This version of the page http://daily.lviv.ua/index.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-12-02. The original page over time could change.
                     INTERNET–ЛЬВІВ                      [Додати сайт до каталогу]
Бізнес [16] Відпочинок і захопленння [36] Комп'ютери і Інтернет [42] Товари і послуги [22]
Медіа [17] Наука і техніка [10] Суспільство і політика [15] Інтернет-магазин
 Субота, 2 грудня 2006 р.
  Про Львівщину
  Історія Львова
  Календар подій
  Мандрівка Львовом
  Олеський замок
  Герби Львівщини
  Телефонний довідник
  Пам'ятники
  Церкви
  Фотогаларея
  Карта Львова
  Карта Львівської обл.
  Карта Львівської обл. N
  Центр Львова
  Новини , погода
  Розсилання новин
  Інтернет магазин
  Кіноафіша new
  Чат
  Надіслати листівку ...
  Import новин та погоди
  Архів новин
  Готелі
  Турфірми
  Ресторани
  Музеї
  Театри
  Парки
  Банки
  Розклад руху поїздів...
  Каталог "Internet-Львів"
  Форум
  Інформаційна допомога
  Куток відвідувача
  Карта сайту
  Пишіть нам

 

"Шоденний Львів" -> Новини
Новини [01/12/06]
У сесії облради перерва до 5 грудня
Прокуратура затримала підозрюваного в замовленні замаху на Федишина
Прокуратура перевіряє встановлення тарифів на тепло у Львові
”Ратуша” призупинила свій вихід
Громадські організації Львова створили Координаційну раду, щоб боротися із свавіллям чиновників

Щоденний форум

У сесії облради перерва до 5 грудня

Учора депутати Львівської обласної ради не встигли розглянути ряд господарських та економічних питань включених у порядок денний. Відтак голова облради Мирослав Сеник оголосив перерву у слуханні до наступного вівторка, 5 грудня.

Львівський портал
Обговорити на форумі


Прокуратура затримала підозрюваного в замовленні замаху на Федишина

Прокуратура Львівської області затримала особу, підозрювану в замаху на гендиректора ринку «Шувар» Романа Федишина. Про це вчора на прес-конференції повідомив прокурор Львівської області Анатолій Пришко.

Він повідомив, що позавчора у Львові затримали підозрюваного, який є львів’янином. Від решти подробиць прокурор утримався, посилаючись на таємницю слідства. Він також проігнорував запитання, чи має стосунок затриманий до ринку «Шувар».

Анатолій Пришко розповів, що одному з підозрюваних у виконанні замаху на Романа Федишина уже висунуто обвинувачення. Щодо іншого підозрюваного, то обвинувачення йому мали висунути вчора.


Львівський портал
Обговорити на форумі


Прокуратура перевіряє встановлення тарифів на тепло у Львові

Прокуратура Львівської області проводить перевірку щодо обгрунтованості підвищення тарифів на теплопостачання та гарячу воду у Львові, повідомив учора під час прес-конференції прокурор Львівської області Анатолій Пришко.

До цієї перевірки залучено представників Державної інспекції контролю за цінами та обласного територіального відділення АМКУ.

“Ця перевірка триває і щойно вона буде закінчена, ми повідомимо про її результати” – сказав прокурор області.

20 жовтня виконком Львівської міської ради прийняв рішення про підвищення з 26 листопада тарифів на теплопостачання та підігрів води з 80 до 170 грн за гігакалорію.



Львівський портал
Обговорити на форумі


”Ратуша” призупинила свій вихід

Сьогоднішній номер газети «Ратуша» у світ не вийде. Депутати Львівської міської ради, що зберуться сьогодні на сесійне засідання, не зможуть традиційно ознайомитися з новинами зі шпальт свого комунального видання.

Як пояснив «Львівському порталу» головний редактор «Ратуші» Микола Савельєв, основною причиною невиходу газети є відсутність бюджетного фінансування на суму близько 30 тисяч гривень. Левову частку цієї суми – 22 тисячі гривень – становлять видатки на друк газети.

За словами М.Савельєва, його дивує сьогоднішня ситуація, оскільки у бюджеті КП «Редакція газети Львівської міської ради «Ратуша» є близько 60 тисяч гривень вільних коштів, запланованих на діяльність телевізійного відділу «Ратуша-ТБ», який припинив своє існування ще у жовтні. Однак неодноразові звертання редакції до управління фінансів та організаційно-інформаційного управління міськради з проханням спрямувати ці кошти на друк газети, жодного результату не дали.

Редколегія газети розіслала усім депутатським комісіям міськради звернення з проханням виправити ситуацію. Окрім того, відповідне звернення завтра буде на робочому столі кожного депутата.
* * *
У Львові та області налічується 45 ”придворних” видань

у Львові та області є 45 відомчих видань, які заснували органи державної влади. Про це вчора на нараді в парламентському комітеті, яка присвячена реформуванню державної і комунальної преси, заявив голова Комітету ВР України з питань свободи слова і інформації Андрій Шевченко.


Львівський портал
Обговорити на форумі


Громадські організації Львова створили Координаційну раду, щоб боротися із свавіллям чиновників

Громадські організації Львова створили Координаційну раду для контролю за діями влади. Як повідомив 29 листопада під час засідання прес-клубу реформ ініціатор цієї ідеї, голова ГО «Комітет громадського контролю» Іван Грицик, спонукало львівські ГО до цього кроку ігнорування владою інтересів громади, корумпованість і свавілля чиновників, непідзвітність народних обранців громадськості.

«Коли Андрій Садовий ще не був мером, він казав, що для того, щоб жити краще, треба відстоювати свої права, – заявив він. – Але як тільки люди приходять до влади, їх світогляд змінюється. Тому ми хочемо, щоб громадськість була залучена до контролю за владою. Відтак, вимагаємо створити громадську раду при виконкомі, надати громадським слуханням юридичного статусу, затвердити графік звітності місцевих депутатів, закріпивши їх за виборчими округами, запровадити практику щомісячного звітування міського голови Львова».

Вимоги Координаційної ради складаються з шістнадцяти пунктів. Окрім уже згаданих, серед них є пропозиція щодо участі ГО у розробленні місцевого бюджету, забезпечення контролю за якістю послуг для населення ЖЕКів, вимога затвердити програму захисту культурної спадщини, оприлюднення обґрунтованості нових тарифів тощо. Власне тарифи, як і загалом економічну складову, голова ГО «Народна солідарність» Ольга Яремків вважає тим, що може об’єднати усі організації у боротьбі за свої права.

«Ми можемо об’єднатися під економічними гаслами, – заявила вона. – Наприклад, навколо сертифікатів, вкрадених у людей заощаджень та інфляційних процесів. Адже сучасна банківська та податкова політика – це політика геноциду. Що ж стосується тарифів за комунальні послуги, то держава, за моїми підрахунками, винна кожному громадянинові, щонайменше, 1 млн грн. Нехай думає, звідки взяти ці кошти і оплатити ними нові тарифи».

Наразі у Координаційну раду увійшло 12 громадських організацій, однак за словами її учасників, з часом кількість ГО збільшиться до ста. Збиратиметься для вирішення різноманітних питань Координаційна рада раз в місяць.





Західна інформацйна корпорація
Обговорити на форумі


Веб-хостинг надано Глобал Україна - Львів
Пишіть нам!
1999-2006 "Щоденний Львів"