матеріальні цінності на суму 37 тис.гривень.

Минулої доби в області на пожежах травмувалася одна людина - 59-літній необережний курець із Ленінського району обласного центру, який отримав опіки ніг та госпіталізований

....................................................................................................................................................................................

2 жовтня 2006 року

2 жовтня 2006 року в Дніпропетровській області сталося вісім пожеж, три з них - у самому Дніпропетровську.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у п'яти випадках стало необережне поводження з вогнем, по одному - навмисний підпал, порушення правил пожежної безпеки під час проведення газозварювальних робіт та ДТП. Загальні збитки від пожеж склали майже 17 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню матеріальні цінності на суму 20 тис.гривень.

Минулої доби на пожежах у Дніпропетровській області травмовано двох людей. На 344 км автотраси Бориспіль-Запоріжжя сталося зіткнення іномарки "Тойота Камрі" та маршрутного таксі "Газель" із 12 пасажирами, що слідувало маршрутом "Верхньодніпровськ-Новомиколаївка". Від сильного удару легковик загорівся. Його 52-літній водій та 27-річний пасажир із серйозними травмами доправлені до реанімації. Постраждали й двоє пасажирів маршрутки, проте вони отримали необхідну медичну допомогу на місці ДТП і від госпіталізації відмовилися.

Ще трагічніша дорожньо-транспортна пригода сталася у Тернівському районі Кривого Рогу по вул. Ухтомського. Тут зіткнулися маршрутне таксі "Мерседес-Спринтер" маршруту №18 та автобус ЛАЗ. У результаті постраждали 10 пасажирів маршрутки, вісім із них госпіталізовано, двоє отримали медичну допомогу на місці ДТП.

....................................................................................................................................................................................

29 вересня - 1 жовтня 2006 року

За період з 29 вересня до 1 жовтня 2006 року в Дніпропетровській області сталося 18 пожеж, сім із них - у обласному центрі.

Причинами виникнення надзвичайних пригод у дванадцяти випадках стало необережне поводження з вогнем, у чотирьох - коротке замикання в електромережах, по одному - навмисний підпал та порушення правил пожежної безпеки під час користування саморобним електрообігрівачем. Загальні збитки від пожеж перевищили 86 тис. гривень.

Завдяки діям місцевих пожежно-рятувальних підрозділів МНС урятовано від вогню матеріальні цінності на суму 347 тис. гривень.

За минулу триденку на пожежах в області загинули троє людей, одна - травмована. Так, 30 вересня через власну необережність під час паління втратив життя 52-річний пенсіонер із Центрально-Міського району Кривого Рогу, а його 48-річний земляк, що палив нетверезим, отримав отруєння чадним газом і потрапив до лікарні.

Наступного дня, користуючись саморобним електрообігрівачем, загинуло літнє подружжя із села Зоря П`ятихатського району - 64-річний чоловік та його 59-літня дружина.

Окрім пожеж, у зазначений період на Дніпропетровщині сталося й чимало інших надзвичайних пригод. Так, 29 вересня внаслідок споживання грибів, зібраних в місцевому парку, отруїлося 6 людей, серед яких дев'ятилітня дитина. Дорослі доправлені до токсикології 4-ої міської лікарні, дитина - в 6-ту дитячу. Усі - в тяжкому стані.

Того ж дня у двох районах області - в місті Дніпродзержинськ та в селі Нова Зоря Криворізького району - виявлені застарілі боєприпаси. У Дніпродзержинську 2 артилерійські снаряди знайшли на території ВАТ "Дніпровський металургійний комбінат" під час розчищення території шихтового двору цеху підготовки сталеливарного виробництва, на криворізькій землі мінометна міна визирнула на березі ставка. Боєприпаси знешкоджено.

29 вересня в області трапилося кілька нещасних випадків. Перший - в Індустріальному районі обласного центру, де в каналізаційний колодязь на перехресті вулиці Радгоспної та проспекту Правди впав нетверезий 36-річний мешканець міста Підгороднє. Постраждалого дістали рятувальники СДПЧ-18, його госпіталізовано до 16-ої міської лікарні.

Трагічніше закінчилася пригода на шахті "Ювілейна", що належить ВАТ "Суха балка" з міста Кривий Ріг. Виконуючи демонтаж полика у стволі шахти, упав на ходову полицю, розташовану 15-ма метрами нижче, й отримав смертельні травми 47-річний кріпильник. За фактом загибелі працівника розпочате слідство.

У Жовтневому районі Кривого Рогу іномарка "Мазда" потрапила у розмиту дощем і заповнену водою яму завглибшки 0,4 метри й завширшки два метри. Місцеві рятувальники діставали з води не тільки автомобіль, а й пасажирку, що опинилася в пастці.

У селі Комісарівка П`ятихатського району через сильний вітер та інтенсивні опади знеструмлено 8 КТП - спрацював релейний захист. Припинено електропостачання 253 абонентів. Ведуться відновлювальні роботи.

30 вересня в Дніпропетровській області сталося дві серйозні дорожньо-транспортні пригоди. Одна з них - на 19 км шляху Нікополь-Дніпропетровськ в районі села Чумаки, де на вантажівку КраЗ, що стояла на узбіччі без ввімкнених задніх габаритів, у темряві налетіли два легковики - "Субару" та "Мазда". Загинув 69-річний водій "Мазди" та 54-річна пасажирка "Субару". Ще три пасажирки останньої - жінки 1969, 1971 та 1979 років народження, госпіталізовані.

Друга аварія сталася біля села Братське на автотрасі Дніпропетровськ-Запоріжжя. За складних погодних умов водій вантажівки "Мерседес-Актрос" не впорався з керуванням, автомобіль різко з`їхав з проїзної частини дороги на узбіччя. Від такого маневру иномарка "Тойота Прадо", яка рухалася у тому ж напрямку, теж вискочила на узбіччя й перекинулася. Загиблих і постраждалих немає.

У перший день жовтня на Дніпропетровщині отруїлося грибами двійко людей із міста Підгороднє. Постраждалі госпіталізовані.

У Бабушкінському районі обласного центру на перехресті вулиць Короленка та Челюскіна зіткнулися відразу три легковики - "ДЕУ Ланос", "ДЕУ Сенс" та "Фольксваген Гольф". Пострадали четверо пасажирок, щ обули в автомобилях, - жінки 1941, 1960, 1977 та 1986 року народжень. Їх госпіталізовано.

....................................................................................................................................................................................