Історична довідка
Етапи становлення та розбудови навчального закладу
Університет
Сучасна динаміка розвитку Університету
Структура Універститету
Основні підрозділи
Болонський процес
Етапи впровадження кредитно-модульної системи
Навчальний процес
Основні положення
Післядипломна освіта
Друга вища освіта та підвищення кваліфікації
Наукова діяльність
Наукова робота та наукові підрозділи
Культура
Культурно-виховна та просвітницька робота, дозвілля студентів та викладачів
Міжнародна діяльність
Інформація для іноземних студентів
Контакти
Контактна інформація та зворотній зв`язок
Карта сайту

1957 рік - Київський навчально-консультаційний пункт Одеського електротехнічного інституту зв’язку ім. О.С. Попова.
Створення окремого навчально-консультаційного пункту (НКП) було спричинено потребою у наданні консультацій та методичної допомоги студентам заочної форми начання Київського та інших регіонів України, які навчалися в Одеському електротехнічному інституті зв’язку ім. О.С. Попова.

1967 рік - Київський заочний факультет Одеського електротехнічного інституту зв’язку ім. О.С. Попова.
У зв`язку з тим, що НКП вже не зміг задовольнити потреби Київського регіону, у 1967 р. його було перетворено у Київський заочний факультет, який став готувати фахівців за спеціальностями: автоматичний електрозв`язок; багатоканальний електрозв`язок; радіозв`язок і радіомовлення. Очолив факультет Леонід Михайлович Андрушко, який вперше на теренах Союзу захистив дисертацію доктора наук з проблем волоконно-оптичних ліній зв`язку, з 1988 р. він працював у Міжнародному Союзі Електрозв`язку в Женеві.

1979 рік - Київський філіал Одеського електротехнічного інституту зв’язку ім. О.С. Попова. З метою підвищення якості підготовки фахівців в галузі зв`язку в 1979 р. заочний факультет був реорганізований у Київський філіал Одеського електротехнічного інституту зв’язку ім. О.С. Поповам з факультетами заочного та вечірнього навчання. З 1988 р. філіал очолив дтн., проф. Василь Купріянович Стеклов.

1986 рік - Будівництво нового п’ятиповерхового корпусу та дев’яти поверхового гуртожитку.

1990 рік
- Організовано два факультети з денною формою навчання: факультет автоматичного електрозв’язку, факультет багатоканального електрозв’язку.

1996 рік - Створення Київського інституту зв’язку Української державної академії зв’язку ім. О.С. Попова.
З розбудовою України розширився діапазон підготовки кадрів для молодої незалежної держави та зросла вимогливість до вищих навчальних закладів у підготовці фахівців у сфері телекомунікаційних технологій. Рішенням Міністерства зв`язку України на базі філіалу у 1996 р. було створено Київський інститут зв`язку. Ректором інституту був призначений Василь Купріянович Стеклов, а проректором з навчальної і наукової роботи - проф. Ростислав Васильович Уваров.

2001 рік - Призначення ректором Київського інституту зв’язку Української державної академії зв’язку ім. О.С. Попова професора Кривуци В.Г.

З серпня 2001 р. розпочалася нова ера в історії Київського інституту зв’язку. До управління прийшла нова команда прагматиків на чолі із новим ректором дтн., проф. Володимиром Георгійовичем Кривуцою. Перед колективом поставлено нові невідкладні завдання, обгрунтовані реальною перспективою щодо зміни статусу навчального закладу.

16 травня 2002 року - Утворення Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій.
У цей день Урядом України було прийнято для нас історичне рішення: Прем`єр-міністр України підписав розпорядження № 261-р "Про утворення Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій". Щорічно 16 травня відзначається як день Університету. В історію навчального закладу вписано ще одну яскраву сторінку.

 
Леонід Михайлович Андрушко
Василь Купріянович Стеклов
Володимир Георгійович Кривуца
Державний Університет Інформаційно-Комунікаційних Технологій "ДУІКТ", ©2005
Україна, 03110, м.Київ, вул. Солом'янська, 7
Довiдки за телефоном (+38 044) 248 85 93
Супровід: webmaster@duikt.edu.ua