This version of the page http://futsal.com.ua/news_25.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-12-05. The original page over time could change.
Ассоциация мини-футбола (футзала) Украины

27.11.06.Сборная.

Мар’ян МАРИНЮК: “Навіть у матчі з господарями відчували підтримку трибун”

Рівно за рік у Португалії пройде чемпіонат Європи з футзалу й ми дізнаємося ім’я нової кращої команди Старого світу. Сподіваємося, що у цьому європейському форумі братиме участь і національна збірна України, яка у лютому 2007 року повинна виграти відбіркову групу 2. Суперниками українців будуть господарі туру команда Андорри, а також – Ізраїль і Словаччина. Завдання бути першими у цій компанії цілком під силу нашим майстрам міні-футбольного м’яча.

Нещодавно свою майстерність українські гравці демонстрували у вже згаданій Португалії, куди нашу збірну запросили на міжнародний турнір “Кубок Алгарве-2006”. Українці і в далекій Португалії проявили свою гостинність, поступившись лише господарям (1:3), перед тим здолавши Японію (4:3) і Китай (10:0). Наставник синьо-жовтої дружини Геннадій Лисенчук надав шанс проявити себе у збірній відразу п’ятьом гравцям львівського “ТВД” – Вахулі, Чеботарьову, Маринюку, Денису та Кордобі.

– Тренери нашої збірної прагнуть визначитися із тими футзалістами, які будуть виборювати для України єдину путівку на фінальний етап Євро-2007 – розповів Мар’ян Маринюк. – Не виключений варіант, що на початку грудня “теведистам” доведеться поїхати ще в Москву на міжнародний турнір, який проводить “Спартак-Щолково”. Хоча, можливо, нам дозволять перепочити, а туди візьмуть гравців інших клубів, зокрема “Універ-Харкова” та “Єнакієвця”. Остаточно зі списком учасників турніру в Москві наставники збірної визначаться 29 листопада, коли ми відіграємо чергові матчі внутрішньої першості.

Які враження залишилися в тебе після турніру в Португалії?

– Щодо команд-учасниць, то підсумкові місця розставили їх на ті позиції, яких вони вартували. Португалія вразила усіх навіть без трьох основних гравців (їх не відпустили зі своїх клубів, які готуються до матчів Ліги чемпіонів) збірної цієї країни. Тому вона закономірно перемогла. Ми трохи їм поступалися і тому – другі. З японцями чотири роки працює тренер з Бразилії і в них відчувається значний прогрес. У грі з ними нам навіть довелося відігруватися, але згодом все стало на свої місця. Китай приїхав повчитися й отримав добрий урок.       

На матчах португальського турніру гравці “ТВД” грали в одній “четвірці”?

– В основному так: я грав з Чеботарьовим, Денисом і Кордобою. Інколи з нами грав Чепорнюк, а Вахулу підключали до гравців донецького “Шахтаря”. Тобто, тренери маневрували складом, продивлялися оптимальні варіанти “четвірок”.

В інтернеті промайнула інформація, що в українців у Португалії була чимала підтримка. Чи це так?

– Справді було приємно зустріти наших людей у далекій Португалії. Навіть у заключній грі з португальцями ми відчували підтримку трибун, де виднілися наші прапори. На вулиці зустріли одного чоловіка з Івано-Франківська, який довгий час розпитував нас, що коїться в Україні.

Якогось дискомфорту щодо проживання чи харчування не відчував?

– Усе було на найвищому рівні. Нас прийняли дуже здорово. Усі три гри відіграли в різних залах, які відзначалися високоякісним покриттям.

Яка атмосфера панувала у збірній?

– Просто чудова. Усі заслужені майстри з донецького “Шахтаря” (Мельников, Корнєєв) доволі прості люди, з якими приємно виступати на майданчику та спілкуватися після гри.

На якій ноті з вами прощався Геннадій Лисенчук?

– Якоїсь особливої розмови не було. Побажав плідної роботи в клубі та очікувати подальших викликів. Усе залежить від нас. Будемо працювати – будемо грати в збірній.

Источник: Роман ЦЮНЯК, МФК ТВД