This version of the page http://kiev.usembassy.gov/educult_cultural_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-11-22. The original page over time could change.
Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні - Культурні заходи
Початок | Пошук | Навігація | Основні контакти | Режим роботи | Свята | Візи | Пишіть нам | Вакансії | English
Посол США
Дипмісія США в Україні
Послуги громадянам США
Візові послуги
Преса та інформація
Програми допомоги
Програми академічного та професійного обміну
Регіональне відділення з питань викладання англійської мови
Культурні програми
Посольство США
вул.Ю.Коцюбинського 10
Київ 01901 Україна
380-44-490-4000

Відділ преси, освіти та культури > Культурні заходи та програми

Події / Лектори / Музичні заходи / Виставки

Відділ преси, освіти та культури Посольства США фінансує різні культурні програми та заходи, серед яких - концертні тури американських музикантів, виставки американських мистецьких творів та лекції визначних спеціалістів у багатьох галузях.

ПОДІЇ
Мільйон книжок передано за підтримки Посольства українським бібліотекам
6 грудня Посол США в Україні Джон Гербст узяв участь у церемонії в Національній бібліотеці України ім. В.І. Вернадського з нагоди 15-ї річниці діяльності Фонду "Сейбр-Світло" в Україні. Фонд "Сейбр-Світло" - відділення американського Фонду "Сейбр", що спеціалізується у передачі книжок до країн, що розвиваються, отримує суттєву підтримку від Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Під час презентації Фонд "Сейбр-Світло" передав більше двох тисяч книжок до Національної бібліотеки. За роки своєї діяльності Фонд передав книжки до бібліотек у всіх регіонах України, а також до провідних університетів, інформаційних центрв "Вікно в Америку" та інших організацій, зокрема дитячих будинків і центрів для людей із особливими потребами. Завдяки Фонду "Сейбр-Світло" велика кількість американської літератури потрапила до впливових українських інституцій. Міністр культури та туризму України взяв участь у ювілеї, що свідчить про важливість роботи Фонду "Сейбр-Світло" в Україні.

ЛЕКТОРИ
Терренс Янг
З 27 жовтня до 1 листопада 2005 р. за програмою "Американські лектори" в Україні перебував Терренс Янг, фахівець із питань шкільних бібліотек із Нового Орлеану. Під час чотириденного перебування в Києві та Миколаєві пан Янг виступав перед бібліотекарями, студентами, які вивчають бібліотекознавство, директорами шкіл. Теми його виступів: "Бібліотеки та Інтернет-покоління", "Шкільні бібліотеки: історія та сучасні тенденції розвитку", "Шкільні бібліотеки та успішність учнів". Загалом, виступи пана Янга прослухали понад 300 чоловік. Ця програма була організована в рамках ініціативи "Вікно в Америку" для майбутніх лідерів" Посольства. Її мета - запропонувати українським бібліотекарям, які обслуговують молодь, моделі успішних програм і стратегій, що застосовуються їхніми американськими колегами. Лекції та жваве обговорення сприяли удосконаленню організації доступу та використання інформації українською молоддю в демократичному суспільстві.
Фотогалерея

Ренді Інгман, Джо Мільжарек та Тетяна Харковська
З 20 по 25 вересня в Україні перебували спеціалісти навчального центру для людей із фізичними обмеженнями Північно-Центрального технічного коледжу, штат Вісконсин Ренді Інгман, Джо Мільжарек та Тетяна Харковська. Вони провели семінар у Дніпропетровській національній металургійній академії для представників навчальних закладів, неурядових організацій і бібліотек, виступили перед спеціалістами та громадськістю у Республіканській бібліотеці для сліпих ім. М.Островського, у Державній академії керівних кадрів культури та мистецтв, зустрічалися із керівництвом Українського товариства сліпих. Українська громадськість ознайомилася із програмним забезпеченням, що сприяє адаптації незрячих до роботи із комп'ютерами і допомагає їм вести активне життя. Американські спеціалісти передали 16 комплектів програмного забезпечення для незрячих в дарунок бібліотекам, навчальним закладам і неурядовим організаціям. Цей проект реалізовано в розвиток програм Громадські зв'язки та "Інтернет для читачів публічних бібліотек (LEAP)".

Стівен Фарнсворт
У липні 2004 року Доктор Стівен Фарнсворт, професор політології коледжу Марі Вашингтон та викладач курсу лекцій з комунікації, культури та технології у Джорджтаунському Університеті, провів серію презентацій "Роль професійного журналіста під час виборчої кампанії: уроки з США" в Одесі, Донецьку, Сімферополі та Києві. Він розповів широкому колу журналістів, науковців та представників НУО про свій журналістський довід та дослідження того, як зображаються у ЗМІ американські виборчі кампанії. Стівен Фарнсворт наголосив, що у довготерміновій перспективі відповідальне та чесне зображення кандидатів є значно кориснішим для ЗМІ, ніж упереджене та поверхневе висвітлення. Доктор Фарнсворт відвідав Україну за спільним запрошенням IREX U-Media та Посольства США в Україні.

Gary Nordlinger
Noted American campaign consultant Gary Nordlinger gave presentations to audiences of journalists, students, voters groups, and political professionals in Kyiv, Chernihiv, and Lviv in February 2004. Drawing on his experiences in dozens of campaigns in 23 countries, he remarked on the importance of reaching out to voters with a practical message and connecting with voters one-on-one. Noting that television and the mass media are not usually the best way to connect with voters, Mr. Nordlinger emphasized the value of door-to-door campaigning and learning from and listening to voters.

Крістіан Остерман
Крістіан Остерман, Директор Проекту міжнародної історії Холодної війни Центру Вудро Вілсона у Вашингтоні, відвідав Україну 1-9 жовтня 2003 року для обговорення діяльності Проекту зі збору та перекладу документів періоду Холодної війни. Пан Остерман зустрічався з директорами національних архівів, біліотекарями, студентами та науковцями з Києва та Львова, що досліджують період Холодної війни. Також він виступав на Симпозиумі Ради Європи, присвяченому 1945 року, який пройшов 2-4 жовтня 2003 року у Ливадії, Ялті.

Андерс Ослунд
Андерс Ослунд, старший науковий співробітник Центру Карнегі та один із провідних експертів у екномічних трансформаціях на пост-комуністичному просторі, відвідав Україну у серпні 2003 року та зустрівся з випускниками програм обміну, фінансованих урядом США. Андерс Ослунд обговорював економічні перетворення у СНД, досягнення та проблеми цієї галузі, та презентував свою нову працю "Будуючи капіталізм: перетворення у колишньому радянському блоці".

МУЗИЧНІ ЗАХОДИ
Концерт джазового квартету Марлона Джордана (Новий Орлеан)
Концерт квартету Марлона Джордана і вокалістки Стефані Джордан, в рамках міжнародного турне “Культурна спадщина Нового Орлеану”, відбудеться 13 листопада у Великому залі Національної музичної академії за сприяння Посольства США в Україні.
Фотогалерея

Меморіальний концерт 11 вересня

Концерти тромбоніста Гаррі Воттерса
Нью-Орлеанський тромбоніст та демонстратор інструментів фірми Yamaha Гаррі Воттерс виступав у Києві, Харкові, Одесі та Львові у жовтні 2004 року. Гаррі Воттерс виступає у складі The Army Blues Jazz Ensemble (Ансамблю блюзу та джазу армії США ). Нещодавно він також увійшов до Квінтету духових інструментів армії США. Живе та працює у Вашингтоні, округ Колумбія.

Меморіальний концерт 11 вересня
11 вересня 2003 року спільно з Національною спілкою композиторів України Посольство США організувало меморіальний концерт у католицькому соборі Св.Миколая. Українські політичні, релігійні та ділові діячі, урядовці та дипломати приєдналися до американської спільноти в Україні на концерті, де прозвучала музика видатних українських композиторів.

Посли Джазу
Посли джазу - це програма, організована Державним департаментом США разом із Центром мистецтв імені Джона Кеннеді. В рамках цієї програми професійні джазові музиканти з Америки гастролюють у різних країнах. Відібрані учасники повинні продемонструвати найвищий рівень музичної майстерності та бути обізнаними у найрізноманітніших сферах сучасного американського життя й культури. Вони мають бути готовими до великої кількості виступів і подорожувати в досить тяжких умовах. Під час туру музиканти також проводять майстер-класи.

ВИСТАВКИ
Фотовиставка "Американська придорожня архітектура
Це - фотографічна хроніка придорожньої архітектури Америки 1940-х і 1950-х років, коли заправки, ресторани і готелі почали будувати в оригінальній манері, щоб привернути увагу мандрівників-автомобілістів. Фотографії репрезентують цікаву еру американської історії, коли масове виробництво автомобілів змінило життя та ландшафт Сполучених Штатів.

Американські печворк квілтс та українське декоративне мистецтво: Спільні мотиви та символи у фольклорному декорі
На цій виставці представлено дві традиції декоративного мистецтва - одна з Америки, інша з України, печворк квілтс та сучасне українське декоративне мистецтво. Ковдри з клаптиків (печворк квілтс), які експонуються, зроблені українськими жінками, а автором дизайну є американка Лайза Барнкхем, яка живе в Києві. Скриньки, прикраси, листівки, створені в традиціях українського декоративного мистецтва, - це робота Київської художниці Інни Кальниболотської.

Виставка "Україна очима добровольця Корпусу Миру США"
Автором фотографій є молодий американець Річард Краузе, який присвятив два роки викладанню розвитку бізнесу в Рівному. У роботах, представених на виставці, Річардові вдалося майстерно відобразити красу і різноманітність України та її народу, передати дух співпраці й розуміння, втіленням якого є Корпус Миру.

Виставка:"Заголовки історії: світова преса про трагедію 11 вересня 2001 року."
На цій виставці представлено зразки роботи письменників, видавців і фотографів, які висвітлювали події 11 вересня. Газетні статті, представлені тут, - це негайний візуальний і письмовий відбиток 11 вересня. Вони відображають не тільки фактичні події, але також думки й емоції цього дня. Створено Ньюзеумом та Відділом Міжнародних інформаційних програм Державного Департаменту США.

Фотовиставка:"Образи з Епіцентру"
Фотовиставку відомого американського фотохудожника Джоела Меєровіца, присвячену річниці терактів у Н'ю-Йорку та Вашінгтоні, було відкрито у Національному художньому музеї в Києві 11 вересня 2002 року.

Відділ преси, освіти та культури
Радник з питань преси, освіти та культури: Мішель Логсдон
Аташе з питань культури: Кортні Остріан
Прес-Аташе: Джон Салліван
Контакт: 380-44-490-4026/4042 -- 490-4050 (факс)
вул. Глибочицька, 4
Київ 04050 Україна

Програми обміну
Академічні
Професійні
Ресурси
Випускники програм
Гранти
Центр Інформаційних ресурсів
Партнерські організації та консультативні центри
Архів прес-релізів
Викладання англійської та американістики
Регіональне відділення з питань викладання англійської мови
Література на продаж
Підручники для роботи в класі
Ресурсний центр для викладачів англійської(ETRC)
Культурні заходи
Виставка:"Україна очима добровольця Корпусу Миру США"
Фотовиставка:"Образи з Епіцентру"
Виставка:"Заголовки історії: світова преса про трагедію 11 вересня 2001 року."
Вгору

Цей сайт створений та підтримується Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Посилання на інші Інтернет-сторінки не слід розглядати як схвалення поглядів, що там висловлюються. Маєте запитання чи коментарі? Будь ласка, пишіть на електронну адресу kyivwebmaster@state.gov. Прочитайте наші Зауваги про дотримання приватності та інші Застереження.